Tuesday, June 6, 2017

BISNES YANG BOLEH DIWARISI ZAMAN BERZAMAN ๐Ÿ’ผ๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉ‍๐Ÿ’ป

Shaklee adalah satu bisnes dan peluang kerjaya seumur hidup yang boleh diwarisi

Antara syarat untuk menjalankannya adalah

❤️sayang kesihatan ๐Ÿ‘
❤️sayang keluarga ๐Ÿ˜Š

Kenapa Shaklee biznes terbaik?

1. Shaklee ni konsepnya DISTRIBUTORSHIP
dengan erti kata lain TIADA STOKIS.

2. Medium Biz Shaklee adalah 100% ONLINE dan 100% OFFLINE.

Maksud di sini, kita yg choose cara marketing. 100% terpulang pada kita nk online ke offline ke.. kita decide. Bisness yg FLEXIBLE & INDEPENDENT.

3. Shaklee dh masuk 60 tahun dan never failed bayar BONUS SID nya. Pertengahan bulan je masuk duit bonusnya ๐Ÿ‘

4. Shaklee KEKAL LAMA sebab Shaklee mementingkan KUALITI dgn hanya memastikan produknya

๐ŸƒSentiasa Mesra Alam
๐ŸƒSentiasa Selamat
๐ŸƒSentiasa Berkesan

5. Ada lagi... mmg sgt BANYAK PELUANG nya. Hubungi Eyda untuk KONSULTANSI penuh ๐Ÿ‘

http://www.wasap.my/60146207674/
Eyda sendiri akan assist uolls ๐Ÿ˜Š

#TeamZinniaAura
#S2uFamilies
#LoveShaklee

Monday, May 22, 2017


Assalammualaikum & Salam sihat menawan buat semua :)

Buat julung-julung kalinya, Eyda nak share tentang SHAKLEE . Kenapa anda perlu memilih shaklee ? Kenapa Eyda sendiri memilih shaklee as my supplemen seharian ? BE....CAUSEEE.......

I LOVE SHAKLEE SO MUCH !!





Shaklee – Always Safe

  • Menjalani lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun.
  • Potensi yang dijamin -> pengesahan dari pihak ketiga
  • Keaslian dijamin -> 350 ujian pencemaran dilalukan terhadap SETIAP bahan botani
  • 100% kepuasan dijamin


Shaklee – Always Green

  • Tiada perisa tiruan
  • Tiada pemanis tiruan
  • Tiada pewarna atau lemak trans
  • Tiada suapan tersembunyi
  • Tidak menjalani ujian terhadap haiwan
  • Tidak mengandungi bahan yang dilarang
  • Tidak mengandungi peluntur klorin


Shaklee – Always Work

  • USD 250 juta dilaburkan terhadap ujian-ujian, kajian dan pembangunan (R&D)
  • 70 kajian klinikal telah diterbitkan
  • 60 orang saintis Shaklee
  • 50 patents
50th Anniversary Landmark Studies menunjukkan pengguna supplement Shaklee dalam jangka masa panjang memiliki kesihatan yang lebih baik dari mereka yang hanya mengambil multivitamin dan yang tidak mengambil supplement sama sekali.


Harapan Eyda agar dapat sharing manfaat SHAKLEE bersama-sama anda. in shaa ALLAH kita digalakkan menjaga kesihatan kita untuk kita menjadi insan yang sihat , berguna dan bertangunggjawab di dunia ni kan . 

sebarang pertanyaan : EYDA (014-6207674)
YOUR SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR

Saturday, November 9, 2013

HARI JUBAH MEREKA DAN SAYA

HAHA . entry basi . ade aku kesah ? 
mestila takde sape kesah khennn..
 ini blog aku yang punyaaa..
HAHAHAHAHA lagi dan lagiii :p

*serius

TARIKH : 26 OKTOBER 2013 
TEMPAT : PERSEKITARAN YUUUUPIIIIYEMMM (EJAAN - UPM )

layannn gambar je boleh ?? sape tak angguk lelaju aku smackdown ! -.-'

penampakan seorang minah yang ber API di atas kepalanya . dipercayai beliau sedang berlagak kewl dengan menunjukkan sign of 'PEACE YAW'

time ni,,memang dah over dos penat dowwww.. lantak la ape worang mau kata,bukan saya kata . duduk je bersimpuh makcik2 atas karpet padang depan dewan tu...hiks ! *macam comel je,,macam perasan jewwwww :p

MY PRECIOUS FAMILY ! MY PARENTS, MY SIBLINGS,,OPSS ADIK LAKI LAGI SORANG TIADA DI TEMPAT KEJADIAN .

gambar agak blurr . camera pon tahu penat hokayyy ! -.-'     and this is last picture i guess before balik ke pangkal jalan  (:

floormates REFFLESIA tercayammm !!

auwww semoga adik-adik dapat teruskan perjuaangan dengan jayanya oke.. hakakkk always pray for u all darlings2..dorang datang serbu dan dapat mungee n bear ala ala tomell .mucho graciass bebeh2 ! *hugs
ehem . *no caption =P
terharu lah . thats why takde caption . boleh ? errr,, kang nak sebut terharu sebab ape menanges lak uols meknon mekjah bace .muehehhehe..so kite diam n save je moment tu together gether eh *annoying pulak kite


wif ex-rumate ~SURI~
 macam comel kan ? HEHE . tuu marshmellow tuu macam comel,,sedapss dan dashat lakk tuu rasenyee..aumm ! trimas suri yang sememangnya comel sejak dalam kandungan umminya datang konvo hakak gedik awk ni n bought me that marshmelllow flowers ! *serius sedap


TAHU - TAPAI - TEMPE

 nama diberi sangatlah ______( sila isi tempat kosong secara berhemah) hehe..my ex floomates mase first year dan apabila berkonvo dapat pulak duduk diapit mereka ini..auwwwwwww *sweet terasa huk3 ! :p

this kesayangan ~ZATI~
kawan since tadika lagi uolsss..! tengkiukkk sayanggs datang konvo i ni...tapi apsal ko tinggi lak dari iols ni . errr,,,penat pikirin . *.*
wif lovely ex-rumets ~ SHY~
inilahhh diaa banyak tolong aku sepanjang perjalanan konbo hari tu..dia terpaksa tidur sekatil ngan aku , #eh. (baca > tumpangkan aku katil ) terharu lah even dia dah jadi orang penting kat upm tu,,tapi still layankan aku yg banyak karenahnya..muehehhe. maceh shy ,,tengs a lot !!! and comel sangat tuala yg dia bagi tuuu siap jahit nama iols dan dia . *hugs 

comel kan pinkkk i loike ! see my name - k.ida ~ shy <3 br="" nbsp="">
cerita konvo tak habis lagi ok..hope dapat continue dengan pre-convo lak ! nak jugakk khennn ! kbai . sayonarass ! tc !

last = tak puas rase nikmat konvo itu . sangatlah bermakna .errr aku dah habis study ?? -.-'

Thursday, October 31, 2013

only with You..

Assalam sweety blogger ..

When I’m with you, I act different. In a good way of course. I smile more and laugh more. I don’t have to pretend everything is okay when it’s really not. With you, I can drop the fake smile and put on a real one. I don’t feel hurt and alone when I’m with you. Instead, i feel safe and loved. You’re easy to talk to, and you listen to me. I don’t have to worry about holding back with you. I don’t feel self conscious. I don’t ever feel insecure or sad. You show me that you really do care, and you’re not just pretending. I really appreciate your company, because with you I’m different. With you, I’m happy.

only with u, ya ALLAH...alhamdulillah..(:

Friday, October 18, 2013

KETERUJAAN HARI KONVO MENJADI-JADI

bismillahirrahmanirrahim...

Assalammualaikum ..

im back . last post 10 / JULAI / 2012 . ooo emm ggeeee ! almost 1 year dan beberapa bulan . erkkkkkkkkk' (bukan tanda kenyang jauh sekali tanda perot lapar kerana sambil tangan mokmok ni menaip kadangkala tangan ni juga sedang menyuap meggi tomyam yang semakin sejuk setelah diabaikan dari tadi )



oke ini bukan ceghite tragis pasal megi tomyam yang diabaikan even ini adalah megi peberet gua . #eh gua plak . oke dan ini juga bukan lah cerite kenape sudah lama tak berblog . for sure uolss dah tahu kan the reason why iols dah lama tak jadi blogger tegar seperti waktu dahulu . sobs . yelah sebab jaga anak nambelas orang tu  lah,,  =D

straight to the midvalley >>>> 

sebenarnyaa saya (sopan kan) nak convo dahhhhhh !! yeayyyy ! lompat bintang limapulohpatjam !!!!!!!!!!!! ( ganas balik) yehaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!! even konvo tu hanyalah  degree ,,tapi ianya sangatlahhh keterujaan melampau tahap nak kawenggg ghasenyeeeeeeeeeee . KAWIN ? oke dah habes blajo boleh lah kawin..sempat lagi ngko ! 

weeeeeeeeeeeeee...save the date yaw (26 OKTOBER 2013 ) 
VENUE : DEWAN BESAR UPM, SERDANG
TIME     : SESI 2 (2.00 P.M )

ni time konvo akak aku tahun 2012 dulu kat UPM jugakk,,heww..teringin laa mak buat camni jugakk,,tak sabau !

disini motifnyaaa hapdet tarikh n masa supaya adalah orang-orang yang bace blog ni akan datang dan bawak sejambak  nambelas jambak ke bunga-bungaan . eh takkkk bukan meminta-minta , tapi iklas nak bagi iolss hambek ajee . =D

oke preparation setakat ini : 

1 ) hati berbunga-bunga 
2 ) keSEMANGATan jiwa dan raga
3 ) kePENINGan untuk membayar yuran jubah segala bagai ( mohon doa aku dapat setelkan dengan lancarnya)

bukan setakat excited nak berkonbo ,, tapi excited nak jumpe balik coursemate2 n of course geng sempit bucuk macam gua tuhhhh !! in shaa Allah dengan izin-Nya kita bersua yee darlings2 ...

my cuty-pie coursemate ,senanye tak cukop korum nih..huhu


oke kang kalo aku rajin lagi penyayang akan ku hapdet lagi ceghite hidop bosan aku nih . 

assalam ... take care semua , lastly semoga kita sentiasa dilindungi-Nya..aamiin...(:

Tuesday, July 10, 2012

psstt,pssttt..meh nak gosip !

Assalammualaikum...


perempuan...memang sukakan kata-kata manis ! YA, dari bibir insan yang berlawanan jantina dengannya,,siapa lagi kalau bukan >> si ADAM, si GEWE, si BATMAN, si MAMAT, si JAMBUL AYAM,  siapa lagi ya ? siapkahhhh diantara kitaa..whoa,,kok nyanyian terusss !

ehem ! siapa pula si perempuan itu ? kamu . kau dan AKU. . Yes kita sang jelita jeliton..;p

suka enggak ? bila dibilang I LOVE U DARLING ? I MISS U BEBEH ? AKU SAYANG KAU MINAH TAIK LALAT DI BIBIR, TAKDE POMPUAN PALING TERCANTIK DI LORONG NI SELAIN KO PEAH, AKU DAH FALL IN LEP WITEUIII LEHA HIDONG MANCUNG PIPI TERSORONG-SORONG . N blablablaaa lagi ayat2 manis di mulut si lelaki-lelaki idaman malaya la sangat...~

tapi kan,, for sure lah semua perempuan akan amat meremang bulu roma idong pon boleh lah, bilaaaa saat-saat dilafazkan :::: >>>> 


"""AKU TERIMA NIKAHNYA dot dot dot binti pokadot"" 

iklan kejap gambau2 saat-saat manis IRMA HASMI dan suaminya.. sweet giler !





hawau so swit dat ??? aouchhh ! (baru nak upload gambo mereka,,dasar orang paleolitik betol aku ni)

hurm,,saat lafaz tu agaknya cemanalah aku kan (mula berangan) . oke, biarkan masa menentukan segalanya. hanya pada Allah ku beserah..insyaALLAH, setiap yang ditentukan-Nya ada hikmahnya. aku terima nikahnya..eh' ;p 

*apesal memula entry come back ni nak buat entry tangkap leleh ni..alahai..takpe,bukan kite sorang2 yang rasa,,semua gegel rasa,,ye dok ? ;p

doa 4 today : "Ya Allah, bimbinglah hati ini menjadi anak yang solehah sebelum aku menjadi isteri yang solehah. Aminn.."

kesian,,terima kasih daun-daun keladi..wassalam..:)

Monday, June 11, 2012

DOA SAMBUT PEPERIKSAAN...

Assalam w.b.t ...

entry tetibe. boleh tak cenggini ? huhu..
memandangkan + melihatkan + menjelingkan suasana hari raya eh' suasana exam . damn ! nampak beno tak sabau nak raye, puaso tak laei..adeh.

ni ha DOA2 yang boleh kita amalkan bersama ye, 4 kawan2 yang nak exam tuu...:)

Doa untuk Mengulangkaji Pelajaran

- Doa memulakan ulangkaji

ุงَู„ู„َّู‡ُู…َّ ุฅِู†ِّูŠْ ุฃَุณْุฃَู„ُูƒَ ูَู‡ْู…َ ุงู„ู†َّุจِูŠِّูŠْู†َ ูˆَุญِูْุธَ ุงู„ْู…ُุฑْุณَู„ِูŠْู†َ ูˆَุงู„ْู…َู„ุงَุฆِูƒَุฉِ ุงู„ْู…ُู‚َุฑَّุจِูŠْู†َ. ุงَู„ู„َّู‡ُู…َّ ุงุฌْุนَู„ْ ู„ِุณَุงู†ِูŠْ ุนَุงู…ِุฑًุง ุจِุฐِูƒْุฑِูƒَ ูˆَู‚َู„ْุจِูŠْ ู…َู„ِูŠْุฆًุง ุจِุฎَุดْูŠَุชِูƒَ، ุฅِู†َّูƒَ ุนَู„َู‰ ู…َุง ุชَุดَุงุกُ ู‚َุฏِูŠْุฑٌ.

Maksudnya: “Ya Allah! Aku memohon daripadaMu kefahaman para nabi, ingatan para rasul dan malaikat terhampir. Ya Allah! Jadikanlah lidahku basah dengan zikir kepadaMu, hatiku dipenuhi dengan takut kepadaMu. Sesungguhnya Engkau maha berkuasa di atas segala apa yang Engkau kehendaki.”

- Doa selepas mengulangkaji

ุงَู„ู„َّู‡ُู…َّ ุฅِู†ِّูŠ ุฃَุณْุชَูˆْุฏِุนُูƒَ ู…َุง ู‚َุฑَุฃْุชُ ูˆَู…َุง ูَู‡ِู…ْุชُ ูˆَู…َุง ุญَูِุธْุชُ ูَุฑُุฏَّู‡ُ ุฅِู„َูŠَّ ุนِู†ْุฏَ ุญَุงุฌَุชِูŠْ ุฅِู„َูŠْู‡ِ، ุฅِู†َّูƒَ ุนَู„ู‰َ ูƒُู„ِّ ุดَูŠْุกٍ ู‚َุฏِูŠْุฑٌ.
Maksudnya: “Ya Allah! Sesungguhnya aku menitip apa yang aku baca, faham dan hafal kepadaMu. Maka kembalikanlah ia kepadaku ketika aku memerlukannya. Sesungguhnya Engkau maha berkuasa di atas segala sesuatu.”

Doa Pada Hari Peperiksaan

Dicadangkan agar doa-doa berikut diucapkan pada hari peperiksaan, iaitu sebelum dan semasa peperiksaan berlangsung:

1. Ketika memasuki dewan peperiksaan:

ูˆَู‚ُู„ْ ุฑَุจِّ ุฃَุฏْุฎِู„ْู†ِูŠ ู…ُุฏْุฎَู„َ ุตِุฏْู‚ٍ ูˆَุฃَุฎْุฑِุฌْู†ِูŠ ู…ُุฎْุฑَุฌَ ุตِุฏْู‚ٍ ูˆَุงุฌْุนَู„ْ ู„ِูŠ ู…ِู†ْ ู„َุฏُู†ْูƒَ ุณُู„ْุทَุงู†ًุง ู†َุตِูŠุฑًุง
Maksudnya: “Dan katakanlah: “Wahai Tuhanku! Masukkanlah daku dengan kemasukan yang benar lagi mulia, serta keluarkanlah daku daripadanya dengan cara keluar yang benar lagi mulia; dan berikanlah kepadaku daripada sisiMu hujah keterangan serta kekuasaan yang menolongku.”

2. Ketika menerima kertas soalan:

ู‚َุงู„َ ุฑَุจِّ ุงุดْุฑَุญْ ู„ِูŠ ุตَุฏْุฑِูŠ. ูˆَูŠَุณِّุฑْ ู„ِูŠ ุฃَู…ْุฑِูŠ. ูˆَุงุญْู„ُู„ْ ุนُู‚ْุฏَุฉً ู…ِู†ْ ู„ِุณَุงู†ِูŠ. ูŠَูْู‚َู‡ُูˆุง ู‚َูˆْู„ِูŠ.
Maksudnya: “Wahai Tuhanku, lapangkanlah bagiku dadaku. Dan mudahkanlah bagiku tugasku. Dan lepaskanlah simpulan daripada lidahku, supaya mereka faham perkataanku.”

3. Ketika sukar menjawab:

ูŠุงَ ุญَูŠُّ ูŠَุง ู‚َูŠُّูˆْู…ُ، ุจِุฑَุญْู…َุชِูƒَ ุฃَุณْุชَุบِูŠْุซُ.

Maksudnya: “Wahai Tuhan yang maha hidup lagi maha berdiri dengan sendirinya. Dengan rahmatMu aku bermohon pertolongan.”

4. Atau:

ุงَู„ู„َّู‡ُู…َّ ู„ุงَ ุณَู‡ْู„َ ุฅِู„ุงَّ ู…َุง ุฌَุนَู„ْุชَู‡ُ ุณَู‡ْู„ุงً ูˆَุฃَู†ْุชَ ุชَุฌْุนَู„ُ ุงู„ْุญَุฒَู†َ ุงู„ุตَّุนْุจَ ุฅِู†ْ ุดِุฆْุชَ ุณَู‡ْู„ุงً.

Maksudnya: “Ya Allah! Tidak ada kesenangan melainkan pada perkara yang engkau jadikan kesenangan padanya. Dan engkau menjadikan kedukacitaan dan kesukaran sebagai mudah dan senang jika Engkau kehendaki.”

5. Jika anda terlupa jawapan:

ุงَู„ู„َّู‡ُู…َّ ูŠَุง ุฌَุงู…ِุนَ ุงู„ู†َّุงุณِ ู„ِูŠَูˆْู…ٍ ู„ุงَ ุฑَูŠْุจَ ูِูŠْู‡ِ ุงุฌْู…َุนْ ุนَู„ู‰َ ุถَุงู„َّุชِูŠْ ู…َุนْู„ُูˆْู…َุงุชِูŠْ.

Maksudnya: “Ya Allah! Tuhan yang menghimpunkan manusia pada hari yang tiada keraguan padanya. Himpunkan barangan dan maklumat yang hilang daripadaku.”

tapi,,bukan setakat doa je k,,,haruslah USAHA + TAWAKAL beb ! 
last word ; GUD LUCK & ALL THE BEST  ! :D

BISNES YANG BOLEH DIWARISI ZAMAN BERZAMAN ๐Ÿ’ผ๐Ÿ‘๐Ÿ‘ฉ‍๐Ÿ’ป Shaklee adalah satu bisnes dan peluang kerjaya seumur hidup yang boleh diwarisi Anta...