Monday, December 20, 2010

curi2 on9,,sob2..=(

salam..n a very gud morning 2 everyone out there..uhuh ! bestnyee tido kan time2 ni..mimpi indah2..wahhhh..twink2 !

huhu,tapi aku ? jap2 ag aku sambung tdo swit2 k.cewahh,,berangan ! tadi tido jap dah mimpi separuh je..adehh,,nipon x ingat laaa..=.=

aku pon sebenarnye on9 curi2 nih,,heee..xdelah, on9 pnjm lappy dak junior ni.dy bg guna,,yeahh,thnks wani a.k.a budak puteh melepak ! tehee~

menengokkan lappy aku yang telah masuk ke wad kecemasan beberapa bulan yang lalu tanpa ada susulan dari pihak yg bertanggungjawab ? aisehh,,sape la phk 2 kan ! x patot betol ! huh ! so,,terpaksalah aku hidop dalam keadaan sangatlah menyedihkan ye tuan puan.harap ramai yang sudi wt derma kilat seperti yang disarankan oleh pengarah GSD abad ini iaitu tak lain dan tak bukan kepada CEK MELL kita.wahaha..sempat ag nak interpremkan name ko MELL..=P idea ko sgt lah bernas dan prihatin ye kpd kebajikan anak buah mu ini..haha..maceh byk2 ! (KALAU LA BETOL2 BENDE 2 DIORANG WAT KAN BEST.=P)

so berdasarkan perenggan di atas tersebut, saya mengulas fakta itu sebagai saya sekarang amatlah susah untuk meng online kan diri..huhuu,,,sob2 ! so,,atas sebab itu, belog ke fb ke hape2 lah yg berkaitan ngan on9 ni aku da susah nak hapdet. so sad..........wua3...

so kawan2 saya mintak ampon la kat cni kalau tak sempat nak jenguk2 belog korang k, x dapat nak beramahmesraan dgn selalunyaa..eceh ! tapi takpe,,nanti bila lappy dah oke, aku akan selalu hapdet segala bagai ya..jgn la time 2 korang wat2 x kenal aku lak,,mentang2 aku jarang on9..uhuu..

lagi pulak aku sekarang dah kat kolej sebenarnya,,not in home anymore !!!!!!!!!!!!!!!! waaa,,,beberapa hari sebelum balik aku asek kene saket air mata jee,,,banjir habes ! tah hape2 kan,,still pangai macam dak tadika nak msuk sekolah ..tsk.tsk..tah yah la tanye kenapa kan,,faham2 sendiri je.,takmo paham pon tak kesahh.*.*

aku kat kolej ni bukan untuk suke2 tau nok ! statement x leh blah ! yela, betol la kan,,aku datang atas byk faktor wehh..byk la,sampai x larat nak tulis dah,,sok dah kene bgon pgi g wat keje,,tapi seronok r dapat blaja new thing ! n jmpe dak2 new gak. wait ! im also new k..freshy lagi..budjet lak !=p

so,,aku hope aku dapat bgi komitmen ngan baek along the perkampungan GSD ni..waa..sangat bersemangat sebelom tdo nih,,kalau time nak bgon tdo nanti fhm2 sjalah labu oii..=D

weh,,dah la ea,,da lewat ni,,,jom weh tdo2..jgn nak poye2 lak,,x elok ! nak dapat mata seksi kene tdo awal taw..wah,,petua sape la 2..hua3..

k la syg2 sume...tatatititutu..klw rajin singgah2 la belog aku ni even tuan nye xde kat uma ni,.sob2..sedihnyee lahai,..emm..xpelaa.dugaan ..
insyaALLAH pas ni ade bende baek yang aku akan dapat..doakan ye korang.tq ! =)

Saturday, December 18, 2010

SAYA SUKE MAKAN ! NYUM2..=)

salam.. hye all..salam saturday..hehe,,teruja amat nak wat entry kali ni..yeahh,,macam tau2 je c amira ni aku suke no makan2..haa..betol, x tipu kalau cakap eyda je = makan,,cakap makan je=eyda..hoho,,BELIEVE IT OKE ! =D ngeee NGAP ! ha,,silap2 laptop ni pon aku leh ngap..nampak no tipunyee..adess ! eh dah2 melalot lak hai..jom kita menyelesaikan tag ni k..cekedott!!!

1) Bagi 3 makanan yang korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.

susahnye soalan,,bagi la soalan senang 1st ni,.ehehe,.sebab nye bagi aku sume makanan aku sukee,,wakakka..yg paling suke of kos pedas, cepat dan mesra..haha..macam TEMA POLIS lak,,=p

2) Jenis air apa yang korang paling suka?

air masak je a.k.a air jarang..hehe.n plus air soya plus air laici,,slurpp !

3) Which type of food yang korang prefer? Pilih 3..

MALAY of koz ! n western 2nd ,,n ke 3 emm chinese ..hehe

4) Apa makanan yang korang paling expert masak? Dalam kata lain takyah tengok resepi tapi at the same time bila orang lain rasa akan kata Wah,gila sedap!

nasi ! haha..alaa,,asenye macam2 masak n sume licin je..mksudnye sedap la 2 kan,,tapi xdelah sampai gile,,hihi..cth : spgeti, aym cincang cili api, suun versi western stlye,hoho,,tajuk dishes xleh blah ek ? ape daa..

5) Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?

alololo,,tak hengat la wehh..lupe makan semot api gereng sat tadi,,=p

6) Beri nama restoran feberet. Apa makanan yang paling sedap?

memandangkan aku stay kat kolej,,so makan kat fudcourt la sdp,,n kedai nama KARISMA kot,,bollywood mari ma..huuu~ aku suke order bihun bandung dy,,nyum2 !

7) Ayam, itik, lembu , kambing, burung puyuh, burung wak2, rusa, landak, merpati, ayam denak.
Mana satu yang korang suka? Kalau korang suka tapi xde dalam list,gtaw ek. ayam ! ayam ! ayam ! heee..tapi mak marah lak makan ayam banyak sebab ayam sekarang sume kebanyakan ayam bersuntik kan,..ayam suntik botox ea..aku nak gakk..haha..
8) Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. Dan makan/minum apa? Kalau korang ingat la kan..

aduhduh,,x hengat gak la..hee..SECRET RECIPE asenyee.=)

9) Apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang? Kenapa?

chesse cake ! adess,,sedapnyee..due2 suke makan..

10) Kalau pegi rumah orang, korang akan berharap orang tu hidang apa?

sate..heehe..sebab jarang beli kot.hee~

11) Makanan yang korang tak boleh nak telan langsung. Samada tak sedap/ tak boleh telan langsung.

TAPAI..tapi mak aku wat tapai wat jual lak,,alahaiii..n nama 2 ade kaitan lak ngan nama paggilan kat u ni,,tsk..=.=

12) Menu raya yang paling disukai.

lomang n serondeng ! auww..mantop seh !

13) Jajan/ cekedes yang korang suka.

askem !!!!

14) Beri 2 makanan yang emak korang masak yang korang paling suka?

sume sukeee..ala,,sok da x dapat makan yang mak masak,,,wuwuuw..sob2..n yang paling2 suke gulai tempoyak la,,n kueh mueh yang mak jual..nyummsss2 !

15) Makanan yang paling pedas yang korang makan? Sape masak?

gulai tempoyak yang jiran kat umah makcik kat pahang masak..balik2 saket pewot,..betol sampai kua darah..huuu,,takot giler time 2..

16) Korang klu jumpa orang yang TAG nie, apa agaknya yang korang akan hidangkan?

ha,,special la..sume complete taw siap pencuci mulot yg lazat berkrim,,hehe..n memandangkan dy suke laksa utara,,kita wat la 2 nanti,,yehaa,,=)

17) Sila tagged 5 orang dan PAKSA mereka buat taggedi ini..



enjoy kawan2 sume..=)

Friday, December 17, 2010

JOM WAT KUEH TAKO !!

salam..hye semua,,

ok hari ni saya nak wat entry pasal KUEH TAKO .. sape penah makan kueh ni ? aha,,angkat kening cepat !>.<> sebenarnye da lme pon nak wat entry ni dri mgu lepas lagi sebab time 2 ade org tempah kueh ni kat mak aku,,hehe,so aku jadi assistant yg tak bertauliah la time 2 kejap..=p
dah,,xmo intro pnjang2 ber ela-ela,,cekedot bebeh !

so mula2 kite kene ade rumah nak letak kueh tu dulu,,umah die aku ngan mak aku panggil sampan,,hehe..

untuk buat sampannya ::

~beberapa helai daun pandan ikot berapa banyak kuantiti kueh
~gunting
~stapler+ubat stapler..wajib ade kang nak lekat pakai ape lak kan,




wat kotak macam ni ok,senang je kan.


sekarang wat lapisan bawah dulu taw..

Lapisan bawah-hijau.


1 cawan tepung tako

1 ¾ cawan gula

5 ½ cawan air

Pewarna hijau

Kacau atas api sederhana sehingga masak dan berkilat




then kita masuk kat dalam sampan yang kita wat tadi, tapi bukan penuh2 taw,, just separuh sahaja ok.



ok sekarang kita boleh buat tok lapisan atas pulak oke.


bahan-bahan lapisan putih -atas

1 cawan t.tako

6 cawan santan

garam sedikit

kacau di atas api yang slow je taw sampai agak masak dan tidak terlalu pekat.



then dah boleh letak kat atas lapisan bawah,kale putih tadi yang dah keras cikit.letak cantik2 jangan la comot-momot pulak,,hehe..







ok dah siap !! bia sejuk dulu ckit la mkn nye,,panas2 nanti melecur pulak,,teheee..bismillah,,

mulut berkata ::nyum2..kalau letak dalam esbok lagi masyukkk..heee~

Thursday, December 16, 2010

AWARD FROM CIK MIMIE !!

Salam ,,hye..morning sume..huuu..sejukk,,,
hhee2,,tdi macam nak tido dah..tapi tengok shout box sat tadi nampak CIK MIMIE kita ni tag kat eyda,,so ape lagi,,tros wat tanpa tangguh2 oke,,=) mesti la suke kan orang da bagi kita award..cun plus gojes lak 2 award dy..=D senyum sampai telinga ni..weeee~

jeng3..tadaaaaaaaaaaaa...harkat panjang tuh ! ^.~




ok,,tapi kene lah jawab some question dulu b4 dapat award 2..haishh,,kacang rebos je soklan..tehee~

mula jawab dengan bismillah,,=) cam soklan spm jek ! adesss..

1)NICK-NAME TOK PEMBERI AWARD :

cik mimie @ cik molek @ cik manis plus cik manja,,auwww..=D

2)UCAPAN UNTUK PEMBERI AWARD :

hehe,,i likee ! toce,,syukran..trimass..tengs sgt2 bg award,,susah2 je..ececeh.

3)FEVRET SINGER :

haruslah MAHER ZAIN kan..hehe,,sedap seh suare dy, n byk ag la..L.P, CT,AIZAT,FAIZAL TAHIR,YUNA, BLA,BLA,BLA...--da x tdo ag,,memang blurr..=.= ;p

4)TAG AWARD NI KEPADA :

OK,,enjoy syg2 ku..hehe..nanitee !


GIVEAWAY BY CIK PUAN NETTY


salam ,,,hye semua..nak join G.A yg CIK PUAN NETTY kita invite lah,,hehe..mcm menarik je..=)

ok,,dy suruh wat entry memang simple giler..

TASK NYE:: SAYA SUKA SANGAT-SANGAT SUBJEK KEMAHIRAN HIDUP SEBAB CIKGU DIE SPORTING TAHAP GHABAN.HEHE..TAMBAH-TAMBAH KITA BELAJAR BAB-BAB MASAK, MENJAHIT, BUAT TUKANG-TUKANG CIKIT, N TANAM-TANAM POKOK. HA,,TIME TU LAH BERANGAN PERABES MACAM SURI RUMAH TAKDE TANGGA..HUHU..KELAS NYE PON SEMPOI JE KAN, MACAM DA DEWASE SANGAT-SANGAT TIME 2..HOHO..TAPI SEKARANG RASA MACAM TAKNAK DEWASA LAGI, NAK SEKOLAH BALIK,..WUWU..RINDU LAAA..=.=

OK,,jom la join kwn2,,klik SINI k..=)

Wednesday, December 15, 2010

ChurpChurp | Social Share » The Celcom Everyone Sale is back! (Preview)

ChurpChurp | Social Share » The Celcom Everyone Sale is back! (Preview)

GiveAway EdY : Terbang Jauh-Jauh


salam hye semua...eyda kne tag ag..ni lak dari BLOG BUDAK LABUAN..yeahh,,trimas2..n G.A ni dianjurkan oleh BLOG THE BEAUTY IN UGLY..maceh2..jom la kwn2 join,,

klik je kat gmbar 2 then tgok G.A ni k..byk lak 2 adiah disediakan,,ade dri BEIJING, SINGAPORE AND PADANG taw..kalau leh sume ida nak,,haha..k la,,ida nak tag::

TELAGA PUTIH..
NUANZA
ENJOY !!

Tuesday, December 14, 2010

"GiveAway Akhir Tahun 2010"

salam semua..hope cht2 slalu ye,,huhu,,hari ni insyaALLAH saya nak siap kan tag2 dari kwn2 blogger..byk tertangguh,,dah last2 minit masa yang ada ni baru nak wat,.huuhu,,yela mgu depan ni eyda da mula sibuk kat kolej n ade kem pulak,,so cek it out ya ! =D

ape2 pon,,thanks 2 shahrinoppa yang telah tag eyda..n pada tok esah yang telah menganjurkan G.A ni..best dpt join bnde2 cmni,,dpt kenal2 blogger len n pndangan diorang..=)

ok lah,,ni azam eyda 4 next year:

Azam saya tahun 2011 ialah keputusan yang lebih baik dalam peperiksaan. So kene berubah dari pelbagai aspek. Dari segi masa saya harap dapat manage masa dengan lebih berkesan. Bab pemakanan pula ingin mengurangkan makanan yang tidak berkhasiat. saya juga berazam untuk datang awal ke kelas dan prihatin kepada hal-hal sekeliling saya seperti membantu insan-insan yang memerlukan bantuan.Dan kepada blog, saya harap dapat meluangkan masa bersama blog lebih kerap dan ingin lebih banyak berkongsi ilmu dengan para blogger di luar sana. saya juga berniat menjadi anak yang solehah dan lebih berdisiplin di dalam diri.

ok,,hopenye azam ni dapat dicapai pd thn hdpn,,insyaALLAH,,eyda pon hope azam semua orang tercapai k,,amin..=)

ok ida tag ::

telaga putih
myazamya
nora amila


ok,,enjoy ! =)

TAG DARI TELAGA PUTIH..=)

Salam semua..hye..da lunch lom kwn2..hehe.tengok saya sambil lunch pon sempat ag jwb soalan2 yang di tag oleh encik telaga putih ni.hoho.konon2 macam bz sgt je kan.hee~

ok lah,,nak jawab soklan ni,pokes2!

1) adakah anda rasa anda HOT ?
yeah..op kos la..haha..xdelah,,bese je cuaca kat cni..hot2 suam je..teehee..=p

2)update wallpaper yg anda guna sekarang?
huhu,,xyah la hapdet2..yg ni pon da ok asenyee..=D

3)cerita about this wallpaper.
emm,,ok je,,sedap mata memandang,,4 me la..org len tgok x taw lak,,,hehe,,tp ramai je cam suke,,heho !

4)kali terakhir makan pizza?
emm,,da lme gak.a few week ago la. aku buli adek aku, dy belanja.hua3..berani gak aku buli gianr sorang 2.=p

5)lagu terakhir yang anda dengar
nigina kot name tajuk dy..ehe.*cite tb3 nih,.adess

6)apa yang anda buat semasa selesaikan tag ni ?
sambil jeling2 cite nigina kat tb 3..hoho,,

7)selain nama sendiri, anda dipanggil dengan nama apa ?
NGAH- mak paggil, EYDA n DAYAH- kawan2 sekolah,kawan u panggil. ade gak yg pggil ID, C TEMBUN, N CIKIDA.

8) tag 5 orang :
- husna
-hamihemo
-nurul farid
-gadis kampung
-gedung rasa


9)siapa orang no.1 dengan anda ?
cewek ku..ahaha,,darling saya lah !

10)katakan sesuatu pada orang no 5
yeahh,,hapy best day 2 u !! semoga panjang umr n murah rezeki..kebetulan lak,tehee~

11)nombor 3 ade hubungan dengan siapa
sayalah,,sis dy,,wakakak..=p kan nurul?

12)bagaimana pula no. 2?
yeahh..hamihemo 1 u dengan saya..mcm prnh terserempak,,hehe

13)katakan cinta kepada orang no.4
yeahh,,cinta awk ! hehe..

14) berikan 4 fakta yang anda tahu tentang orang yang anda tag:
- mestilah blogger
-n my fren
-n nice person
-anak yang baik.amin..=D

YEAHH,,finally,i've done ! hip2 horeyy ! ok,,kwn2 enjoy !!!

SPREAD THE LOVE

salam..ya Allah ..byk tol upenye bende tak siap lagi,,yang di tag2 oleh kwn2 blog ni pon x siap2,,huhu,,ampon!!!
ok lah,,tanpa buang mase kita jawab soalan2 yang diberikan tanpa segan silunya oke,,hihi,,jwb la weh org da pnt2 bg kita award ni..hoho..trimas2.soalan2 nya berbunyi:::

1)sejak bile korang mula berblogging ?
ok,,emm sejak dari dalam perot mak den,,ahaa,,tipah tertipu !! hua3.. ok la,,em x la lame mane baru je ni dlam bulan 6 tahun 2010 ni,,

2)mengapa korang berblogging ?
yehaa,,sebab rajin ! hohoi,,tipu lagikkk.. ! emm,,sobab2 nyo,,time 2 tgh bosan tahap giler ghaban kot,,then tros la wat blog ni, tapi time cuti2 yang puas nak berblog sebab ade mase,,huhu..lagi pon saya suke merepek2 ni..kuat ngat makan kerepek kot ! tehee ~ =D

3)korang selalu wat entry mengenai apa ?
entry macam2.x pokes ape2 pon,,ntah la,,campo2 ade,byk pasal jalan2 kot.hee~

4)suke blogwalking tak? nyatakan sebab :
sukeeeee..i loike ~!!! he6.
sebab..dari situlah kita dapat kenal kawan2 lain n bace entry2 menarik yg kdg kita x taw ke kan..tambahkan ilmu di dada la beb ! hehe..

5) last question.ape pendapat korang mengenai saya ? -yg bagi korang award ni..
aha,,soalan cepumas ! hahaha..oke je bdk telaga putih ni asenye,,nice person hape siap bagi2 award lagi..hee~ toce2..=p

hoo,,lupe.kene tag 10 org la,,;;ok eyda tag;;

nadhratul
cazari
gedung rasa

ok,,eyda x kesah korang nak tag ke x..hehe...yg pntg ida da wat ni..gumbiraa ! ^___~

AWARD 4 MY FOLLOWER

Hye salam semua,,n selamat malam..

ok,,memandangkan follower saya yang da mencapai 200 ni,, 1st sekali panjatkan kesyukuran kepada ALLAH s.w.t alhamdulillah..=)

hehe,,nak la bagi penghargaan ckit pada follower yg ke-200 blog ni kan,,yehaa..nak taw sape ??jeng3..!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
LEEOSDOTFM
ok,,time kasih taw jadi follower ke 200 sy..ehhe,,terharu beb !
ok,,juz nak suh dy jwb sikit soklan,,hehe..buli ckt !

1- jumpe blog sy kat mana ?

2-nape nak folo blog ni..


hehe,,soalan ngengade kan,,bio la,,peduli hape..ok,,cepat jawab ! hoho..xdelah,tak kesah bile2 pon ok..ok trima lah award sy yg x seberapa ni,,huhu..hope suke la k..k,sekian,,trimas ! enjoy ur day guys..

JOM JADI FOLLOWER GADIS KAMPUNG

Salam semua follower, saya nak menganjurkan satu contest sempena first anniversary 10.10.10 nie...
Saya ingin mencari follower sehingga 1010 followers bersempena tarikh anniversary kami...
korang berminat jom la baca syarat-syarat

SYARAT-SYARAT :
  1. Jadi follower my blog : Saya telah jadi follower ke _624___(nyatakan kamu follower ke berapa)
  2. Buat entry di blog korang bertajuk: JOM JADI FOLLOWER GADIS KAMPUNG (kalau korang rajin korang citer la sikit tentang blog saya nie)
  3. Nyatakan dari mana awak tahu mengenai contest ini : __________(nyatakan url@alamat blog orang yang memberitahu mengenai contest ini).
  4. Bila korang dah buat entry dan dah join blog nie tolong tinggalkan komen ye berserta url entry anda..
  5. Tolong letak banner saya di sidebar korang.


please copy html baner nie (ada kat sebelah kanan sidebar blog saya)

Mudahkan...jadi jom la join contest nie...
HADIAH YANG BAKAL MENANTI ANDA:
http://2.bp.blogspot.com/_3BLhtK8qwD8/S9wV9N_HEwI/AAAAAAAABRI/aD0uXDVMsGc/s1600/malaysia-note-100-ringgit-front.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_KGfnsEwhomk/Sfa_L3bHSoI/AAAAAAAAAWA/mmtYyl31x0c/s400/MalaysiaPNew-1Ringgit-(2000)_f.jpg
Saya dengan murah hati ingin menghadiahkan RM101.00 kepada blogger yang banyak mempromosikan contest ini..

Pemenang contest ini dinilai melalui syarat no.3 iaitu:
Nyatakan dari mana awak tahu mengenai contest ini : __________(nyatakan url@alamat blog orang yang memberitahu mengenai contest ini).

Contoh:
Nyatakan dari mana awak tahu mengenai contest ini : http://nukilangadiskampung.blogspot.com
(seandainya 500 follower yang join contest ini menyatakan mereka mengetahui contest ini dari nukilangadiskampung maka dia la pemenang)...

TARIKH TUTUP PENYERTAAN:
Bila follower saya mencecah 1010 maka automatik contest ini ditutup
@
TARIKH TAMAT CONTEST : 26.12.2010

Saya telah menjadi follower gadis kampung yg ke 624.
saya tahu contest ni dari gadis kampung sendiri yang telah beri komen di dalam entry saya iaitu link nya..https://www.blogger.com/comment.g?blogID=3250087805598605488&postID=4251524212735048545&isPopup=true

trima ksih byk2 sbb sudi ajak sy join contest ni,,hpy sgt2..hehe..sy suke header blog gadis kampung,,sweet cmel lote gituu,,=) ok la,,jom la korang join contest ni,,adiah dy lumayan taw..hehe,,leh la kte smpn kt bank ke wat bli shawl byk2 ke,,hehe..ape2 pon,,jom meriahkan n terjah contest gadis kampung ye kwn2..^___~

Sunday, December 12, 2010

ENTRY KHAS BPM..HEEHE..=)

salam,,n salam sejahtera semua..

hheehe,,saje wat entry ni,,nak pomote blog saya dalam BPM,BLOG PILIHAN BARU MALAYSIA 2010..
sekarang die dah bukak tok kite undi taw..jom la kita memeriahkan acara ni..hehe..semangat lak,=)




Tempoh undian ni end pada jam 7 pagi 17 disember 2010 (jumaat)..ni undian peringkat pertama taw. so eyda memg harap blog ni berjaya,,huhu..fuhfuhh,,jampi sat ! teheee~

tadaa,,budak comel ni pon undi eyda taw..semangat dy,,senyum lebarr ha..tq dek,,adek memang cute ! =p


ha,,ni lak 2 org awek cun tgh pomot blog saya,,cewahh,,korang memang terbaek r..nanti i belanja u olz k,,^___~

neway, ni pon depend pada rezeki masing2 kan, so enjoy guys !! alohaa,,yok undi yok !!


ha,,ni pon nak undi jgk ea,,yehaa,,ko memg kwn aku r pis..best la ko ! tq2..=)

ape2 pon pada yang undi blog ni,,saya mengucapkan ribuan lemon2 trimas !! jasamu dikenang sampai akhir hayat.amin..^.^ ok..ni banner saya kawan2,,,hehe,,comel x ? wakkaka,,wat last2 minit je..=p



kesian...eh,,silap ! sekian,,trima kasih !!! lebiu lemon2 !! vote me ya ! 365 ! UNDI KLIK SINI.=)

Friday, December 10, 2010

NO.365 IN BPM 2010 !!


salam semua..hye pembaca+blogger+jiran+kawan2 plus sume lah rakyat jelata hamba..cewah ! bile mase tah jadik permaisuri ni..layak ke,hoho. ape2 pon hope sume dalam keadaan Happening selalu k.jgn lak pening2 ! aiseh !

ok,tanpa membuang masa, saya selaku TAIKO belog ni, nak bercakap sepatah dua kata,ek? hak tui kalau sepatah dua kata, berpatah-patah tengkuk ade org nak bace ..=p

ok lah, kan ari tu saya ade join BLOG BARU PILIHAN MALAYSIA 2010..kan korang kan,yeh.sila angguk sampai lantai sekarang ! tehee~

so ehhe..malu2 kusen lak nak bagitau nih,,,^.^ yehaaaa,,dabedabeduuu,,andre2 !! u know what? saya dah berjaya jadi colan-colannye taw..eh typo disengajakan.CALON oke ! time kasih byk2 pada penganjur sebab pilih belog yg x seberapa ni..huuhu,,touching lak weh.

wah,,bertambah semangat nak berblog kan ..msti belog2 lain yg tercalon pon cm sy gak,,terlompat-lompat sampai tersangkot kat pokok kelapa.hehe.gurau je.

so,,ape tunggu lagi,,vote la saya..haha..mintak pujik betol kan org sabah ckp. hehe,,xpela, x kesah pon vote ke tak..tapi usaha 2 kita mestilah wat kan kalau kite nak sumtin,,yeah !

so,,ingat no belog saya;:::365,ya 365, jgn lak tibe2 teringin nak mkn semut bagi lupe no nih..sadis giler la 2,huh.

k la..msti korang da penat bace .hehe. k jom lah kite terjah belog2 yg tercalon 2..time ni lah kite nak kenal2 kan,,yehaa,,eben x bersua muka, tapi di hati tetap sama, aagaga..ngeng dah ni.
k la,ape2 pon all the best pd yg tercalon, tata

kata hati: haishh,,malunye la interframe camnih kan, xpe2 bia ape org nak kata, yg pnting, ilebiu la C PELAT PINK PONG !! muahx3 kat belog ! hiks..

My 1st Giveaway -Hanya Untuk Kamu..

salam,,

yeah..join lagi..hehe,,macam best lak join2 ni kan,=)
trima kasih pada MUMMYCHACHA yang wat G.A ni..hope dapat la kan,,adiah die best taw, sweet sgt2,,geram tgok 2 yg nk join,,=D



  • copy banner dan letak dalam entry
  • jadi follower..tp x paksa ok
  • buat entry ringkas
  • letak banner di side bar n linkkan juga ke blog MUMMYCHACHA
  • tag 2 org
  • dropkan link kat comment entry GA dia ye,,
OK,,2 je..jom lah join kwn2..
sy nak tag org2 bertuah ni ::

My Lovely Friends Photo Contest

salam semua..selamat malam..=) senyum dulu pape hal kan even korang2 x nampak,,hehe.


ok,,ni nk join contest ag..saje jengah2 belog MUMMYCUTE kite ni then ade lak nmpk contest..hehe..so join la lgipon ade mase lagi ni..hehe.padahal esok dah due date nye,adeh,,=p

hehe..sape2 lagi yang nak join,,cepat2 taw ! klik SINI..=)

Ok,,hope menang la kan..hehe.amin..=)

Wednesday, December 8, 2010

Contest Mata Paling Menawan

salam semua..salam bercontest-contesan,,hehe..=D
dengar contest je,senyum lebar oke. malam ni tak terlambat lagi tok saya join contest yang telah dianjurkan oleh Miss Farah kite yg comel lote 2.ahakss ! ok,jom kita mula !



Contest Mata Menawan
Contest ini terbuka kepada semua Follower Laman Conteng Miss Lelayang

  • pilih gambar kalian dengan pose mata yang paling menawan korang rasa [boleh edit la sikit-sikit]
  • kalian buat entri pasal contest ni dengan tittle : Contest Mata Paling Menawan
  • buat satu perenggan : kenapa anda rasa mata anda menawan ?
  • letakkan banner[gambarsayaygtakmenawan tu] kat side bar & masukkan link n3 ini
  • selepas tu ... letakkan link entri yang anda dah buat dekat entri saya ni
senang kan ? nama pun contest pertama laman blog saya ne ...
syarat-syarat penyertaan ialah :
  • anda WAJIB menjadi follower LAMAN CONTENG MISS LELAYANG
  • terbuka kepada blogger perempuan dan blogger lelaki
  • tarikh tutup : 10 Disember 2010 [sebelum pukul 12.00 malam] hehe
  • 2 pemenang akan diambil bagi setiap kategori :d
ok,jeng3,,nilah saya dengan mata yang menawan gitu,menawan kah?,huu~malulahhh.=p

kenapa anda rasa mata anda menawan ?

ok,1stly nak memanjatkan kesyukuran kepada Allah s.w.t kerana dengan limpah dan kurnia-Nya lahirlah kita semua dengan anugerah pancaindera mata yang amat berguna ini=D,,alhamdulillah,,saya rasa mata saya menawan sebab dari mata ini lah yang dapat menggambarkan segalanya sama ada gembira mahupun sedih. setiap orang kan ada keistimewaan masing-masing maka mata saya ada juga ciri-ciri menawan itu seperti Miss Farah kite tu taw.Mata saya yang bersaiz sederhana ni tidaklah terlalu besar dan tak terlalu kecil serta berwarna hitam keperangan cikit.teheee..=p .Ramai yang cakap mata saya kuyu, so saya rasa saya patot membulatkan mata untuk tidak dikatakan mengantuk pada setiap masa,hehe..mata saya masih lagi normal maksudnya tak rabun,,so menawannya masih ada.hehe,,yeke,takpela,,ape2 pon saya bersyukur dengan mata unik saya ni dan bangga ada mata yang menawan camni,(statement tak bleh blah plak ! adess..=p)

ok,,saya rasa setakat ini sahaja ..have fun kawan2..=) im hepy wif this contest ! tq Miss Farah !

YIPPII ! TO MR.L !!


YAHOO..eh silap2,googell ! hikss..

salam all..kat atas 2 terhyper sat. harap maklum,hu~

k lah,,sempena belog ni yang da capai follower lebih 100,heehe,kembang !
saje nak bagi award yg x seberapa ni pada MR.L kite kerana telah dinobatkan sebagai follower yg ke-1000 ! eh,,silap lagi ke-100 baru,,=D

ape2 pon,,,congrate 2 u k.,hehe.keep it up 4 misi berblogwalking anda ! yehaaa,,yeba2 ! hhe...tapi sebelum MR.L bersuka ria belanje kawan ke,ceh,,padahal bukan adiah wang ringgit pon kan.tapi nak gak MR.L bagi jawapan kpada soalan2 yg cambest nih,k.::

1)ape perasaan dapat award ? suke kah,sedih kah,,apekah ?=p
2)pendapat tentang blog C pelat pink pong ni ape yg tidak berpuas hati kat blog ni,,huu~

ok,,2 je la,,cian lak kat MR.L ni nak wat entry pnjg2 pasal ni nanti..hehe.k,,papepon,,tahniah once again ! yeahh !

k,lah,,tata..pada kawan2 jom la terjah blog MR.L..entry2 dy best woo ! =D

Tuesday, December 7, 2010

Blog Pilihan Malaysia 2010 !!

BLOG PILIHAN MALAYSIA 2010


Hye semua,..salam..salam perpaduan,salam 1 Malaysia, salam hari Rabu yang indah lagi damai, salam berkasih sayang,,auwww ! dan tak lupa,salam Blog Pilihan Malaysia..yehaa,,andre2 !

hehe,,teruja sangat2 ! even tarikh tutup nye jam 3 petang arini,,tapi semangat mesti ada maa,.walopon ha,,kene taip cepat2 entry nih sat lagi nak g tolong mak masak,,yahoo !

oklah,,1st off all,,nak ucap terima kasih banyak2 pada BPM yang berusaha menganjurkan acara-acara camni,,bagus sangat2 kepada blogger2 yang still baru lagi dalam arena blog nih,,cehh,,cam saya lah,,,yang perlu banyak lagi mempelajari selok belok berblog ni..huhu,,hope dengan penyertaan sebegini dapatlah kita bersama-sama kongsikan apa-apa sahaja ilmu yang boleh dikongsikan,,tak salah kan,,yes !

ok,,ni saya sertakan entry 1st saya..klik SINI ok,,hee,,segannye nak bagi org baca sebab mula2 kan, tak pro lagi ape2 pun,oklah,,xpe,,enjoy !!! entry tu dibuat pada 5 JUN 2010 bersamaan hari SABTU taw..hari minggu yang kebosanan tahap ghaban kot time tu,,huu~

ok saya harap saya dapat memperoleh pelbagai ilmu lagi disamping menambah kenalan semasa berblog ni..walaupun saya tidak sepenuh masa berblog, tapi saya harap saya dapat dekat dengan blog dan beramah mesra dengan blogger2 lain,cewah !=D sebab lagipon,jarang dapat tulis entry sebab kekangan masa semasa belajar, so, time2 cam cuti semester je yang dapat saya berkorban jiwa dan raga bersama-sama blog kesayangan ni..hehe,,

ok,,lastly,,i love my blog ! C PELAT PINK PONG BOLEH ! HIP2 HORREYY ! ^____~

BlogLarian JOM !



Salam kawan2 blogger sume..
ok,juz nak share about BLOGLARIAN !! yeahh,,mesti meriah kalau guna ni nanti kan.=D senyum kambing dah ni..tehee ~
ok lah,xmau bebel panjang2.jom la join ye kawan2 bagi sape2 yang xtaw lagi pasal ni,ok.

saya nak kene completekan slogan:
saya suka berblogwalking kerana...saya nak tambah maklumat dan mencari lebih kenalan disamping meneroka alam siber yang begitu penting di zaman ini.

hehe,,cam skema giles ayat di atas,.hee~
ok,,sy mau tag org2 comel ini ::

ain d cutest

ok,,thats all..tata..

p/s :: enjoy bw.. ^__~

Sunday, December 5, 2010

1st AWARD

salam semua..hye3,,hoi3,,hui3,hey3,hehehe..

bukan maen suke ye cik ida kite nih,,aiyoo ! sabo2,,wat malu kaum je la weh,,=D
hehe,,xmo panjang cite,,juz nak cakap eyda dapat award arini,,bukan award pelakon perempuan terbaik or penyanyi wanita terhangat ke hangit ke hape,.hehe,,mimpi je la kan nak dapat award cam tu,,hee..



eyda dapat award follower yg ke-50 dari GEDUNG RASA..!!!!!yeha,,dabedabeduuu..=D senyum tigee disituu ! thankss a lot, tapi ape2 pon, eyda mesti jawab beberapa soalan dari blog GEDUNG RASA ni..k,bersedia.mula ! 2 minit dari sekarang ,,heehe..sila senyap !

1. Sejujurnya, apa pendapat anda mengenai blog Gedung Rasa ini?
ehem2,,ya, bagi pendapat saya lah kan sebagai pemenang award hari ini,,cewahh2..heehe,,sengih2 jap. oke,series. saya rasa belog GEDUNG RASA was a very good blog, nice, and boleh meleps pas nih ! yeah,,caiyok2 ! ia sesuai untuk semua taw tak kira remaja mahupun yang semakin berumur..betol,x tipu oke,=)

2. Adakah anda tertarik dengan entri-entri dari Gedung Rasa?
yup,,sesungguhnya tertarik menarik blog memang de bom ! yehaa..entry pasal penderaan kanak-kanak 2 sangat2 membuka mata eyda. yelah, dari tak bape tahu,,jadi tahu n sedar semua 2 terjadi di sekeliling kita,,hope readers lain dapat bace taw n berkempen macam GEDUNG RASA kita nih,,bgus dy nih..big claps to him ! =D

3. Ada sebarang komen untuk peningkatan blog ini?
ok,komen saya utk blog anda..uhu,x pndai sgt nk komen. aiyo, em,,blog GEDUNG RASA dah oke sgt 2,juz tulisan kat header blog not very clearly,huhu,,sory,tapi tak tahulah kalau lappy eyda yg x bpe clear ni..ampon,

ok,thats all 4 entry kali ni..ape2pon,,thnkss sgt2 kepada GEDUNG RASA yg sudi bgi award..sgt2 appreciate that..so,kwn2 jom la terjah blog GEDUNG RASA ni taw,,mane taw u all lak dapat award cam eyda ni..hehe..=D senyum bangga nih,hidong kembang jee x kempis2 ..adoyaii.fuhh2..
k.tata sume..nanite,,

Saturday, December 4, 2010

U WANNA KNOW 25 RANDOM THINGS ABOUT ME ? LETS CEKIDOT BEBEH ! =P

salam,,,hype silent readers...kabare ? hope harini hari ahad yang bawa sejuta lemon lemon wat korang okes.tak kesah la new experience ke or bad/gud things happen ke kan..ohh,,wutever !.hihikss ! yg penting sekarang i hapy u..i di tag oleh kawan blog yg comel gitu,,hehe..jgn marah Hamihemo..thnkss taw.

R.U.L.E
"Once you have been tagged,you are supposed to write a note with 25 random,things,facts or goal about you. At the end,choose 25 people to be tagged. You have to tagged the person who tagged you. If i tag you,its because i want to know more about you."

U WANNA KNOW 25 RANDOM THINGS ABOUT ME ? LETS CEKIDOT BEBEH ! =P

  1. hehe..im a gurl oke ! haha sengal..bukan pondan,bukan pengkid,bukan les ke hape tah lagi yang aneh2 tu okeh..perempuan sejati u,,ha?ingat lelaki je sejati ?pempuan pon adaa ma..bukan ape,,saya amat berbangga menjadi seorang perempuan taw.YEAHH ! HIDOP PEMPUAN ! TIBE2..^__^
  2. eh,,hamihemo,,kite samelah...im only 21 years old meh..wakaka.pdhal da tua 2..tp still pangai cam budok2 lagi..haiyoo.x matured lansong !
  3. n now still stdying at UPM. kos ??heehe,terjah sendiri k,,kosmetik agaknyee !=p
  4. uma sekarang kat JOHOR.tapi besar kemungkinan bile ayah da pencen nanti mesti transfer PAHANG..msti sedih thp ghaban time 2..yela,,kwn2 ramai kat cni..T__T
  5. saya pernah bersekolah di 1 sekolah tadika,,3 secondary school,n 3 primary school..so,,kawan2 pon ramai n susah nak ingat..huhu..amponn !
  6. pernah tinggal kat SABAH since darjah 6 until form 4..best kat sane,,blaja mcm2,,bahasa,makanan,adat resam n len2.
  7. hehe,,yg ni sengal ckit,,2 pon nak bgtaw.sy sangat2 suke makan..bagi je lah ape2 pon mesti telan punyer,,tak caye,,belanjelah makan,,haha,,ayat pomote suh belanje !
  8. n sgt2 suke bergambar ! ohh..bile lah nak dapat kamera canggih 2..ape.dslr kan,,ha,,yg 2 lah,,sape2 yg rase ade wet lebih xtaw nak watpe,,meh beli 1 tok eyda ek,,heee..x malu tol !
  9. suke sopinnn ! a lot ! sampai duit kat tangan betol2 ghaib baru stop sopin agaknyee,,hushh2..tapi x kesah xde brand pon xpe,,asal cantik dipandang n ok bagi eyda..hehe.
  10. kalau dah suke sopin konpem2 lah suke berjalan kan,,eh,,xkan merangkak lak,,yela,,dalam erti kate yg lain,,suke mkn angin la,,isk x kenyang 2,,suke melancong la kot bahasa yg enak ckit,,hehe..ha,,sgt2 suke g jln2 taw,tpi setakat ni kat dalam MALAYSIA je la,,negeri yg lom singgah lagi PERAK,P.PINANG,KEDAH,PERLIS,N KELANTAN..xpe,,nti i g oke ! tgguuu..hoho
  11. mempunyai geng>>GENG SEMPIT<<>
  12. oke yg ni lak,,perkara yg dislike okeh,,hhuhu,,emm,,sgt2 gelikan k.a.t.a.k...wush2,,xmo ! xmo cite lebih2,,yekk.
  13. and x suke org mengarah-arah,,klw arah yg mmg patot kita wat xpe,,jgn yg x pnting n bukan tugas kita.NO ! I DONT WANT DO THAT ! huhu,,tapi kdg2 x pandai nak marah2 balik,,,so wat je la..-.-
  14. tak bape suke bermesej dlm kenderaan especially kereta,,coz senang pening2 lalat,,oh,,tidakk sama sekali,,xnak amek risiko,nanti baek2 nak jalan2 x leh jalan lansong kalau dah mabuk kete,,hehe,,cam org tua lak aku ni.
  15. x tahan sejuk2,,alaa,,camne nak g melancong kat korea,jepon sume 2..huhu,,xpela,,bwk sweater tebal2,hihi,,berangan sudahh..
  16. suke berlari..wawawa...suke la men kejar2,main jadi2 cam time kecik2 dulu,,bestnyeee..lari sampai x pakai slipor..hoho.then tapak kaki cam kene panggang.itam legam ! =p
  17. suke bercakap2+mepek2..hehe..tpi kalau suh ckp secara formal,,hampeh x leh masok.uhuh.so,xde harapan jadi wakil rakyat..=p sila cube lagi,harap maklum ! practice depan cermin..ehii,,geli je,
  18. aha ! x reti sgt berblog2 ni,,saje2 je pn ilangkan boring,,hehe,,tpi skrg rse cam nak sharing is caring mcm2 ngan reader sume taw..dapat ilmu baru n kwn2 baru..yeha,andre2 !
  19. haaaaaaaaa..suke sambal ! pedas2 la best ! masyukk gitu,,then muke jadik pinky ! hee..o.o ye,,xbest kalau mkan nasik xde bende pedas kan,,yehh,,sape sokong ??oho,xpe2,
  20. suke kumpul bende2 yang dah lame,,contoh:buku sekolah dulu2,kale pensel dll,,mak marah jgk"hey ngah..buang je la brg2 tu,tak gune dah pon awk ni'..eyda jwb "takpelah mak,,nanti nak tunjuk kat anak2 taw hidup susah dulu,,hhehe-sambil sengih2 kerang busuk =D pulok dah padahal mak jugak yg tukang belikan,,isk2.
  21. emm,,ape ag ek,,ha ! senang amat nantok ! haiyoo,,dalam kelas asek tido kalau nak taw,,agagaga..x senonoh tol minah ni,,tpi selalunya dah sedia asam masin kat dalam beg ! nyum2..
  22. n suke tgok pmpuan2 cantik,,oh,mate keranjang ! haha..tapi more kepada pempuan yg berhijab la..sedap dipandang enak sekali ! oho,,terlebih sudaa..then berangan nak pakai cam dorang,,huhu,,tguu duit banyak baru leh la kot,,beli macam pesen shawl n baju sume ! ^___~
  23. hee..suke gak kaco org ..kalau kat uma,,mangse keadaan mak+adek anip ! kt u,kwn2 la of koz..hehe..macam puas sepuasnye bile dapat kaco 2,,,then dorang kaco kite balik,,so rse cm disayangi,,hoho,,ade ke?
  24. haa,,merindui hutan,,nak la kemping2 kat gunung ke bukit ke utan simpan mne ke,,tpi cam xde mase je skarang nih kan,,oho,,sape2 nak g,,ajak la eyda,,=p
  25. ok lastly,,sy adalah eyda,angah bila di rumah,id @ dayah@ ida antara kwn2,n chekgu eyda ida kat pesbuk,,n cikida in blog,formspring n twitter ! ya,,thats me !
ok,,da siap ! sila lah wat jgk pada kwn2 yg ditag oke..hehe,,,jeng3..taraaa:::::::::::

oke,,interested ? juz do it k..hehe,,ok,,,,sape rajin wat,,nah amek la toblerone enak ni,nyum2.,hehe,,tipu 2 ! ok,,tata..

TERIMA KASIH..

salam n a very gud nite 2 all..n not 2 4get,,salam berkasih sayang..hak2,,tibe2 !

terima kasih..
syukran...
toce..
nandre..
arigato gozaimas tak !

hihikss,,betolkah ejaan2 di atas nih?? if x berape tepat,pliz inform me keh..trimas once again ! wahh..harini hari berterima kasih sedunia ek,,hoho..eh,,bukan lah,,patotnyee setiap hari kite kene amalkan amalan berterima kasih ni taw..haa..ape 2 pepatah melayu cakap__tangan yang memberi lebih baik dari tangan yang menerima...fuhh,,cayaalah,,tapi xde kene mengena sesangat pon ngan amalan 2 kan,.heee~saje tangan rajin menaip,,biarkan,,kang da malas memang tahap dewa malasnye 2..huu,,

bukan ape,,eyda nak ucap time kasih sgt2 pada pengikut2 a.k.a follower2 eyda...heee..padahal xdelah ramai no cam orang len punyer belog kan,,huhu,tapi eyda sgt2 berterima kasih taw..syg korang sume coz support me,,eceh ! cam masuk tournament ape je kan..hiks2,,biarlah,,tapi,,betol..eyda sgt2 terharu rini,,hasil dari blogwalking rjin jgk org len blogwalking eyda kan,,wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh......pnjg plak wahhnyer,,yela,memandagkan eyda x bape mahir sangat berbelog nih,n klw tulis pon tah ape2,,betol,,sumpah x tipu,betol2 x reti..huhu..tpi bile ade mase2 camni barulah semangat 2 dtg n tambah2 lagi ngan tetamu2 yang happening kat shoutbox 2..i like !!!!

papepon,,tengss a lot lot lot..2 iena farina yang baekk hati bgi i souvenier..hee..very nice..tpi eyda xde souvenier nk balas,wuwu.neway,,eyda hope iena farina berjya dlm hdup n success okes ! amin,,



n 2 all blogger n my follower especially..thnkss so much taw ! ape2 pon kite share okey,,sharing is caring kan omputeh cakap..heee..=p

oklah,,macam nak tido dah,tinggal eyda sorang kat lua ni lom tdo,,takot gak,,wuishh..orite,,tata,,sweet dream sume,,tido bek2,,hee..jgn jdi burung hantu sudah la ye,,nti mate x cantik,,hilang aset mata yg seksi..hoho..oklah,,wasalam..

lastly,,muahxx2 ! buat ubat tido,,hee.konpom2 senang bangun subuh nanti !

Friday, December 3, 2010

Contoh-Contoh SITI yg patut Dicontohi..

salam Jumaat semua,,

main2 kat pesbuk pon kita leh dapat macam2 ilmu kan ? yang boleh kita kongsikan bersama-sama..so,,perempuan2 di luar sana,,meh kita contohi mereka,,n para2 lelaki bolehlah cari calon2 n didiklah anak2 perempuan bagi yang sudah berkahwin dengan contoh2 wanita terbilang ini..

~ Antara 9 SITI Yang Patut Dicontohi ~

1) Siti Khadijah
Beliau merupakan isteri Rasulullah SAW yg melahirkan anak-anak Rasulullah, setia dan menyokong Rasulullah walaupun ditentang hebat oleh org-org kafir dan musyrik, menghantarkan makanan kpd Baginda ketika Baginda beribadat di Gua Hira'.

2) Siti Fatimah
Anak Rasulullah yg tinggi budi pekertinya. Sangat kasih dan setia kpd suaminya Ali karamallahu wajhah walaupun Ali miskin. Tidur berkongsikan 1 bantal dan kdg-kdg berbantalkan lengan Ali. Rasulullah pernah b'kata aku takkan maafkan kamu wahai Fatimah sehinggalah Ali maafkan kamu.

3) Siti A'ishah
Beliau isteri Rasulullah yg paling romantik. Sanggup berkongsi bekas makanan dan minuman dgn Rasulullah. Di mana Nabi SAW minum di situ beliau akan minum menggunakan bekas yg sama.

4) Siti Hajar
Isteri Nabi Ibrahim yg patuh kpd suami dan suruhan ALLAH. Sanggup ditinggalkan oleh Nabi Ibrahim atas suruhan ALLAH demi kebaikan. Berjuang mencari air utk anaknya Nabi Ismail (Pengorbanan seorg ibu mithali).

5) Siti Mariam
Wanita suci yg mmg pandai menjaga kehormatan diri dan mempunyai maruah yg tinggi sehingga rahimnya dipilih oh ALLAH SWT utk mengandungkan Nabi Isa.

6) Siti Asiah
Isteri Firaun yg tinggi imannya dan tidak gentar dgn ujian yg dihadapinya drpd Firaun Laknatullah.

7) Siti Aminah
Wanita mulia yg menjadi ibu kandung Rasullullah. Mendidik baginda menjadi insan mulia.

8) Siti Muti'ah
Isteri yg patut dicontohi dan dijanjikan ALLAH syurga untuknya kerana setianya kpd suami, menjaga makan minum, menyediakan tongkat utk dipukul oleh suaminya sekiranya layanannya tidak memuaskan hati, berhias dgn cantik utk tatapan suaminya sahaja.

9 ) Siti Zubaidah
Wanita kaya dermawan yg menjadi isteri Khalifah Harun Al-Rashid. Sanggup membelanjakan semua hartanya utk membina terusan utk kegunaan org ramai hanya niat kerana ALLAH SWT.

huhu,,nak anak nama siti lah,(tibe2)

Wednesday, December 1, 2010

JeJaK SaMpai kEnYaNg !

holla hye all !
hikhikss,,*gelak tergedikss

suke tahap ghaban ! yeahh,,ari sabtu lepas kan aku g blik kg,then jejak kasih la ngan adik aku..yela die dok sane nagn atok aku,so jarang aku jumpe,,sob2..T__T. neway,,ok la gak kan dpt jmpe tokwan ngan tokcek aku kat kmpung 2,,alhamdulillah,,dorang sume cht,,tp tokwan baru2 ni pon sakit mata but dah okey ckit,,emm hope she will get well better soon,,amin..

ok,tajuk entry kali nih pon _JEJAK SAMPAI KENYANG_
nak taw pasai apa ? ha..aku rase aku dah betol2 jadik kakak la pada adik aku sorang nih,,bukan pe,,be4 nih die je weh yang selalu buli aku,,tp ari 2 aku berjaya membuli beliau..wahahahambek ko !

mase ari ahad 2 aku berjaya mengepow die !! yihaaa,,yeba2 ! aku ajak die g pasar tani kat kmpung,,hee..ape lagi borong lantak la aku ari 2,,mcm2 beli macam nak makan sebulan,.haishh,,xdelah,,tipula kan sebulan,,em agak2 dua ari gituu,,beli burger la,,apam balik la apam takk balik pon ye,=p,asam segala masam masin 2,,ayam goreng segala,,n x leh blah aku leh g mntak suo track kat dy,,hee,,dy pon suh amek je,,aikk,,demam ke ape dak nih kan,,tp rejeki jgn ditolak dong,,sapuuuu,,zas ! hohoo,,mcm rase nak blik kg ari2,,heee..hampeh sangat2..

haiyakk,,dah pagi 2 pegi pasar tani @ pekan sari lah klw belah2 pahangnye,,then petang lak g mayap kat bando jerantut 2..ape lagi,,misi mengepow pon tibe2 datang lagiiii dan lagii,,hoho..tapi die jugak yang ajak sebenonnyee tghari 2..beria2 ajak aku mkn pizza..so,,ape ag kan,,dah aku ni kuat lantak.hishh,,jgn diajak,,humban je sume dalam pewot nih,,except batu bata n kayu kusi meja la,,hiks !

petang 2 aku g pizza ngan emy,,die belanje segala,,abes dekat rm70,,huuuu,,ikot nak oder ag 2,,tp agak2 la kan,,mkn pon berdue je,kang bazir,,x bek taw..amalan syaitan ! huh !

yebba2 ! shooting time ! meh2 relax2 mata u all tgok pict2 gediks kami di sana okeh,,taraaa !!!!!!!!!!!!






sesi bergambo setat dari otw ke pahang bersama adek anip yang malu2 kebau g2..hoho..gambau laen muke sangat la poyos,,xpe,,sesi ni haplod 1 je sukop keh,,kang bosan lak aih,,xde background yang cun pon ! huhu..


ni lak pasangan yang sangat serius di hadapan sampaikan gambar mereka dicuri oleh anak nya yang gilaa kecoh di seat belakang..haiyoo,,ni siyes2 pon dalam hati sapa tahu,,gune bahasahati je..hikss !

ha,,emy sedang khusyuk menggores peraduan gores dan menang la sangat ! haha,,xdelah,,dy tengah gores kad topup la..heehe..penipuan disengajakan..=p

ha,,ni lah mangse pembulian aku di ketika petang hari yang sangat cambest ! wahahahambek ko emy !

saat menunggu hidangan..muke penuh ayu plus tawaduk ye..pelakon terbaekk abad ini,,hoho..

oho ! sangat gembira ! aku mempunyai adek yang semakin seporting perabes ! keep it up ! hua3..gelak cumel ! boleh buli puas hati ..=D

wooo ! mabeless sangat ! hari melantak sedunia kot ! yehaa ! nyummy2 !

cak ! ahaa ! rasalah,,ha,ah,,memang bukan setakat aku rase je emi oi,,,aku balun sume daa,sampai licin n pinggan 2 pon dorang dah x payah cuci..heeee,,dasat kan..=p

sempat lagi mempamerkan aksi keamanan sedunia,,hope2 macam ni hndak-Nya selalu,,kan2..sedang menikmati favret dishes----udangg bercelop tepong yang ranguppsss ! so geram ! hishh,,mauk lagii..

makan pizza lak,,mam sekeping sudah kenyang..adess..2 la tamak,,order x hengat dunia,,haiyoo,,xpe2,,ade giant di depan ku saat2 itu,,ahaks ! jgn la emy bace belog nih,,hush2..

ha,,shudah2,,time melantak da,,jgn kaco,,kang ade gak yg kene cocok mate nye ngan piso garpu nih,,heheh,,da puas bergambo kan tdi..haa,,dah2 bismillahirahmanirahim,,nyum2. !
makan sampai licin ! jilat jari sume okeh ! =D




haah,,lastly tapi sebenarnye nak ckp dari awl lagi..tengss bro emy a.k.a adek mangse kekjaman ku..tapi cam dy abg jek..hu2..xpelah,,yg pntg aku lahir dlu even ramai soksek2 cakap dy cm abg aku,,hikss,perasaan mude disitu kan,,=P

ok lah,,bubyee..len kali mau balik kg selalu..wawawa..

APA ITU ESP ? ESP  adalah  ENERGIZING SOY PROTEIN . Sebab utama ESP tersangatlah popular dan produk yang paling laris ialah  ES...