Friday, May 13, 2011

SAYA MERINDUI ZAMAN ITU,,,DOREMON,PINJAM PINTU MASA SAT !

Assalam..hye sweet luvly readers..^____^

gud morning ebiwan...ngee..pagi ni sempena eyda tak dapek nak tido lagi,,ape kate kan,,kite g pinjam mesin mase doremon nak ? kite pegi time tecik-tecik dulu,,ni especially zaman 80-an la kot..hehe..time eyda membesar-sebesar besarnye...jom2,,just mishh a lot that sweet age..nak tahu jugak kite semua ade persamaan tak time kecik2 dulu...hehe..ayuhhh ! cekidot jenis permainan ape yang pemes n eyda penah ceburi..wahh,,ceburi gituww...kui3..=p

ni die game boy ek..? ehe,,tak la main sangat,,adik2 laki la main..=p

 yeahhh,,ni paling aku suke,,,sambil main,sambil berangan..haha... korang boleh  imagine tak mainnye camne ? hope boleh lah ye..ni lah bagi sesape yang da jadi designer, pereka fesyen ke kan,,mesti dorang main bende alah ni time kecik2..hehe...aku siap simpan sampai sekarang taw,,best2..main tukar-tukar baju..
ni lestik ! tahu kan ? sape2 dok area luar bandar mesti tahu punye,,ye la kang dok bandar terlestik bende lain ,burung tak jumpe kan..hehe..=p

 hehehhe,,sape suke game ni angkat dagu !!!! heehe,,,turun dagu. best kan ? men lompat pastu terjun sane sini..ngaggaga...time ni tak silap aku darjah 5 kot..hehe..pakcik mario ni agaknya dah bape orang cucu tah kan.=p
ni best bile jatuh..hahaha..padan muke !

 ni konon2 kreatif la kan,..tunjuk bakat pandai lukis la katakan...ahha.,memang suke lukis bunga2 time 2..hehe..
 heee..comel kan piano ni ? dulu eyda ade satu kat uma..ke due tah,,tak ingat,,tapi syok whoaa..macam main orkestra je kat uma time tu,,bisinngg..hee.=p
ni lak main sambung2 jadi kapal terbang,,hehe..tak minat sangat..

 haa..ni paling masyuk ! main bertanding tu dapat adiah,,jangan memain ! haha..sape menang dapat pemadam kawan yg lawan tu...memang tokey pemadam time 2..huuu,kayo,kayo !
ni lak main kad-kad..macam2 kad..kale2..so menarik perhatian para budak-budak untuk main la kan.hehe..(ayat semakin mamai)

yeahh,,ini lah yo-yo..sumpah aku tak pandai main ...jakun kan..huhu.main2 terbelit kat jari benangnya..hampeh !

ni kertas ajaib !..heehe..

ni tembak2,,,tembak kat dahi pon boleh bah kalau kau..=p

ni main ape ek,,lupee da..hhe.layan je la

 ni tradisional ket,,hhehe..kadang2 main pakai bati kalau tak cukup guli..ciannnn...hehe
 yehah,,ni pon suke,.sebab lompat2,,so dapat la eyda tinggi cam sekarang.tinggi la sangat...ahhaha.
 yeahhh..suke,,boleh main kat mana-mana je..kalau dah addict sangat tu sampai bawak masuk toilet kan..aaha
ni main guli..takde reti sangat pon..cewah..=p


 sukeeee...suke mengabiskan duit sekola agame semata-mata nak tengok dapat adiah ape dalam tora tuh..hehe..padahal same je la..haishh..=p
 ni mainan yang dalam umah je la..hehe..tak dapek main kat lua,,main dam ular ni je la,,=p
men tembakk,,best..macam real je rase time 2.hehe..

ni sweet kan...suke2..!

yehah,,ni paling mencabar...turun bukit kayuh lelaju sekuat hati..haha.kalau jatuh,stedy je ..padahal meraungg,huwaaa=(

 main ceper lak ! sampai bawka g sekola tuh.haha..main sampai jari lebam okeh sebab nak jentik punye pasal..ahha...
 jambatan sudah runtuh,,jambatan sudah runtuh..hehe...somell kan..ngee
menghabeskan kertas buku je ni..hhaha..

 men teng-teng..disukai ramai. !! lompatt,,yehahh !
 ni korang suke tak ? time cikgu tak masuk kelas je mula lah operasi .men titik2..hhe.sebut betol2 kawan2..=p
ni pon,,,terbang sane,tebang sini..habes kelas bersepah !

yeahh..main baling tin !!

 ni getah..untuk main monopoli pon boleh,,"monopoli black can see,,see marjerin koca koci''
ni main tikam2,,ehhe..dapat telo..n adiah dalam nye.=p

 ni sukeee..sampai kaki hitam..ahha..kadang2 terbaling kene kat muke kawan..huuu,,im soryy..=p

ni ape ? comel je wane wani ni..ehehe..=p

ahaa..sonok tak,,sonok tak ? dah2,,kembali pada zaman sekarang semula..hhehe..=) 
bestnye kalau dapat jadi budak2 semula,..miss a lot that time,nakal giler.tak lupe jugak main masak2,,pondok2,kawin2,panjat pokok,macam2 lagi..huhuu.

63 comments:

Kaoshi said...

masih simpan ke semua game ni? tunggu lama2 nanti harga macam emas, jadi bragan antik. hehe

Siti Aziz said...

ha3...terkonang kombali jaman kanak2 dulu ha...

Izz Wardah Online said...

paperdoll tu memang mengamit nostalgia...=)

ABU said...

gambar gambar yang sangt mengimbau kenangan silam..aku paling suka main baling, lestik dgn main kad main guli jugak

oh kat sini panggil main teng teng..tap kalau kat sabah panggil main engke'-engke' hahaha

fadh leyanie said...

teringat zaman kanak2 dulu,,patung kertas slalu beli,,lpas main buang merata..haha^^
pmadam pulak main rampas kalau menang :)

Scya Lollita said...

hee memang best gilaaaaaaaaaaaaa !

cikida said...

KAOSHI ;; ade gak still simpan..hehe.taw xpe kan,,brg antik la sangat..=p

cikida said...

SITI AZIZ ;; kan2,,,huhu,tula semenjak-menjak ni asik indu that time..sgt2..

cikida said...

IZZ WARDAH ;; sonok kan main tu..hehe.gurlishh gituww

cikida said...

ABU ;; hhaaha,,,ko main gak ek engke-engke tu..? hehe..dasat ko..=p

cikida said...

FADH ;;; Hehee....taw xpe,,da bosan kadang ngn baju yg same,,buang,,,hehe..then cari lain..=p
pemadam macam2 jenis..rase nikmatnye kalau menang 2..=p

cikida said...

SCYA ;; heee..bestttt sesangat..jom main..!=p

miss keila said...

game yang ke-2 tu best giler..suka sgt..:)

l a l a , S h a h e i l a said...

sy igt lagi piano yg kecil tu...comel je..

caliph shuriken said...

dh lama x tgk semua ni.. brick game, game & watch still ada simpan, hikk...

latest en3: misi sang juara

amier azrul alias said...

dlu ske men lawan pemadam.
king ni..
hahah

Anis Zafirah said...

teringat plak, dulu semua tu anis pun main2, sukenye time duu,tak pk banyak hal mcm sekarang :(

hehehe, emosi semacam plak ^__^

Otakku Otaku said...

aku da men suma.. whaa.. bdk2 skrg men lg x bnde2 ni ekk

cikida said...

MISS KEILA ;;; hehhe..sme la,,sy ponn taw..bese lah,,dulu2 kuat berangan..=p

cikida said...

LALA,,, kan,,comel macam kite semua dulu2 comel jugakk..ehhe..=p

cikida said...

CALIPH,,hehe..yeke..still simpan ag ea...bgus2.nti tunjuk kan cucu..hehe..=)

cikida said...

AMIER ;;yeje king ? haha,,,jom lawan tengok .=p

cikida said...

ANIS ;; kan ,kan,dulu hapy giler,,x hengat dunia main..heheh..skg da xde ag..=( huwaa

cikida said...

otakku.. haha.. xdenye.dorang skang main game,ps,,dota...barbie..ehhe..no class kononnya kalau main yg cm kite2 ni..

aisya said...

budak sekrg ni mane main dah bnde2 mcm ni..

tiefazatie said...

haha..comel gle!sume if amain masa kecik2..hihi

Imran nyambek said...

nyesal lak buang spender2 lame gua.

☺☻☺☻☺☻ said...

dalam suma2 ni permainan paling faveret ak....main guli ngan balin selipar..serta main pemadam...serta ceper...serta men basikal...serta men tikam2...tp lpas ak kna beduk ngan mak aku kantoi main tikam2 ak x sentuh smpai skrg hhahahah

**::CIKNUURUL::** said...

pehhh,pening!!,.bnyk sgt,.ee,.

Ain Zulaikha said...

kita banyak persamaa lah, lagi2 yang baby doll kertas tu, piano, kasut roda 4 tayar hahaha kelakar je..

cikida said...

AISYA ;;taw xpe kan..sekrang moden sgt,,sume teknologi,=p

cikida said...

TIEFAZATIE ;; yeke,,sume main ea ?? ahh,kuat main ni..=p yup,,comel2,,,hehe

cikida said...

IMRAN : ape kaitan ngan spender ni..adehhh..=p

cikida said...

JAWE ::: hahah,,ko ni da byk sgt SERTA nye.adehh la..tula main tikam2 lagi,,kui3..

cikida said...

CN ;;kui,,mcm x bese lak trademark ida suke wat org pening.haha..=p

cikida said...

AIN ;; yeke...hehe..best kan,,piano asik main doremifasolatido je la..hehe..=p

rNesZaiNe said...

Arghhh ... Main baling selipa paling syok . Ehhe . Rindunya zaman tuh :|

cikida said...

rneszaine...yehaa...lari sekuat hati,,heheh...indu kan..=)

Mustaffa Khairul Azzam said...

hehe...dak2 skarang mesti xgheti nk main permainan itu skarang kan~~

Husna Lana said...

perghh rajin gile carik segala gambar2 game nih. iloikee zaman kecik2 dulu ! :D

Elie Lily said...

teringat zaman kanak2 ribena! :)

cikida said...

MUSTAFFA ;; hehe..yela,,dorang moden..huhu..=p

cikida said...

HUSNA LANA ;; ye yunkk..jom jadik budak tecik semula...huhuuuu...kdg kalw da suke sgt,,jdi rajin bukan penghaalang,.hahah..weh,,indu kmau la..=p

cikida said...

ELIE;;; hhee,,kne time hakikat kte makin mmbesar...=p

tiefazatie said...

aah...sume nie ifa main..haha..gle sengal dulu kecik2..adoi la..

Naddia said...

game mario la paling best! maseh main smpai sekarang kot! haha

Ain Zulaikha said...

eh eh tapi kasut roda 4 tayar walaupun main tak dapat nak seimbangkan badan hehehee

cikida said...

TIEFAZATIE ~~ ngee..same la sengal jugak ida pon.,hhhe..geng !=D

cikida said...

NADDIA :: hehe,yeke...wahh,,semangatnyee,,,=p

cikida said...

AIN ;; hehe..same la,,asik pegang dinding takpon org lain time main..haha..lawok2..=p

Arief Arf said...

waaahhhh nostalgia..
best gila main pemadam, kad tepuk..
main empire tu pun best gak..
X)

man yusoef said...

hampir semuanya pernah saya main..sgt menyeronokkan!! haha..tapi budak2 zmn skrg dah tak nak main benda2 mcm ni...tak challenging la diorg

La Dolce Mai said...

huhu..cikida...rindu jge ar kt sume game 2...kebanyakan game 2 owg nak maen mse zaman2 hingusan dulu..haha
memg best & fun...rase skrg ney nk maen jge...boleh ke?? ngee3

Shamsuddin Amin said...

wow...
byknye permainan2 best ni...
teringat pulak dulu2...
mostly ak pernh maen...

ak slalu men kertas ajaib tu dalam klas... hahaha

Ujang9897 said...

wah best2...sumpah best..=)


suka2..=)

cikida said...

ARIEF :: hheehe..nostalgia beb..men pemadam time cikgu xde kan..=p

cikida said...

MAN ;; sy pon,,sume main..ahaha..selambe je..hehe..sonokk ! dak2 skrg men standed2 je..=p

cikida said...

MAI ;; ehheh..boleh aje dong...yok2,,nti kite kumpul2 dak2 B.B men reramai..syokkk whoa..

cikida said...

SHAMSUDDIN ;; men kertas ajaib ea..hehe..bese dak pempuan suke men tu..hehee.sonok2..sme la kite semua main kan dlu2..

cikida said...

UJANG ;; ehhe..best kan kalau dapat jadi bebudak lagi skg..yeahh=p

farhah dzarif said...

fuhh teringat time kecik kecik p main ngn kawan2 semua :)

cikida said...

FARHAH ;;ehhe..kan,.kawan2 skrg da mne tah..terpisahh.=(

ARJUNA.Inc said...

waaa...arjuna suka cibic!!..smpai skang men je lgi..hehe..

BISNES YANG BOLEH DIWARISI ZAMAN BERZAMAN πŸ’ΌπŸ‘πŸ‘©‍πŸ’» Shaklee adalah satu bisnes dan peluang kerjaya seumur hidup yang boleh diwarisi Anta...