Monday, May 2, 2011

POP CORN VS MUBII..ZASS !

Assalam,readers..

adakah anda tahu apa itu POPCORN ? yeahh,,semestinya tahu bukan..ia adalah sejenis PEMADAM API makanan yang diperbuat dari ? TAYAR BESKAL.. ngeee,,memang bengap la kalau caye cakap aku ni kan..dush2 ! lempang lelaju !

die dibuat dari JAGUNG la..haiyoo,,aku ade sedia gambo jagung pada sesape yang dok PLANET MARIKH tu ok...=)

SAYA LAH JAGUNG..MANIS SEKALI,=)
der,,sumpah aku memang suke r kunyah bende alah ni wa cakap lu ! (maap susunan ayat terabo akibat ketagihan gam popcorn)...hehe..sedap hingga menjilat pp waa..yakkss ! korang-korang suka tak makan bende ni  ?? jom kite pi panggung,,beli bende ni semata-mata tanpa melihat wayang...(asal skema tetibe,,hish)

apsal ko cite bende alah POPCORN ni secara tetibe ha ? haishh,,pelik memang pelik.hehe... yela,,aku meluahkan perasaan bahawasanya aku dah jatuh cinta pada POPCORN..hiii,,layankan aje lah,,
tapi aku tak pandai buat la,,kene ade mesin nye kan,camni,:

MESIN MASA DOREMON...! EH SILAP,,MESIN POPCORN LA PELAT !

POPCORN PINK..HEEHE..COMEL..

1 BEKAS NI AKU TAK CUKUP KOT..NGEE..=P

haa,,kalau tuan puan nak try wat popcorn,,klik laman web ni ye anak2 : MY RESEPI. dah tuanpuan,anak2 plak..zass.!( kene lempang lagii)

hehe,,mesti heran tetibe aku wat entry pasal popcorn kan,,hee..saje je,,sebab semalam marathon wayang sampai 2 movie kat CITY SQUARE,,,masyukk..! cite ape ???

jengg,,jeng,,,jengg,,,dupdapdupdap !

1ST MUBI : SERU..
time cite ni,,menjerit je la keje nye,,,ops,,bukan aku oke,,orang belakang,depan,kiri dan kanan lah punya hal..naik putus urat telinga aku menahannya..hush2...sabo je la jang..tapi best jugak citenye,,time ni semangat aku mengunyah POPCORN taw,,(nak cover takot,,muahaha) nak je baling popcorn ni sakat orang yang jerit2 tu taw,,haha,,kejam ! tapi tak jadi sebab popcorn sebab telampau..ngee~
Ni lak tangan putus dlm cite tu,,eiiiwwwuu,,teros tak nak kunyah2 dah..yeke?=p
 then,,2nd muviee..huuuuu.lagi serammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ! sangatt ! menggeletaq kaki lutot dahi betis semuaaa...tak caye,,cube try test tengok ok..
 tapi cite ni memang ramai takde jerit2,,tapi series menakotkan..
 ni la UNCLE SEEKERS punye cite..uncle ni macam garang jek..hurmm..
ni pelakon2nya..best2 !

NI LAK ISTANA BILLAH DI PERAK DLM CITE NI..UGHHH,,,SCARRY !
kata hati : seronok bagai tiada exam lagi,,gila la aku nak kene marathon nota pulak pasnih,.,adehhlaa..amponn,,=) ,,takpela senyum je la.,hee..

k la,,papaii..dadiduu..
(malam tadi tak dapat tido teringat cite seram  ni,,hope malam ni dapat tido,,wuwu)

24 comments:

kyna said...

waaaa...tliuar bile kyna tgk..nice entri..
follow sini..follow back :)

cikida said...

kyna..heehe...yeke terliurr..ngee..kesat2 air liur 2...=p
done folo u 2 dear..thanks k..=)

Cahaya Mama said...

mentang2 la paper BI,..hampeh bergulung die ni,xsetadi langsung!<.terer sgt lettew,.haha,.

cikida said...

cahaya mamak..ngeh3..hampeh pon muleh bergulung keee..kuang3..ya a auuu,.,letewwww.jugakk..sedap dengorr..=p

Zuraidah said...

Hehe. Best pe, makan pop corn sambil tengok movie seram.

*Takut cerita seram tak? Kita takut. >.<

*tak ada yang tanya pun. Perasan sendiri pulak. Hoho.

cikida said...

zuraidah,,besttt memang best,,hee,,siap leh tersedak sedak lagii..=p

takot,,tapi suke tengokk.=)

Izyan Masri said...

KALAU YAN DAH TENGOK MOVIE HANTU,POP CORN TAK SENTUH DAH XD

cikida said...

yan...kih3...baek jangan beli popcorn..membazir tu...kui3..=p

PanJanG said...

best nye dpat tgk movie..
da lme x pegi tgk wayang..
fav cite tu horror film..
hehe :D

Adinda Amy Sensei said...

x bape minat mkn popcorn...huhu

Far8 budak baik said...

aku punye ar tgk
punnggun istana ni..
ingt real rupa nya
lakonan kot..haih..
marah marah..
ayat kau mmg terabur haha =p

☺☻☺☻☺☻ said...

ader tgok uncle seeker ngan fadzilah kamsah... ak tgok muka uncle seeker nak gelak jer siot

Husna Lana said...

hamboi. sekali hantam dua muvie. aku ajak tengok muvie sorang pun tanak. haishh. asyik2 karokkkkk T___T

fadh leyanie said...

tangan putus tu meloyakan tekak untuk mngunyah pop corn !nyum2

cikida said...

panjang,,yekee favret ??hehe,,same la,,tapi pas tengok,,konpom2 takot nak bersorangan...ngeh3.

cikida said...

adinda..lor,,yeke,,sedapp laa...=p

cikida said...

farid..eleh2,,,,tp best kot cite nih..meremang bulu roma..aiyakk,,sampai sekarang terase lagi keseraman nya..hiii=p
hee,,bagi pening cket orang nak bace..ahha

cikida said...

jawe...muahahahaha...uncle seekers ni kdg aku bengang je tgok dy,kdg lawak gakk..haishh..macam2..

cikida said...

senah oiii..alololo,,ntah la,,orang belanja aku lajuu je wehh...cube ko belaanje kitorang semuaa..muehehehee..=p

cikida said...

fadh....kui3..tawu takpe,,part tu teros tak meguyah dah..euww..slurpp=p

mykhalis said...

ramai peminat cerita hantu nie...ishh

amier azrul alias said...

ku seru penunggu istana dtg kt cik ida..
kihkih! :p

cikida said...

mykhalis...hehe...mykhalis x minat ke.best laa..nngee..=p

cikida said...

amier...wuittt..kuang asamm ! bilik dy la..haipp

BISNES YANG BOLEH DIWARISI ZAMAN BERZAMAN πŸ’ΌπŸ‘πŸ‘©‍πŸ’» Shaklee adalah satu bisnes dan peluang kerjaya seumur hidup yang boleh diwarisi Anta...