Tuesday, May 10, 2011

HARI YANG GELAP TAPI SUDAH TERANG...

Assalam..hye kawan-kawan..=)

hari semakin GELAP..sila jangan percaya title entry kat atas tu..huhu,,itu lebih kepada perasaaan dari hati..kekeke..=p

ok,,harini bermula lah episod GSD..u know what is all about ? ahh,,nantilah aku gebang pasal tuh..pasal aku lagi penting..haaha.. abaikan..

ha ! nak tahu sebab ape aku lagi penting dari kesah GSD tu ? meh rapat-rapat meh,,aku cite panjang2, lebar2 kat semua oke..dengarkan ya..(macam nak nyanyi la pulakk,ceh !) toksah dekat sangat ngan aku ni weh,,,dah la bau ikan pekasam dah ni..hihi..lantak korang la nak dekat sangat ! haish..susah bile ramai orang suka ni kan..pang berkali-kali !

dah2,,dengar ni..sebok tenung muke aku watpe,,tahu lah tengah selebet macam ayam selebet usop sontorian dah ni..grrr..

sekarang sila tutup mata,,,dengar je ida cerita k..n hayati taw..tukar jadi mood sedih plus pilu plus yang berkaitan dengan  sedih la k.

emm,,korang..tadi sebenarnya,buah hati ida excident...ida sedih sangat ni..ida tak mampu nak tolong die..die da parah sangat2 ni..ida memang tak mampu lagi,,tak tahu nak wat macam mane. muke dia da calar,,ida tak tahu die mampu lagi tak nak berhadapan dengan dunia sekarang,,biasanya orang kalau dah ade tercacat cela even sikit, dah mule down n nak jadi kera sumbang kan,, so ida taknak la buah hati ida jadi camtu..kawan2,,ape pendapat korang ? ape yang perlu ida buat sekarang ni..ida buntuuu,,sangat2..kawan-kawan tolong la ye..ida tak mengadu kat orang lain dah ni..korang je yang tahu,,tolong rahsiakan ye..shhhhhh...shhhh...

kembali ke mood sediakala,,tak kesah mood keciwa ke frust ke happy ke..

tapi ida tahu die kuat..u r strong dear..my little red reading sms..huhu...so switt ur name.,=p

hope ida dapat jaga die lagi n die tak jatuh lagi macam tadi..ni semua salah ida !!! ko jahat ida ! ko punce ! ko sengaja nak buat muke aku calar kan ! ko memang tak kenang budi ! wuff,,wuff,,,

sayang,,pliss...jangan camni,,ida mintak maaf sangat2..ida bukan sengaja tinggalkan u kat tepi jalan  tadi..ya Allah,,ida sumpah,,ida takde niat lansung,,mungkin ni dugaan kita, tadi i mati-mati ingat u dah kene rampas dengan orang lain..tapi,jodoh kite still strong der.,,kite ditemukan lagi...I LAP U MUCHY2 !!

jangan pernah berubah ye sayang.,even u da cacat kat dahi tu,,tapi i still setia dengan u,,takde yang lain (sape suruh boros) . emm oke,,i janji,,kite sehidup semati ye..amin..ya Allah,,terima kasih kerana menyelamatkan hubungn kami lagi walau jalan berbatu-batu ku akan rempuh jua. kau lah satu-satunya gadjet yang aku ado skang ni,,kalau takde,mati la aku,,tak dapek den  nak bermesej ngan buah hati (orang) aku..

cerita tiada kaitan dengan yang hidup lagi atau sudah mati..rekaan setibe-tibe..^___^

ini kisah henpon comel sy yang terjatuh tadi di jalan,,setelah setengah jam mencari di merata tempat, sehingga di klinik UPM ku terjah tadi, ku jumpe jua akhirnya di jalan belakang fudcourt..( tula asek dengan coolblog je ,, grrr) AKU SAYANG PADAMU..MUAH3 !! meh,,kita balut luke awak nak  ? pakai stapler dulu la eh,esok2 ade duit baru saya beli baju baru ye..=)))))))

ni BUAH HATI saya masih lagi comel (dulu),,,tidak seperti sekarang .cacat..saya tidak sampai hati ingin menggambarkan kecacatannya..korang gambarkan sendiri ok..-.-

sekian,..kisah percintaan yang berliku pada petang tadi..


sekarang hari yang gelap sudah betol2 menjadi gelap..ape tunggu lagi ?? mandi la woii,sehangit tahi ayam dah baunye nih..wangi lagi tahi ko kan ? haha...gile ! =p

52 comments:

**::CIKNUURUL::** said...

ampehnyerr,.ingtkn si ubuntu eksiden btol2 td,.ngah ngah ngah,.dush3,.!!

cikida said...

wehhhh,,,deme.,tak baik gituuu..aiyakk..takmo,takmo...dush2 ke die balik !! heee..=p

☺☻☺☻☺☻ said...

ko ni ida suspen lebih ler... huhuhuh...ak penuh fokus baca...bru nak p lawat boyfrend ko hahahahah....

aleen aiden said...

heheh,coolblog menjadi igauan semua skang neh.hopfuly hset kamoo maseh berfunsi spt sediakala.agaaga~

HonEyBuNNy said...

ohh hanset....comeii sungguh hanset dlm pic tu..hehe...

coolblog..nyum3...

Ain Zulaikha said...

bagi sokongan dekat dia k..

cik bubu said...

huhu cikida niieeeee !
saje je tau buat org cuak aha :P

hee comel je lukis gambar enpon ^^
pandai cikida lukis , kretip2 :D

bubu nak jugak coolblog tu ! ^^

btw , hope cik enpon tu cepat sembuh lukanya yeh ! :D hee

cikida said...

JAWE ::: kkekeke,,saspen ekk ,,ahha..cian ko..sory mory beb..lawat hp aku je la..haha=p

cikida said...

aleen ...heehe,,ofkos,,coolblog menjadikan diri ini sgt kool even tak kool lansong that time..huhu..neway,,thnks k..=)

cikida said...

honey bunny..hehe..2 la satu-satunya hp yg ade skg,,hp ag 1 rosak da..wuuwu..comel kah ?kekee,,,padahl cacat..=(
coolblog sedap !=)

cikida said...

ain :: hehe..maceh yunk.lap u !!=)

cikida said...

cik bubu :: ehhe.,cuak ek..kekeke..sje je wat cm 2,,=p

ahha,,xdenye kreatip,,2 nak cepat lukis tuh smpi x ckup nombornye.=p

jom meh upm sy belnje coolblog !

hee...okai,,thnks k..=)

Ayie said...

wow.. setia pada yang satu.. hahaha

aRe-PeaK said...

cis! terkena!
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!
dgn khusyuk baca taw x..
juling mata2..

cikida said...

ayie..kui3..haruslah...=p

cikida said...

are-peak..ahhahhaa..ciannyee..kusyuk??kekekekke..bgusnya dy nih

SYAHIDAH PAMIDI said...

hehehe...
*ketawa t'guling :D

hope "buah hati" tu cpt smbuh ye

Obat Sakit 2011 said...

karena sudah gelap
mari kita tidur

MIMIE AIZA said...

hahaha.. suspen.. suspen

M Fizan said...

haha,..tertipu jua...:D

feel free to follow me back..
u might like this :
http://nazlifestory.blogspot.com/2011/05/juvana-episode-3.html

amier azrul alias said...

cess.
pnuh khusyuk gue bace.
huhu

kebetulan lepas post tu td, iklan nuff psl iphone 4.
hah ape lg?
wakaka!

fadh leyanie said...

tahi sume bau busuk..wueeek!

cikida said...

SYAHIDAH :: kekeke..yeke guling2..ngee..apela..xde lwk la,,cdih ni..=p

ok,,thnks dear..=)

cikida said...

obat saket..hehe..yok2...=)

cikida said...

MIMIE AIZA ;: haha..suspenn cket bru meriah..=p

cikida said...

M FIZAN..la,,cian nye..ramai mangsa tipu ke ni..haha.x tipu la,,btol2 ni..=p

cikida said...

AMIER..haha..tettt...pdn mukee kekeke..=p
ha ape lagi,belikan laa...yes2 !!

cikida said...

FADH...HEHE...=p

LeEya sWeEtHeArT said...

ingatkan ape la tadi . ape la cikida nie . . wat suspen je . .:D

Arief Arf said...

mana ada hari gelap. terang benderang panas ni.
ahahahha

DefarhanoVII a.k.a BoyPJ said...

huk aloh....hp jer rupenye...huhu...masih boleh dirawat kecacatan hp mu itu......
bnyk kedai berdekatan wokeh!...;-)

cikida said...

LEEYA..hehee..cdihh jugak taw..kui3..=p

cikida said...

ARIEF..ni semalam punyer cite laa..hehe..=p

cikida said...

defarhano..kui3,,xde duit la..malas lah..hehe..sponsor pat !=p

DefarhanoVII a.k.a BoyPJ said...

cikida ~ kalau xde duit n malas...duit pon camtu nnt...malas2 je nak ade ngan cikida...hahaha.....
:P~

da sponsor pon.... kelix nuff kt tepi...ok!

cikida said...

defarhano..ahhahahha...wekkk..pdn muke aku kene bebel ..oke,,maap2,,
yeahh,,macehh,.=)

Obat Sakit 2011 said...

habis gelap terbitlah terang
nah itu gan

mykhalis said...

patutla pelik kenapa takde unsur panic..ciss cisss

Husna Lana said...

ok gua terima kes nih. gua terima ! post kat fesbuk segala. serius gua saspen ! cis

cik dila said...

adehh..igt apela tadi..huhuu..pandai je nk wat org suspen..hee..=))

cikida said...

OBAT SAKET.,btol2..hehe..hidup pon tak selalunya terang..=)

cikida said...

MYKHALIS..ngeee...sabo je la kan..haip2..=p

cikida said...

HUSNA.. lek2 luuu der...alololo..gue pon terima je suratan yg terjadi...huhu..

cikida said...

CIK DILA..huuhu..xdela pndai sgt..just tulis tanpa arah time 2..tah ape2..=p

ABU said...

keh keh gelak aku baca ingtkan apa tadi..dam dam..!! :D

caliph shuriken said...

pulun bca en3 ni, hukk...

latest en3: unknown

Hayati Hamzah said...

saspen je :((
ngatkan parah la sgt :((
*gerammmmmm . grrrr

cikida said...

CALIPH ;; yekee,,pulun jgn x pulun..kui3..=p

cikida said...

ABU : kui3..padan mukee ko...ngee..aku sedih beb,,ingt main2 ke..=p

cikida said...

HAYATI HAMZAH :: hehe,,jgn marahh dear..=p sy wat btol2 nih..hehe,=p

Scya Lollita said...

ceiss . tak jadi nak bersimpati har3

cikida said...

syiera;; he3..sabo je la kn..=p

BISNES YANG BOLEH DIWARISI ZAMAN BERZAMAN πŸ’ΌπŸ‘πŸ‘©‍πŸ’» Shaklee adalah satu bisnes dan peluang kerjaya seumur hidup yang boleh diwarisi Anta...