Wednesday, January 10, 2018

TAHUKAH ANDA❓
.


Vivix Shaklee adalah minuman kesihatan
yang kaya dengan anti oksidan yang dihasilkan daripada ekstrak anggur muskat, resveratrol dan bersama beberapa ramuan lain yang semulajadi.
Ia merupakan suplemen anti penuaan tahap selular yang terbaik di dunia.
.

Harganya memang MAHAL
Tapi setanding sangat dengan KUALITI πŸ‘πŸ‘πŸ‘
.
Sebab tu pengguna2 setia Vivix memang tak kisah melabur duit beli Vivix ni!
Hanya dalam satu botol tapi dapat kebaikan macam2 !! .
Jom Vivix !
To order, WhatsApp 014-6207674

.
#TeamZinniaAura
#shakleejohor #vivixjb#shakleepasirgudang #shakleekulai#shakleeskudai #shakleemasai#shakleetamanrinting #shakleejohor#promosetslimming #kencingmanis #gout#pinggang #jantung #sopak

SIAPA PERLUKAN OMEGA GUARD SHAKLEE

🌟 MINYAK IKAN TERBAIK 🌟 .


.
WANITA & IBU HAMIL .
🐟 Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita .
🐟 membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin .
🐟 Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak .
.
KECANTIKAN
🐟 Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan .
🐟 Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll .
.
KESIHATAN
🐟 Mencegah salur darah tersumbat
🐟 Dapat mengelakkan strok
🐟 Mengekalkan tekanan normal darah
🐟 Mengurangkan ketegangan urat leher
🐟 Mengurangkan sakit kepala
🐟 Merendahkan kolestrol
🐟 Mencegah pembekuan darah dalam badan
🐟 Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
🐟 Mengawal masalah obesiti
🐟 Mengurangkan risiko penyakit jantung
🐟 Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
🐟 Membantu menyihatkan paru-paru
🐟 Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
🐟 Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
🐟 Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
🐟 Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
🐟 Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik .
🐟 Memelihara fungsi-fungsi sendi
🐟 Mencegah penyakit gout
.
.
Jom dapatkan PROMOSI OMEGA GUARD hari ini ! πŸ’–
.
014-6207674 ☎️
.
.
#omegaguardshaklee #omegaguard#shakleejb #shakleepasirgudang#shakleejohor #shakleemasai#shakleekempas #shakleeskudai#shakleekulai #shakleeutm#minyakikanomega3 #omega3#pecahlemak #bakarlemak #slimming#otakcergas

Monday, July 3, 2017

APA ITU ESP ?




ESP adalah ENERGIZING SOY PROTEIN. Sebab utama ESP tersangatlah popular dan produk yang paling laris ialah ESP membekalkan sumber proteinSemua tau kan badan kita perlukan sumber protein. Dalam pemakanan seharian kita sumber protein ada dalam ikan, ayam, daging. Tapi kenapa everyday makan lauk ayam tapi kerap juga tak sihat. Tak cukup ke? Haaa....untuk pengetahuan, ikan, ayam, daging tu kan kita masak dulu before makan. So bila dah masak, dah kena panas api, of course kandungan protein tu akan musnah dan yang tinggal.....tak cukup untuk badan kita yang kerja kadang-kadang more than 12 hours ni.



Esp adalah makanan nutrisi. Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi yang diproses dengan suhu rendah bagi menjaga kualiti protin dalam kacang soya. 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti susu, milo atau buah yang dikisar bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi. Selain dibancuh , esp juga boleh dijadikan masker dengan membancuh 1 sudu ESP + 2 sudu yogurt. kacau dan tepek pada muka. 

Siapa perlu ambil ESP Shaklee?


 1. Ibu mengandung – makanan nutrisi yg terbaik,membantu kehamilan dan perkembangan fetus dengan lebih baik 


2. Ibu yang menyusu – mengalakkan dan mengekalkan penghasilan susu. Pengambilan esp yang konsisten sepanjang tempoh penyusuan dapat membantu perkembangan fizikal bayi yang lebih sihatPenghidap kencing manis 

3. Kanak-kanak 1 tahun ke atas – sangat sesuai untuk tumbesaran yang sempurna 

 4. Pelajar/pekerja/individu dewasa/warga emas - penambah tenaga/energy booster

 5. Penghidap kencing manis 

6. Lelaki dan wanita –  untuk mencegah dari penyakit 

7. Orang yang alergik atau alahan.

 8. Wanita ingin menguruskan badan 

Kebaikan dan Kelebihan ESP 

1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang tidak bersifat keasidan. 

2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam  



3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan

 4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit. 

5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan,  

6. Memberi ton warna kulit yang sekata 

7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu 

8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)

9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral 

10. Rendah lemak, tanpa kolestrol 

11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi 

12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya 

13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone 

14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan 

15. Membantu mengurangkan risiko kanser,  

16. Bertindak sebagai antioksidan,  

17. Menguatkan sistem imun tubuh,  

18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik, 

 19. Memelihara kesihatan jantung  

20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua 

21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan 

22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan  sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan 

23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones.  

24. Membantu merendahkan paras kolestrol,  

25. Mencegah osteoporosis  

26. Membantu pembentukan sel-sel baru. 

27. Membantu menyembuhkan gastrik.  

28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan. 

29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan. 

30. Memudarkan parut 

31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak 

32. Kecantikan kulit dan rambut 

Perbezaan ESP dengan soya lain 

1. Dihasilkan daripada soya non-GMO (selamat dari risiko toksin) 

2. mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan 

3. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral 

4. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya 

5. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone 

6. Rendah lemak, tanpa kolestrol 


7. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi

WAHHHHHHHHH !!!!!!!! Banyakk sangatt kelebihan ESP ni kan, jom la kita cegah penyakit bersama .


Hubungi eyda (014-6207674)
PENGEDAR SAH SHAKLEE PASIR GUDANG, JOHOR.

Tuesday, June 6, 2017

BISNES YANG BOLEH DIWARISI ZAMAN BERZAMAN πŸ’ΌπŸ‘πŸ‘©‍πŸ’»

Shaklee adalah satu bisnes dan peluang kerjaya seumur hidup yang boleh diwarisi

Antara syarat untuk menjalankannya adalah

❤️sayang kesihatan πŸ‘
❤️sayang keluarga 😊

Kenapa Shaklee biznes terbaik?

1. Shaklee ni konsepnya DISTRIBUTORSHIP
dengan erti kata lain TIADA STOKIS.

2. Medium Biz Shaklee adalah 100% ONLINE dan 100% OFFLINE.

Maksud di sini, kita yg choose cara marketing. 100% terpulang pada kita nk online ke offline ke.. kita decide. Bisness yg FLEXIBLE & INDEPENDENT.

3. Shaklee dh masuk 60 tahun dan never failed bayar BONUS SID nya. Pertengahan bulan je masuk duit bonusnya πŸ‘

4. Shaklee KEKAL LAMA sebab Shaklee mementingkan KUALITI dgn hanya memastikan produknya

πŸƒSentiasa Mesra Alam
πŸƒSentiasa Selamat
πŸƒSentiasa Berkesan

5. Ada lagi... mmg sgt BANYAK PELUANG nya. Hubungi Eyda untuk KONSULTANSI penuh πŸ‘

http://www.wasap.my/60146207674/
Eyda sendiri akan assist uolls 😊

#TeamZinniaAura
#S2uFamilies
#LoveShaklee

Monday, May 22, 2017


Assalammualaikum & Salam sihat menawan buat semua :)

Buat julung-julung kalinya, Eyda nak share tentang SHAKLEE . Kenapa anda perlu memilih shaklee ? Kenapa Eyda sendiri memilih shaklee as my supplemen seharian ? BE....CAUSEEE.......

I LOVE SHAKLEE SO MUCH !!





Shaklee – Always Safe

  • Menjalani lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun.
  • Potensi yang dijamin -> pengesahan dari pihak ketiga
  • Keaslian dijamin -> 350 ujian pencemaran dilalukan terhadap SETIAP bahan botani
  • 100% kepuasan dijamin


Shaklee – Always Green

  • Tiada perisa tiruan
  • Tiada pemanis tiruan
  • Tiada pewarna atau lemak trans
  • Tiada suapan tersembunyi
  • Tidak menjalani ujian terhadap haiwan
  • Tidak mengandungi bahan yang dilarang
  • Tidak mengandungi peluntur klorin


Shaklee – Always Work

  • USD 250 juta dilaburkan terhadap ujian-ujian, kajian dan pembangunan (R&D)
  • 70 kajian klinikal telah diterbitkan
  • 60 orang saintis Shaklee
  • 50 patents
50th Anniversary Landmark Studies menunjukkan pengguna supplement Shaklee dalam jangka masa panjang memiliki kesihatan yang lebih baik dari mereka yang hanya mengambil multivitamin dan yang tidak mengambil supplement sama sekali.


Harapan Eyda agar dapat sharing manfaat SHAKLEE bersama-sama anda. in shaa ALLAH kita digalakkan menjaga kesihatan kita untuk kita menjadi insan yang sihat , berguna dan bertangunggjawab di dunia ni kan . 

sebarang pertanyaan : EYDA (014-6207674)
YOUR SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR

Saturday, November 9, 2013

HARI JUBAH MEREKA DAN SAYA

HAHA . entry basi . ade aku kesah ? 
mestila takde sape kesah khennn..
 ini blog aku yang punyaaa..
HAHAHAHAHA lagi dan lagiii :p

*serius

TARIKH : 26 OKTOBER 2013 
TEMPAT : PERSEKITARAN YUUUUPIIIIYEMMM (EJAAN - UPM )

layannn gambar je boleh ?? sape tak angguk lelaju aku smackdown ! -.-'

penampakan seorang minah yang ber API di atas kepalanya . dipercayai beliau sedang berlagak kewl dengan menunjukkan sign of 'PEACE YAW'

time ni,,memang dah over dos penat dowwww.. lantak la ape worang mau kata,bukan saya kata . duduk je bersimpuh makcik2 atas karpet padang depan dewan tu...hiks ! *macam comel je,,macam perasan jewwwww :p

MY PRECIOUS FAMILY ! MY PARENTS, MY SIBLINGS,,OPSS ADIK LAKI LAGI SORANG TIADA DI TEMPAT KEJADIAN .

gambar agak blurr . camera pon tahu penat hokayyy ! -.-'     and this is last picture i guess before balik ke pangkal jalan  (:

floormates REFFLESIA tercayammm !!

auwww semoga adik-adik dapat teruskan perjuaangan dengan jayanya oke.. hakakkk always pray for u all darlings2..dorang datang serbu dan dapat mungee n bear ala ala tomell .mucho graciass bebeh2 ! *hugs
ehem . *no caption =P
terharu lah . thats why takde caption . boleh ? errr,, kang nak sebut terharu sebab ape menanges lak uols meknon mekjah bace .muehehhehe..so kite diam n save je moment tu together gether eh *annoying pulak kite


wif ex-rumate ~SURI~
 macam comel kan ? HEHE . tuu marshmellow tuu macam comel,,sedapss dan dashat lakk tuu rasenyee..aumm ! trimas suri yang sememangnya comel sejak dalam kandungan umminya datang konvo hakak gedik awk ni n bought me that marshmelllow flowers ! *serius sedap


TAHU - TAPAI - TEMPE

 nama diberi sangatlah ______( sila isi tempat kosong secara berhemah) hehe..my ex floomates mase first year dan apabila berkonvo dapat pulak duduk diapit mereka ini..auwwwwwww *sweet terasa huk3 ! :p

this kesayangan ~ZATI~
kawan since tadika lagi uolsss..! tengkiukkk sayanggs datang konvo i ni...tapi apsal ko tinggi lak dari iols ni . errr,,,penat pikirin . *.*
wif lovely ex-rumets ~ SHY~
inilahhh diaa banyak tolong aku sepanjang perjalanan konbo hari tu..dia terpaksa tidur sekatil ngan aku , #eh. (baca > tumpangkan aku katil ) terharu lah even dia dah jadi orang penting kat upm tu,,tapi still layankan aku yg banyak karenahnya..muehehhe. maceh shy ,,tengs a lot !!! and comel sangat tuala yg dia bagi tuuu siap jahit nama iols dan dia . *hugs 

comel kan pinkkk i loike ! see my name - k.ida ~ shy <3 br="" nbsp="">
cerita konvo tak habis lagi ok..hope dapat continue dengan pre-convo lak ! nak jugakk khennn ! kbai . sayonarass ! tc !

last = tak puas rase nikmat konvo itu . sangatlah bermakna .errr aku dah habis study ?? -.-'

Thursday, October 31, 2013

only with You..

Assalam sweety blogger ..

When I’m with you, I act different. In a good way of course. I smile more and laugh more. I don’t have to pretend everything is okay when it’s really not. With you, I can drop the fake smile and put on a real one. I don’t feel hurt and alone when I’m with you. Instead, i feel safe and loved. You’re easy to talk to, and you listen to me. I don’t have to worry about holding back with you. I don’t feel self conscious. I don’t ever feel insecure or sad. You show me that you really do care, and you’re not just pretending. I really appreciate your company, because with you I’m different. With you, I’m happy.

only with u, ya ALLAH...alhamdulillah..(:

TAHUKAH ANDA❓ . Vivix Shaklee adalah minuman kesihatan yang kaya dengan anti oksidan yang dihasilkan daripada ekstrak anggur muskat, res...