Thursday, May 5, 2011

INI BUKAN CITE GULA-GULA K-POP TU,,TAPI NI GULA-GULA KITA SEMUA..,NGERTI ?

hype readers...assalam...=)

entry kali ni pasal GULA-GULA. kenapakah ? emm, barangkali sebab aku mengidam kot' hurmm,,takpela lame lagi nak mengandung,,so takpela pending lame cket tok cari gula-gula ni..tak effect ape-ape pon pada kandungan..haha..budjet tengah berANAK je minah ni..abaikan segera !

hokelah,,dulu-dulu time kite semua kecik-kecik belaka kite mesti rajin makan gula-gula kan ? yee,,aku tahu tu semua..kalau tak makan gula-gula time tu,,hilanglah nikmat time kecik-kecik beb ! ape barang tak penah isap gula-gula,,tak kesah la gula-gula seposen dapat due ke sepoden dapat seploh ke..janji namanya  GULA-GULA...hehe..

mari kite lihat gambaran semasa aku kecik-kecik dulu kala :: (sekarang aku lagi kecik,,sila percaya lonjong2)

kening dan mata membesar dengan begitu sehat apabila mendapat gula-gula ! hip2 horeyy !

mesti korang camni jugak kan..comel je kan time tu,,(dah mule berangan nak pinjam mesin masa doremon utk kembali pada zaman area tadika dahulu. hurm..mintak-mintak doremon  bagi.)

now guys,,cekidot gula-gula apekah yang selalu menjadi favret aku time kecik-kecik dahulu,,sekarang pon ye..hehe..same tak dengan citarase korang ?

gula-gula sedap sekali ! sumpah tak tipu !

ini adalah gula-gula udang,,ops,bukan perasa udang..tapi perasa kacang...die bersalut dengan selaput putih,,dulu ingatkan bende tu plastik,,tanye kat mak, mak cakap telan je..heehe..lagi sedap ! then melekat kat lelangit...haha..=p

gula-gula kenyal.
gula-gula ni suka sampai mati ! sebab die wane-wani...hehehe...kadang-kadang time raye pon ade orang letak dalam balang kan..habes la umah tu aku kasi licin gule-gule nih..ngee..siap bawak balik masuk kocek.ops,,


ni gula-gula perasa ape ? tak tahu,tak tahuuu...huuuu..ade jugak kan..ngee..sape penah makan ?


ni gula-gula chewing gum...rase tembikai..nyummy ! tapi ade jugak yang sengal pegi lekat kat kusi pas kunyah2...haishh,,,mendatangkan marah tahu ?tak de otak kot'=p


yeahhh...gula-gule kopiko..aku panggil ni gula-gula orang tua..heehe..yela,,sebab orang tua yang suka minom kopi..tapi kadang aku layan je la..eehehhe...



yang ni gule2 mentos suke jugak sampai sekarang..ade perasa masam tu..wahhh,,memang geli-geli nak makan..pas tuh muke berkerut-kerut tahan masam ..hehhe..yang pedas @ berangin pon sedap..



yang ni liat-liat..sedap ade macam2 perasa jugakk..ingat dulu pas balik sekola agame,,selalu terjah kedai, meratah bende nih...(bukan setakat terjah blog je taw,ngee)


haa ! ni pon palinggggggggggggggg sukeee....nyum222.....cair dimulotttt...yarghhh,,,tryy it guys ! memang masyukkk...


heheh..ni gule2 dalam die ade asam..sedap jugak..tapi kerasss macam batu...haha..tak sempat nak kunyah sementara ustajah masuk kelas,dah kene buang masuk plastik die semula..kekeke..pas abes kelas,,makan semulaa...geli tak,geli takk...kui3..=p


ni macam M&M tu...dalam rase cokolat..sedapppsss ! dueposen je ..


ni gula-gule mahal cket..hhee..sebab die ade sedia bekas..kene letak dalam peti ais ni bagi mengekalkan kesedapannya..aummmm. !


hoyehh !!!! ni lagi peberet ! gula-gula arnab..haha..bukan gula-gula KAD ARNAB tu oke..ni perasa susu..ade plastik yang boleh dimakan jugak taw..sedappp...slurpp !


aiyakkkk ! cakap takmo cite pasal kumpulan GULA-GULA ni,,alaa,,takpela,,sekadar hiburan semata-mata takpekan,..hehee..malas amek port pasal kumpulan ni..biarin dong,,,grrrrrr


ni gula-gule lollypop ! sedap je sebab colourfull gituww ! kadang-kadang beli bukan sebab nak makan,,sebab die comel plus cun dengan kale berbagai-bagai..ehhe.,,

ni gule-gule tak berape minat...mak aku suke la kot,,sebab perasa kelapa..eee..tak sedapp laaa..huhu

ni minah sesat suke kunyah gule-gule tak kire ape rintangan dan cobaam menimpanya...support2 !! hehe,

pesananku kepadamu ::: makan gula-gula ingat orang sebelah jugak oke..ahaha..dan juga makan berpada-pada agar tidak  menyesal kemudian hari akibat saket gg..ngeh3..=p

sekian..bai .

48 comments:

cik bubu said...

yeayy dapat gula gula dr cik ida :DD

nyum nyummy !! ^^
hee semua sedap sedap ouh !
gula gula yg dh lame bubu tak nampak pun ade nih :D
interesting!~ :))

rNesZaiNe said...

Huuaaa ~ Sumpah , tak tipu .
Gula gula arnab , udang memang best . gula gula tuh ada pembalut macam kertas tu en , dwg kate leh mkn . Try makan oke jgk , sedap jugak . hahaha :D

Izyan Masri said...

GULA2 UDANG TU SEDAP.FAVERET YAN DULU.HAHA :D

pena said...

kecik2x dulu suka gula-gula yang liat-liat tu..

nostalgia betul.. lama tak jumpa gula-gula ni..

cikida said...

cik bubu...ehheh,,gule2 dlm gmbr je la ye dik,,
tula teringat jaman dulu tu yg wat entry cam ni,,huuuu,,lapau gule2 sudahhh.=p

aqmalazmi said...

gula-gula perisa barisan pon ada?/
hahahahhaa..
yg group gula-gula tuw
*okey kita bako jeww.
heee

cikida said...

rneszaine....yup2,,gule2 udang memang best giler2 !! suke sangat2,,nak cariiii..hehe=p

cikida said...

yan...yeke,,same la kitee...peberett !! nyum2 !!

cikida said...

pena,,hehee...gula2 liat ea...mcm cewing gum tapi leh telan kan..nyum22.=)

cikida said...

aqmalazmi...kekekeke..kite bako,,kite bakooo !!=p ,,tapi x kecian ke,,dorg ka come lote..ngeee=p

zora said...

pehh..gule2 bn..hahaha..nah ase..lme da tk ase...

~FaatiNNasreeN~ said...

jgn mkn gule2 byk..nnti saket gigi..hihi

IFA Athirah said...

sy paling ske gula2 yg first tu!sedap!!lama xnmpk gula2 tu.huu http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

cikida said...

zora,,hehe,.sy tak penah ase pon gule2 bn tu..=p

cikida said...

faatin..hehe..tu la,,time makan xde takot2 pon,,dah rse skit bru nyesal...hehe..=p

cikida said...

ifa..hehe..2 la,,meh cariii...!,,yum2 !

admin said...

entrimu mengembalikan nostalgia...ceewah....

Ayie said...

gula gula kapas takde..?? hahahaa

amier azrul alias said...

gula-gula udang tuh!
mmg dlu ske sgt mkn plastik die.
kihkih

cikida said...

admin...kui3..yeke..2 la ni mesti dulu2 suke ngat beli gegule kan...=p

cikida said...

ayie..adelah,,yg kale pink 2..sedappppp..=p

cikida said...

amier...kan,,ramai feberet gule2 tu la..hehe..yeahh,,,hidop gule2 udang !

faidah misnan said...

gula2 kelape my febret..ari2 mesti mam sebiji..hehehe

☺☻☺☻☺☻ said...

gula2 bn tu xleh blah ler :P
hahaahahha
hntar kat aku kopiko satu bgkus .... fav ak tue

MiZ Rayy said...

gula-gula udang.. hehe.. teringat la dlu2.. lma xmkn...

Khuzrin Kamarudin said...

Gula-gula udang.. boleh makan dengan plastik.. hahaha.. memori

fadh leyanie said...

banyaknye gule2..mentos rainbow bukan saja sedap malah pelbagai warna..:)

cikida said...

faidah misnan...yekee...hehe..mak sy punyer faveret tuh..=p

cikida said...

jawe...ahha..oke bos,,bereh2..sat g aku pos laju okeh !=p

cikida said...

mizz ray,,,kan,,indu gule2 udang tuuu...=p

cikida said...

khuzrin,,,whoaaaaaaaa..ramai giler peminta gule2 udang,,apela yg dimasukkn dlm gule2 tu,,dadah kot..kekekekeke..=p

cikida said...

fadh...heheh..suke kunyah2 mentos..memang gule2 standard cket ni..=p

mykhalis said...

paling suka gula-gula kenyal..sampai pernah beli 3kg.. sebab dah berhajat sangat..pastu ngilu gigi..hehe

Far8 budak baik said...

ade ape ngan gula gula..
yg bab kopi tu..bukan tuk org tua k..
aku ni muda je selalu mkn gak..haha
=p
yg doodle akak lukis tu..
kelaka..x lawa langsung haha

cikida said...

mykhalis...ya Allah,,,byknyeee...haha..sampai ngilu ha,,nasib x rongak gg,..keh3..=p

cikida said...

farid..yela,bce je la budakk..haishh..ahha,,,ko 2 ade ciri2 org tua kot...kui3.
biala,,memang sengaja lukis tak lawa bgi ko tengok..hishh..grmnyee..

Novelgurl said...

nak gula3 !!! banyaknya !! sy paling suka gula2 kenyal tu..sedap je menggolek dlm mulut hiahha~

Kaoshi said...

mengambil kesempatan ke atas gula-gula nampaknya.. haha

Sila lawat: Kaoshi Troll

cikida said...

novelgurl..amekla...free je 2..ehheh..mintak kat pkcik google dy bg free..=p
sedap kan..kunyah2..nyum22 !=p menggolek dlm mulot?lawak laa..haha

cikida said...

kaoshi...kui3..tahu takpe..=p

♥suNa husNa♥ said...

cik ida..jangan mkn byk2.kan kunci mns lak..huhu

sekamar rindu said...

salam....

memang suka gula2 ..sekarang ni pun masih lagi suka..:)

Liza Razak said...

gula-gula udang tuh terboik laa!! ade lagi ke jual sekarang??lama tak tengok...

org muo said...

suka makan gula-gula cap dacing warna biru....makan je dpt angpau he he

cikida said...

sekamar rindu...wkmslm...=) yeke..same la..kadang2 dalam exam pon nak makan gule2,,=p

cikida said...

liza razak...ade kot,,ari 2 macam nampak kat giant.jom terjahhhh...ehhhe..sedap kan..=)

cikida said...

org muo..yeke,..ida x penah makan pulak..hehe..rase ape..?=p

cikida said...

suna husna..hehe..baiklahh..mkn sekilo je..=p

BISNES YANG BOLEH DIWARISI ZAMAN BERZAMAN πŸ’ΌπŸ‘πŸ‘©‍πŸ’» Shaklee adalah satu bisnes dan peluang kerjaya seumur hidup yang boleh diwarisi Anta...