AHLI-AHLI KELOMPOK

Tuesday, May 3, 2011

BIT,,BIT,,KAD RABBIT ! PINKK GITEWW..

aiyayaiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!
arnab pon suda ada kad ka ? hebak2 !! ,,trademark Yuyu comel kite teuww...heeeehe,,



RENAB NI NAME DIE TAPAI..=) muke bahagia sokmo !





maka...arnab-arnab seluruh dunia pon gembira tahap ghaban tatkala mereka sudah diupgrade kan menjadi DUTA kad rabbit nih,..iskk,,jeless guee...


tapi aku musykil ni,,ape je keistimewaan ko sampai jadik duta bagai ni ? 

iskk,,nak kate comel,,aku lagi comel kan,,kawan2..cepat angguk lelaju..=p (lihat gambar si tapai (arnab) yang keberiaan di atas) setakat pakai reben kale biru mude ngan blusher pink cam tu toksah budjet good2 la ye..huh..

hurm,nak kate ko lari laju, memang ko dah buktikan pon time ko lawan 100meter berpalang dengan si kura-kura tu kan,,,memang la ko menang sebab kura-kura manelah pandai melompat, ha cube lawan terjun bangunan sape yang berkecai dulu,,gerenti ko da tarik diri awal-awal kan..hush2..




iskk,,takpelaa..aku redo,,aku redo,,,sape lah aku...aku takde reben biru kale lembut2 cam tu tok orang amik aku jadi duta cam ko sekarang..takpe, aku pasrah je..

ape yang aku melalut kat atas tu.? haish,,buang mase je pikir asal SI TAPAI (RABBIT) tu jadi duta untuk KAD RABBIT ni..

so, for your information guys,,(bagi sape2 yang tak tahu lagi la pasal kad ni) ,, sekarang kalau nak naik bas especially BAS RAPID, haruslah mempunyai kad pink comel di atas ya..jika tiada,,jalan kaki la jawabnya..huhu..

1st pembelian,,harus sedia at least RM5. Then die caj RM3,,tinggal la balance RM 2.00..sekarang da berkuatkuasa selama 2 bulan pon pasal kad ni,,area K.L la kot kan..kalau JB ke aku tak tahu lagi la...

aku kan jakun,,tula pasal wat entry pasai ni.,,jakun satu hal,,tapi yang buek aku bengang gile pasal kad ni pon ade..

mule-mule dah berbunga riang je time beli kad ni kat driver RAPID tu,,,da la kad ni kale PINK gitew kan, faham-faham je la aku ni, addict ngan bende2 kale pink ! nyummy ! 

aku beli la kad ni dengan duit yang semakin kering dalam purse. time tu, miggu lepas ari Jumaat,,nak balik rumah Johor. kene la naik bas rapid dulu ke stesen komuter Serdang kan. sampai-sampai kat stesen harus kite touch kad ni kat mesin nye sebelum keluar taw,,tengok2 mesin tu cakap " PLIS RELOAD CARD"  haishh,,,ini mendatangkan puting beliung..huh ! aku da beli guna duit,,die boleh suruh reload lagi,,(cewah, ayat bukan main geram,,padahal time tu berlakon cool beb) aku always cool ape,,grrrr...=p

hokelah,,dah pungpangpungpang ngan driver rapid tu,,kitorang pon akhirnya dikesiankan olehnye dengan dihulur RM 2 setiap sorang..ade 3 orang mangsa termasuk aku..mule2 driver tu takmau bertnggungjawab lansung and die suggest nak bawak kami g pejabat RAPID..banyak la keje kitorang nak ikot die ke sane pulek..huh ! mesin tu yang salah ataupun driver tu yang salah tekan  pon aku tak sure,,tapi janganlah lepas tangan kan..hurmm,,takpela pakcik,,saya sabar je..=) senyum,,tak perlu kata apa2..=p (tetibe)

aku budjet ade roh RABBIT la yang makan duit kitorang dalam kad tu..uhhh,,seramm...=( ape pendapat korang ? asal duit kitorang ghaib ?? 

mesej : jangan selubungi hidup anda dengan MISTERIIIIIIIIIIIIIIIII...grrrrrrrrrr...

29 comments:

GaRy™ said...

hahaha... melalut sungguh la cik ida ne...

amier azrul alias said...

sebab rabbit tu tahu cik ida akan buat entry
dat y die telan sume duit.
baru la interesting entry :D

nelly said...

ni kes bosan yer ~

ASaDa RyutaRo said...

rasa nya kad tu dah diguna sebelum dijual kot. err...

cikida said...

gary...huuuuuuuuuuuu..melalot ape nyee..kisah benar nih..ngee,,telan kang..=p

cikida said...

amier...kuang hasam jugak kad 2 kan..interesting la telan duit org ye..huh

cikida said...

nelly...kui3..sabo je la,,memang pon,,padahal sok ade pper..huhu

cikida said...

asada...entahla ek..takot jadi cam 2 je..haishh..macam2 kes..xpela.hhuhu

hamzah ian said...

comelrabbit tu.. hahaha

cik bubu said...

cian cikida :'( huhu
sabar jela ~

btw , bubu pun adee kad bit bit rabbit nie huhu :)

Far8 budak baik said...

hahaha..merapu je tahu..
macam iklan beli kad je..
hahaha =p

Izyan Masri said...

KIHKIH.ADA JUGAK KAT RABBIT.SEB BAIK COMEL XD

mykhalis said...

memang ada betul ke nie??

fadh leyanie said...

RABBIT tu ade maksud tersendiri..^^

MIMIE AIZA said...

ini tahun rabbit. rabbit merata2 sekarang :)

cikida said...

hamzah ian...rabbit yang sy lukis tu ke..aahhaha..takde seni la tangan ku ini..=p

cikida said...

cik bubu...keciannnn caye taw..ngeh3..tapi boleh maintain kool je ari tu sebab telampau eksaited nak balik umoh,,haha..=p

o yeke,,,jom la bersame-same main BIT2 2 k..hehee.

cikida said...

farid..eh budakkk,,bukan merapu oke,ini realiti..hep2,,nak kene ni..hehe..
entah2,,jeles die takde kad pink tu..comel tahu ?=p

cikida said...

yan..ngeee..ade taw...memang pon,,comel je,,cam sy..wakakak..=p

cikida said...

mykhalis...yup2,,btol ..g search,,mesti jumpe pasai kad nih..eehhe

cikida said...

fadh..yeke,,maksud ? emm,,maksud telan duit org kot..kui3

cikida said...

mimie...hehe...a,ah ea...nak bela rabit la camnih.cewahh2

cik bubu said...

cikida syg , hehe tak sabar nk balik umoh yee ? :P bubu selalu taksbr nak keluar rumah ;D hee sbb nak shopping , asik duk rumah jee bosan :( huhu


^^

cik bubu said...

cikida syg , hehe tak sabar nk balik umoh yee ? :P bubu selalu taksbr nak keluar rumah ;D hee sbb nak shopping , asik duk rumah jee bosan :( huhu


^^

Scya LollitA said...

cik scya sempat guna sebab kt uitm shah alam dye bru promot mse cik scya bru abes asasi aritu h0h0h0

cikida said...

bubu comel...
hehe,,tu la pasai,,pasni kne stay cni sampai bulan 6 baru leh balik uma balik cuti sem..
nak kua soping pon best gak,,jomm !! haha

cikida said...

scya..
ehhe,,yeke..bit masuk,,bit keluar...negengee..=p

nik rosmawati said...

akak naik bas rapid gak.tp tak guna kad tu.rasa mcm leceh jea.kalau tetiba lupa nak scan time keluar.sah2 la melayang duit tu.

cikida said...

nik ~ hehee..yeke,,em tapi nak gune duit memang dah x boleh sekarang..die suruh beli kad jugak.huhu..konon nak elak dari buang smpah merate hasil dari tiket kertas 2 kot...huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...