Saturday, December 18, 2010

SAYA SUKE MAKAN ! NYUM2..=)

salam.. hye all..salam saturday..hehe,,teruja amat nak wat entry kali ni..yeahh,,macam tau2 je c amira ni aku suke no makan2..haa..betol, x tipu kalau cakap eyda je = makan,,cakap makan je=eyda..hoho,,BELIEVE IT OKE ! =D ngeee NGAP ! ha,,silap2 laptop ni pon aku leh ngap..nampak no tipunyee..adess ! eh dah2 melalot lak hai..jom kita menyelesaikan tag ni k..cekedott!!!

1) Bagi 3 makanan yang korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.

susahnye soalan,,bagi la soalan senang 1st ni,.ehehe,.sebab nye bagi aku sume makanan aku sukee,,wakakka..yg paling suke of kos pedas, cepat dan mesra..haha..macam TEMA POLIS lak,,=p

2) Jenis air apa yang korang paling suka?

air masak je a.k.a air jarang..hehe.n plus air soya plus air laici,,slurpp !

3) Which type of food yang korang prefer? Pilih 3..

MALAY of koz ! n western 2nd ,,n ke 3 emm chinese ..hehe

4) Apa makanan yang korang paling expert masak? Dalam kata lain takyah tengok resepi tapi at the same time bila orang lain rasa akan kata Wah,gila sedap!

nasi ! haha..alaa,,asenye macam2 masak n sume licin je..mksudnye sedap la 2 kan,,tapi xdelah sampai gile,,hihi..cth : spgeti, aym cincang cili api, suun versi western stlye,hoho,,tajuk dishes xleh blah ek ? ape daa..

5) Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?

alololo,,tak hengat la wehh..lupe makan semot api gereng sat tadi,,=p

6) Beri nama restoran feberet. Apa makanan yang paling sedap?

memandangkan aku stay kat kolej,,so makan kat fudcourt la sdp,,n kedai nama KARISMA kot,,bollywood mari ma..huuu~ aku suke order bihun bandung dy,,nyum2 !

7) Ayam, itik, lembu , kambing, burung puyuh, burung wak2, rusa, landak, merpati, ayam denak.
Mana satu yang korang suka? Kalau korang suka tapi xde dalam list,gtaw ek. ayam ! ayam ! ayam ! heee..tapi mak marah lak makan ayam banyak sebab ayam sekarang sume kebanyakan ayam bersuntik kan,..ayam suntik botox ea..aku nak gakk..haha..
8) Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. Dan makan/minum apa? Kalau korang ingat la kan..

aduhduh,,x hengat gak la..hee..SECRET RECIPE asenyee.=)

9) Apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang? Kenapa?

chesse cake ! adess,,sedapnyee..due2 suke makan..

10) Kalau pegi rumah orang, korang akan berharap orang tu hidang apa?

sate..heehe..sebab jarang beli kot.hee~

11) Makanan yang korang tak boleh nak telan langsung. Samada tak sedap/ tak boleh telan langsung.

TAPAI..tapi mak aku wat tapai wat jual lak,,alahaiii..n nama 2 ade kaitan lak ngan nama paggilan kat u ni,,tsk..=.=

12) Menu raya yang paling disukai.

lomang n serondeng ! auww..mantop seh !

13) Jajan/ cekedes yang korang suka.

askem !!!!

14) Beri 2 makanan yang emak korang masak yang korang paling suka?

sume sukeee..ala,,sok da x dapat makan yang mak masak,,,wuwuuw..sob2..n yang paling2 suke gulai tempoyak la,,n kueh mueh yang mak jual..nyummsss2 !

15) Makanan yang paling pedas yang korang makan? Sape masak?

gulai tempoyak yang jiran kat umah makcik kat pahang masak..balik2 saket pewot,..betol sampai kua darah..huuu,,takot giler time 2..

16) Korang klu jumpa orang yang TAG nie, apa agaknya yang korang akan hidangkan?

ha,,special la..sume complete taw siap pencuci mulot yg lazat berkrim,,hehe..n memandangkan dy suke laksa utara,,kita wat la 2 nanti,,yehaa,,=)

17) Sila tagged 5 orang dan PAKSA mereka buat taggedi ini..



enjoy kawan2 sume..=)

6 comments:

nelly said...

sy juga suka mkn
haha

Anisa Hang Tuah said...

cheese cake sgt sedappp

Bazilah said...

tengah2 malam pun boleh lapa baca nama makanan :D

Cik Mimie said...

selesai sudah ^_^

IFA Athirah said...

yg gmbr tu,kt mines kn?btol x?:) http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

cikida said...

nelly..hehe,,same la kiteeee...weee.=)

anisa..yup2,,sgt teruja guling2 kalau nampak cheese cake..=p

bazilah,,heehe..yeeke..taw xpe..^.^

cik mimie..wahh,,thnks !

ifa..aah,,hhee sambil tgok ikan2..=p

APA ITU ESP ? ESP  adalah  ENERGIZING SOY PROTEIN . Sebab utama ESP tersangatlah popular dan produk yang paling laris ialah  ES...