Friday, November 26, 2010

mau BaLIk KaMpUnG..




hye sayang2,,bucuk2,,huhukks..tapi ida da wangi key..
cht x ? hope sume cht2 ceria la kan..yela cuti2 ni kene ceria taw..barulah orang tengok pon x jemu,,cett..kalau x nk jemu dipandang,,mkn la jamu,,haha..tibe2.

entry ni saje je pon,,nk exercise jari2 pagi ni,,heee..bia kurus cikit,,hoho..sengal kan,,patotnye badan la nk kasi kurus,,ni tak,,jari la plak,,haishh,,ape daa..xpela,,jari pon jari lah,,at least nti nk kawen senang nak sarung cincin,,oh ! berangan ! shuhh2..x pk lagi oke !

heee,,,arini kalau xde ape2 ida n fmly nak gerak balik kampung,,huhuuu..pahang ! i come bebeh ! wait 4 me keh,,tok cek n tok wan,,tggu kitorang taw..n not 4get 2 my bro emi,,wa dah indu sama lu la der,,da lme x gado2 sengal ngan lu der..hikkss..ganas ckt klw ngan adek emi nih,,kang lembot2 dy pijak kepale,,xleh2 !

alaa,,tapi nti mesti demam indu la kt blog nih,,alahai,,sabar ye syg ucuk ngade...nti ida balik kite jumpe taw,,nti klw ade cite2 menarik n pict2 ngade ida upload keh,,tguu...=D senyum sokmo klw bab2 bergmbo nih,,agagaga..

oklah,,pape pon doakan kmi selamat sampai ye..n u all pon tke cre la k,,cuti boleh sakan,tpi kesihatan n diri jga taw..oke,,papai,,,tatatititutu..salam kasih sayang dari eyda...

ni siap post lagu balik kampung,,haha..feel ckit,,=p

CaHaYa AuRoRa...

salam..hye akak2,abang2,adik2,pakcik,makcik..

ha ! Anda tau x ? anda nak tahu ? ok,,meh2 bace ni even da taw or nak tambah ilmu kat dalam diri kita ni k yg sememangnya amat la kerdil dari Yang Maha Esa.. info pasal kejadian alam semulajadi yang terjadi di dunia ni yang sangat cantik, indah, menakjubkan n yg sama waktu dengannya ..=D

Let’s cekidout !

Di kutub utara, satu fenomena ganjil akan berlaku pada bulan September, Oktober, Mac dan April. Ia dikenali sebagai Aurora. Aurora adalah fenomena langit dikelilingi pelbagai cahaya yang berwarna-warni.

Dipanggil sebagai Aurora Borealis atau Cahaya Utara di Kutub Utara manakala Aurora Australis pula nama yang diberikan di Kutub Selatan.


Aurora terbentuk daripada elektron yang mempunyai voltan 1 hingga 15 volt. Apabila elektron berlanggar dengan atom di lonosfera, satu cahaya akan terhasil lazimnya pada ketinggian 80 hingga 150 kilometer dari bumi. Terdapat pelbagai warna cahaya akan muncul, antaranya hijau dan merah tua. Kebiasaannya, cahaya ini muncul hanya beberapa saat sahaja dan kekal di langit kira-kira 0.5 hingga 1 saat.

Even ida tak stdy or kaji sume2 ni,,but sume kejadian-kejadian ni kita patut ambil tahu kan..so dari situ kita dapat mensyukuri pelbagai nikmat yang Allah ciptakan..alhamdlillah..juz wanna share 2 all..hope dapat beberapa manfaat n melatih diri dengan sifat rendah diri di dunia ni..insyaALLAH..




cantik kan ? jom g saneeee..huuu..ohh ! wonderfull place !





huuu..doremon ! pnjam pintu nk g sini,tgok cahaya ourora..ohh,,nak pergi lah!

Wednesday, November 24, 2010

SeLaGi AdA RiNdU..

holla,,hye sume si cantik si kacak bergaya..erk' si manis, si masam or si masin pon la,,hee,,complete !

entry kali ni,,sekadar nak share..i dapat CMT ~ calleringtone baru beb,,hhehe,,even lagu yg i choice dari list song 2 dri lagu lame..@ old skool 2..=p..xpela..layan je la kan sape yg kol aku nnti,,peace !

actually aku da stop dari penggunaan CMT ni dlu,,sebbnyee mak marah,,abes kedit sebab bayo bende alah nih,,wuwu,,=(

then sebab aku kan anak yg baik n dengar cakap mak,,so stop kn la..hee..dpat jugak save kedit,,tp yg ni tetibe cek selkom ni bagik lak,,free lak 2 sebulan..sape takmo bende free kan,,ha,,then sapu la,,huuu..

tapi sapu,sapu gak,,aku kene lah alert ckit coz x mau smpi la gune sampai lebih sebulan,,abes kang kene gak bayo x pasal2,,haishh..so kwn2 kene ingatkan saya k,,tolong ingatkan aku keh !..>.<

okey,,lgi CMT f.o.c aku 2 camnih,,lets cekidot,,mcm sedap,,tp depend la pada masing2 kan..nk rase sedap ke msam ke..wutever.. ! :)

n tak lupe nk ucap 2 vewi2 thnkss 2 kekasih hati selkom pelok tiyom bucuk..hak3..coz sudi bagi cmt nih,,hehe..next time bagilah cmt yg lame2 ckit,,sebulan mne sukup nak feeling,,heee..over kan,,org bgi donkin donut tpi nak secret recipe lak haih,,=p

hehe,,k la,,tata,,nanite sume,,sape nak dgr cmt i,,hello2 lah yek,,hhaha,,cari no i kat iklan bursa saham ke,=p(gurau jek)
video

Tuesday, November 23, 2010

ADAKAH INI SECARA KEBETULAN ?

· “ Terdapat perkataan al-Yaum dan al-Yauma dalam al-Quran yang bermaksud, hari dalam bahasa Melayu. Perkataan al-Yaum disebut sebanyak 349 kali manakala perkataan al-Yauma disebut sebanyak 16 kali. Apabila dicampurkanda, kita akan pat jumlah 365. Maksudnya, dalam setahun kita mempunyai 365 hari. Adakah ini secara kebetulan?


· “Juga terdapat ayat al-Shahru dan al-Shahro bermaksud bulan disebut sebanyak 12 kali dalam al-Quran. Maknanya dalam setahun, kalendar sekarang mempunyai 12 bulan. Adakah ini secara kebetulan?


· “Perkataan Dunia dan Akhirat juga disebut secara berimbang. Walaupun kedua-duanya disebut dalam ayat yang berlainan, perkataan Dunia dan Akhirat disebut oleh Allah sama banyak iaitu 115 kali. Manakala perkataan Malaikat dan Syaitan juga disebut sama banyak , iaitu 68 kali. Adakah ini secara kebetulan? – Fakta ini dipetik dari buku Penghayatan Sains dan al-Quran karya Dr.Arif Kasmo, pensyarah dari Universiti Kebangsaan Malaysia(UKM) Bangi.

Friday, November 12, 2010

stAdi stAdO ngAn ANA MALU :)

salam...

hehe harini bersenang-lenang cikit,eh macam banyak jugak lenangnyerr..heee,
nak taw? tadi pagi aku ade exam,,alhamdlillah leh jawab ngan tenang..=) subjek CPE 3400(BIMBINGAN KELOMPOK) ade essay n ade gak multiple choice yang sedap 2 ! ;D sebab-sebab senang lenang adalah seperti berikut :

* ade gap 4 hari lagi tok next paper,,tapi paper 2 la yang paling tak sedap sesedap paper pagi tadi,,eueuuuuu..emm,,boleh berselirat dawai dalam kepala nak stdy bende alah 2,,haishh,,so wait n c je la kan what will i become after sit wif the paper nanti.,*.*
jadi bubur mcd ke bubur mb yg kat fudcot 2 ke takpon bubur kat pkcik kecik yang kedai akak bingit2 sampai putus urat kentot 2 ke kan,,heee.. :)

* then sebab kedua adalah aku leh on9 dengan cambestnyerr..weeee..tapi xleh over the dos la kan,takot kang terabai segala makan minum pakai segala bagai nyerr,,huuu..so boleh on9 sampai putus ibu jari je kot,,jari lain putus nanti dulu lah,,nnti kang x dapat nak main mesej lak eh,,heheeeee...

* ade lagi,,sebab malam nih maybe kalau jadi, nak g berjalan, merewang, bersuka ria, mengcekik darah, mencekik orang pon leh gak,,lagi nak macam2 lah,,n xleh tinggal nak menangkap gambar seberapa banyak yang bolehhh...auww,,can wait 4 dis nite !

* ha,,then lagi satu,,yang paling terpenting terimportan nyerr nak membalas kekurangan tiduurr lah,,hee,,so jap ag nak tido,,leh kan..haha..tido sampai bantal jadi hancur !

hehe..hari yang bersenang-lenang mestilah gumbira tak terkate-kate kan,,so peduli hape orang kate,asal kita hapyy,,yeahh..ketawe lagi..hohooooo..hehhehe...ketawe sampai sakit mulut n pipi daa,,adehh !

yaALLAH,,,actly entry kali ni mau cite bende lain lahh,,ape yang mepek kat atas 2..aiyakk..hampeh tol pemikiran pada waktu bersenang-lenang ni kan,,=p

ok2,,pokes !

ni ha juz nak cite sal aku g library,,haha,,(jakun giler cite sal g library) ...nampak sangat lah tak penah jejak kali kat library 2 kan,,aiyooo..xpe,,kunun2 pelajar baru masuk la k,,hehe

time 2 g ngan rumate yang bernama ANA MALU @ ANA SHY..leh tahan comel budaknyee,,tapi comel lagi rumate die,,wakakak,,perasaan disituuu.^___~
dak nih mule2 je malu,,lame2 x malu lansong..so kite tukar name die jadi ana tak tahu malu,,heheh,,habes kalau die bace entry ni kan,,takpe2 die x kesah asal dapat interframe dalam blog aku nih,,lagipon aku x penah cite pasal die kan,,iskk apela rumate sendri kot,,amponkan akak,shy x tahu malu,,heee..

ni gambar2 time g library ngan shy x tahu malu,,die la 2 wat hal dulu,,yela aku pon layan je la,,dah tahap boring tahap ghaban stdy kat sane,,ape tak nyee nak cakap pon kene bisik2,,aku dah la dasar cakap nak kuat je,kalau boleh kalau bercerite tu nak 1 kolej dengar agaknyee kan,,heheh..soo,,cekidaouut bebeh !



















tibe2 nak cite pasal rumate aku nih,,alahai da nak abes sem pon wahai eyda senget ! hehe,,wutever,,,i nak story gak..emm nak di short form kan cite nyerr,,rumate i ni namenye shaikah..so nickname die shy,,(malu-malu kambing)heehe..shy ni umah die kat putrajaya je,,dekat je kan,,jeles aku kalau family die asek datang siap bawak makanan,,tapi best aku dapat melantak gak nnti,,hehehe..n shy seorang budak yang baik..nice,peramah,n uniknye she have cute eyes.. sebab ade 4 mata,,wakakka..eh tipu ! sebabbbb die ade mate yang cantik lah..i like u !! jap,,tengok die sat..ha,,men game pulak die,,ajak aku tido tadi,,tapi aku kate jap ag,,hehe,.,jap ea shy comel,=)

emm,,len kali kite akan kenal2 lagi ngan budak bernama shy 2 oke,,harap peminat2 shy akan tunggu kemunculannya nanti,,hehe,,okes,,da penat la jari nih,,mahu diurut-urut rasenyee,,tande nak tidoo la ni kan,,hehe..ok la tata..

HUHUUU,,AMAT TERAMAT

uhhhhhhhhhhhhhh..............................................





y?
y?
y?


eeeeeeeeeee.............
huhuuuu...nape amat teramat sangat tersangat M.A.L.A.S nihhhh...adehhhh..xkuase dah nak layan kamu pemalas ! shuhhh,,g men jauh2 la wehh,,,suke amat sangat kacau saya kenapa wahai cek pemalas ? adakah saya calon terpilih andaaa...wawawaw...apekah yang sedang aku merepek ni ? akibat terlebih tido or terkurang tido,eh,,tu tipu 2 kalau kurang, ^.^,emm sah2 aku ni da over the dos tido kan ! aiyakk..sumpah tido amat teramat sangat lah lamanyaaaaaaaaaaa..

emmm,,,alangkah masyuknyee kalau sekarang ni dok g honeymoon,,EH ! silap ! g bercuti laa,,emm g mane2 je lah asalkan kat tempat tu aku leh jadi orang TERMALAS lagik lagik dan lagik,,,wakakak..boleh cam 2 ? isk...apelah,,ha,,cam g tempat-tempat nih,,wah sonoknyee..nanti aku nak g lah,,eceh !





























jeng jeng jeng.....




bestnyee dapat berendam dalam air kan...sejukkk...syok tol tengok dak nih g waterworld ngan bapak die,,tapi ari 2 aku baru g,,tapi nanti aku cite ok pasal g sane 2..=D



ha,,,ni la dasat ! cam g honeymoon dah,,ahaa ! ni nti-nanti la kan,,hehe,,xpe,,berangan je dulu oke,,waaa,,kalau camnih bilik aku,,konpom tak kua-kua g mane2,,heee




ni pon bestt sgt2,,,g ngan kawan2 habes sume kitorang bedal main,,mesti x cukop sehari punyerlah ! nak berposing2 lagi da 1 hal,,heheh,,ape nak dikate,,orang berperasaan,,=p


yup ! yang ni baru betol2 bercuti daa,,ngan family taw,,baru happening sampai pening !..hehuu.bila tah lagi camnih,,masing2 jauh kan,,wuwuw...induuunyeee,,,alahaii,,

oklah,,emm kang berangan lebih2 lak g sane 2..tapi siyes macam takde mood jek nak wat hape2,,tapi rajin lak update blog nih,,tibe2 ! heeee
dimaafkan coz blog ni memang dah lame x diupdate kan,kan,,hehe..cehh..

wehh,,sok ade paper la wahai EYDA ! wake up gurl..kenapaaaaa...kanape esok ???wuwuwu..tu yang jadik isk,,,susah nak cakap..tpi syukur la paper 2 x heavy sangat,,so hope2 dapat la goreng ngan segaring-garingnyer cam goreng pisang panas,,wahh ! sedapss nyess kalau dapat makan sekarang nih,,lapooos amatss ! heekk banyak tol typo 's' petangs petangs nih,,huuuu~~

so mulai selepas abes mengupdate kan blog ni,,saya akan teros belaja oke ! doa2kan la saya bertukarrrrrrrrrrrr,,,,RAJIN ! yeyeh,,,x saba nak jadi rajin semula yang sememangnye aku ni rajin..haha,,kene tipuuu je ..

so,,xde ape dah nak mengarut,,wish me luck okes,,ade lagik 3 paper yg belom di settlekan,,esok,,18hb n 20 hb,,n dah leh horeyyyy,,yabedabeduuu....n pulang ke kampung halaman laaaa...wuishh,,sabar ye EYDA,,fokos dulu pekse oke ! jangan nak berangan lebih2..sukup setakat ini...sehingga kita berjumpa lagi ya,,,heee,,,daaaa,,,,;)

APA ITU ESP ? ESP  adalah  ENERGIZING SOY PROTEIN . Sebab utama ESP tersangatlah popular dan produk yang paling laris ialah  ES...