Tuesday, June 21, 2011

OH AYAHANDA KUUUU..

Assalam.,,aku tak puas hati ..aku tak kire...orang lain wat entry pasal hari kejadian tu,,aku maw jugee beb...ngee~

cekidott potos-potos ni yekk..n pikir-pikir kan..selamat beramal..muahehheeh..=D

ape2 pon sebelum korang  tenung2 gambo berzaman tu..ape kate korang tenung muke korang dulu..hee..saje je..

dikala petang yang aman damai..."mane awek aku ni tak lalu2,,aku da hemsem habes ni.." kui3.

gambar kabur pulakk..haish..ni aku ngan ayah aku time picnic satu ketika dahulu..jarang dapat begambo ngan ayah aku weh....*.*

yeahhh,,ni gambo terbaru my dad ari 2 (10 jun)..sempena besday nye yg ke-47 thn..
so,,dengan ini aku mengucapkan 'SELAMAT HARI AYAH' ..kepada ayah,bapa,,abah..papa,boboh, beliau...ke ape2 je la nickname ayah tu,,,hehee..semoga happy selalu melayan karenah anak-anak yang sememangnya banyak ragamnye..same je ngan org yang menulis ni haa...^.^ (alamak,,takde hadiah la...just doa dari kami tok ayah lebih bersemangat melayan kami n pnjg umur...amin...)

p/s : ce perati cket,,gambo 1st ayah aku berpesen rambot ala2 afro gituuu,,,n gambo la ni dah berkopiah daa...hee..(memang la,,baru balik solat jumaat tuu) kitorang wat seprais besday die..ngee~ sweet x,,sweet x..ahhaha..=p

Monday, June 20, 2011

emm...cemane ni...T___T

assalam...

kawan2...saya sedih ni..sangat2...
 bagi sesiapa yang boleh selesaikan masalah ni...plis inform k..

cenggini citenye..dulu saya leh pegi blog kawan saya...agak rapat gak..tapi sekarang tak dapat pegi dah...mule2 klik link blog die,,macam boleh bukak..lame2 tak dapat bukak..haishh..kenape ye ? nak kate salah link,tak pulak..saya ada nampak die pegi kat shoutbox saya tegur2,,die pon ade tanye ''lame menghilang?'' tapi sebenarnye aku tak hilang JAWE,,aku ade je ni..just tak boleh bukak blog ko..wwee...sedihhhnyee..terseksa jiwa raga ...huuu..



hopefully c jawe ni bace lah aku nye entry ni..aku taknak die pikir aku da lupe die...T__T

ce korang bukan link blog kawan aku ni,,leh tak ek..ke ade problem ngan blog aku ni...huhu...TECH


JOM JOIN REVIEW BLOG and GIVEAWAY by CIK BUBU ;D

assalam semua...

Heyyy,,,cikida join G.A ni....yok2,,join same....best whoaa...happy gila nak join sbb kawan blogger yg rapat ngan cikida buat G.A ni taw....tu yg eksaited bebeno..=D 
Heee...senang je taw ,,semudah 1,2,3..ahah..cam iklan ape tah tu..prego kot.ngee~


ok,,then da tempek banner ,,,kene wat ayat nape nak join...heehe..

saya nak CIK BUBU review blog saya sebab saya sukeeeee..heehhehe...sebab nak bagi CIK BUBU kenal semua kawan2 blogger bukan setakat saya,,tapi blogger lain jugak taw..yeahhh...murni kan niat saya ni..hehe..;D

Oke,,rasenye dah wat step 1 sampai 4..so,,kawan2 meh terjah blog CIK BUBU comel kite ni yokkkk...have fun ! tqsm BUBU ...lav u...;)

Sunday, June 19, 2011

awas ! hantu gunting asrama baru !



jam menunjukkan 5 petang lebih cikit..time-time camni ramai lagi yang tengah syok main2 kat lua..budak laki ngan bola sepak nye budak pempuan sebok ngan men masak2 nye.eh silap,,main netball la kot., dan ade juga yg terbaik dah mandi pon n duduk diam2 kat bilik wat ape yg patot ect study or menelaah. same la tu.

aku pulak bersama -sama rakan bilik @ roomate menunjukkan kerajinan menghasilkan hiasan. lagi terbaekkkk wokk..ngee~ hiasan tersebut kami cadang nak tempek-tampal kat dalam bilik la..kalo korang penah dok asrama or bahasa moden nye 'HOSTEL' mesti penah buat bende2 alah remeh ni kan....yang berseni-seni tu la...yg kene lukis2,,kale2,,tampal2,,gam2...contoh nye cam >>JADUAL BERTUGAS , CARTA ORGANISASI, NAMA AHLI BILIK, n so on..

dengan rancak buat bende alah tu sampai la tak sedo maghrib ...perghhh,,semangat berkoba-koba wa cakap luuuu der.....dah la wat depan toilet,,yela antara bilik sebelah dengan bilik kitorang selang ngan toilet..so nak berlari kesana seberang toilet je..huhu..

malam tu tido cam bese..yela tido mane ade luar biase kan..huhu..then malam tu aku tetibe terjaga..hurmm...
 aku dengarrrrrrrrrrr................sesuatu bunyian yang aku rase penah dengar siang tadi...emm time tu aku tido mengiring..bunyian tu aku dengar dari belakang..kat sudut bilik tak silap n selang 3 katil..bunyi orang tengah 'GUNTING' kertas...srett,,sretttt,,sretttttttttttttttttttttttttttttttt..!!!!!! makin lame makin kuat..aku mimpi ke ni..??

hurmm..tak..aku sedar time tu....ya Allah,,da meremanggg....perghhh,,,siyesly macam nak nangis time tu..dan rase cam nak lompat kat katil sebelah je..grrrr..da bape banyak surah aku bace..tunggang langgang weh..tapi aku rase aku dok ulang al-fatehah je ...=p

then aku ni jenis nak tahuuu je..event penakut kemain..dah 2,,teros tengok belakang,,kot2 la dak bilik  ade tengah wat keje ke kan..hurmmm...takde sape pon...tapi tingkap kat belakang tu terbukak ?? arghhh,,asal tak tutup ni..tak penah2 tak tutupp...grrr...then langsir pon terbang2...perghh kan...menguji betoll..

dah2..taknak sambung cite dah..aku da cuak jugak ni..arghh,.teringattttt..

em ape je la yg takotkan aku malam tu...hurmmmm...
ok bai...nak titon..

"Maihidayatul's Birthday Giveaway".

assalam...
hye geng...aku nak join G.A yg telah di tag oleh : MUZ
tq muz...eehe..sory gak lambat buat,.huhu..
oke..ni sempena tuan blog punyer bestday iaitu : MAIHIDAYATUL...yg ke 26 pada 6/6/2011 ..semoga panjang umr  n murah rezeki sis..;)

aku nak tag : CAHAYA MAMA

OK tata...^.^

Friday, June 17, 2011

jeng,,jeng,jeng...DOMO2,,KUCI2,HOTA2,,HEY2...~

hye kawan2...assalam..

ini entry JAKUN . tahu tak apekah JAKUN ? kalau tak tahu  bagus..kalau tahu, bukannye tak bagus, just diam2 je la ek..

nak dijadikan cerita kejakunan aku tu ::: camni,,aku baru je kenal ngan si dia ni..shutt,,malu sebenarnya nak cite,.yelah hal personal sangat2 ni...adehh..layan je la ye..bile lagi nak gebang ye dak ? ngee~

oke lah..saje nak introduce si dia yang aku rase leh tahan comel taw...so sweet cam cokolat TOBLERONE tuh..sebab die ni tak putih dan tak bape gelap..just nice dengan wane kulit orang asia..;COKLAT !

ya,,aku tahu sekarang ramai dah tak bape coklat sebab gune 'SIMPLY CT ' kot..so puteh melepak beb..yg dialog iklan die tuh camni  'EH,,NOR KE TU ?''HAHA..mak aku leh pasan sebab name die NOR..kuang3.=p  haishh,,cepat dan efisyen pegi melalut cite lain..

oke,,tanpa membuang mase,,aku nak show off buah hati intan payung comel lote kiut miuttttt baru aku tuuuuuuu ;;; jeng,jeng,jeng..cekidot ! 

hensom tak aku ? aku lah bf eyda.~

aku jadik selipo..

air tin pon bolehh maa~

sometime aku jadi KEK..ngee..sodapp,,cokolot !

ni lak pendrive..smart kan aku..hee~

ni botol comeyy~

ni bekas air ..ngee

leh jugak jadi cup cake ! nyum2



ahha...awek aku punyer kuku kaki kawan die

kat kete pon jadikkkk~

cantek kan..hehe

comel gilaa~ arghhh,,nok gak !

casing hp..

cap kiuttt !


oh mahuuuuu !

ni versi bile dah pakai 'SIMPLY CT' ahhahaa..=p
aku dah minat gilaa ngan budak gg tajam2 nih...grrr...aku harus membuat misi utk mendapatkannya..yeahh.caiyok ! 

ehe..oke lah..babai ~ 
sory,,cite berie ,,jakun kan..=p

Tuesday, June 14, 2011

air mata da takde lagi...

saat setiap saat...terus menyusur masa..
ku diam,,kau juga begitu,,,
bukan sekali,,tapi ku akui sampai perit kau lukai..
aku cuba fahami mengapa,,tapi...

terimalah diriku seadanya..
yang ingin selalu disampingmu...
tidak ingin ku dilupai
walau seketika
tapi begini jadinya
aku hanyut keseorangan
tanpa sesiapa lagi...

aku tidak ngerti lagi,,tidak sama sekali..
tak mampu lagi,,maafkan lah aku..
tidak sempurna untuk mu...

aku ingin kn dirimu..datang kepadaku..
selami diri ini..bukan sakiti lagi
nafas ini hanyalah untukmu..




arghhhhhhhhhhhhhhh !!!!!!!!! persyaitonkan ini semua..!

okbai...T_T

(sory la kengkawan..emo over sehh aku arini..grrr..)

Tuesday, June 7, 2011

pening la cam ni...adoiiii

wehh korang....pening la..penat gile nak pk masalah ni...korang...aku tension weh...aku kan jenis tak leh dok diam..korang taw je la kan.(budjet korang tahu la nih).aku suke ke sane sini..tapi sekarang dok diammmmmmmmmm jeee laa...aii..tak leh jadik niiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tak jadi ape kang kalo dok diam je kan...huuuu...nanti kang  :APE PON TAK BOLEH !!!! haiyooo !

korang faham ke dok  ? ngeeee ~ 


sebenonyeeeee,,,aku nak la wat sumthin cuti bersalin nih...hahaha..senget...bile mase lak kawin then bersalin...bersalin kulit adeeee...grrrr...abaikan.


emm,,,,aku nak la wat keje ke or wat ape2 la yg patot...so faham dah ? kalau tak paham gak,,g pecah kepale,,amek otak korang tu then  rebus ngan klorox jap.,,lame2 pon boleh gak kalau rajin...hihiii..gurau kejam kan..takpe..sekali sekala kot. ^.^

soooooo !!! sape2 yang rase nak amek aku bekerja ke,, aku alu-alukan ni wehhhh...kalo bukan bekoje...ajak g jenjalan free ke tu pon aku nakk gakkkkk..haah.masalahnyee ade kee orang nak wat camtu kat aku..haishh...ape2 je la,,at least tak la dok dendiam kat uma ni..lame kot nak tunggu bulan 9 tu..bukan la tak nak tolong mak ayah kat uma,,tapi lebih elok kalau aku cari sumthin time2 cuti ni kan...hehee...dorang pon tak kesahhhh....=P (yeye je kan)

sementara aku offer diri aku untuk jadi majikan sape2 time2 cuti ni,,..eh silap..PEKERJA ! so hello2 je aku k..

ade gak la kawan2 aku ajak g keje kat kilang biskot...yela kan...tak lame dah nak pose then rayeee wehh...ahahaa..eksaited...tapi kalo takde duit tak raye nyee kan..hekelehh..sume orang cam tu kan..kan..eleh2.macam aku tak tahu korang tuuuu....tapi kalo keje kilang ni takot terliurrr...wunwunn..T_T

ade gak yang ajak abeskan lesen,,haha..start dari pas form 5 ari tu terbengkalai lesen aku..ape daa,,em tah la...

kawan2 kalo ade idea nak utarakan kat cni..dipersilakan oke..hehe...

~bosan gile~

k bai..

.kalo dak takde keje sangat,,tepakse la aku mempracticekan diri jadi suri rumah tangga yang gigih kan,,macam mak aku tuu...gigih sangat...haha...sempat lagiii....=D

BISNES YANG BOLEH DIWARISI ZAMAN BERZAMAN πŸ’ΌπŸ‘πŸ‘©‍πŸ’» Shaklee adalah satu bisnes dan peluang kerjaya seumur hidup yang boleh diwarisi Anta...