Saturday, April 2, 2011

opss ! terlebih sudaaa...

hahaahhahahah...gelak jin kejap ! mereng !
weh giler lame aku tak hapdet belog...arghhh...ape kes ? kes juvana bawah doplohnam taon nih..huh ! ape nak jadik eyda woiii.. da la pemalas, pelamas lagi..haha..merepek sudahhh...

nasib le ade hamba Allah yang tegur aku kat pesbuk tadi,.,dia cakap die bace blog aku n dah lame pon jadi follower..kejot cipan gak tadi ..haishh takleh jadik ni. wat malu kaum je berjaman tak hapdet..so demi peminat..ahhaha...pelawok3 !! adeke peminat..ngeee..takdela,,fans je..muahahha...aku pon teros la gigih nak hapdet nih...lalaaalalala..dengan suke hatinye la ni konon ! padahal tak boleh nak tido sebenonye..uwuwu..rumate titon bilik tawan die..( mengade c pelat nih )

nak cite nih,,tadi g bukit ekspo tawu ? hehe..da lame tak g sane wa cakap lu mat ! g usha awek la der...haha..tak kan g joging lak..saje test market..mueheeehhe..giler gatai kalau laki cakap camnih an..uhhh ! tak kuase mak !

aahhh,,abaikan.

tadi sempat gak main boyan..perghhh,,best gilerr..ayun laju2 sengaje jeleskan budak2 kat sane, diorang kaki pendek konpem tak dapat wat tinggi2..haha..kejam ! ala jap je pon..sadis lak aku tengok dak2 tecik tu nak main.aku lak yang lebih ek..ape kes !

aku da penat joging kononnye, g la dok tengok2 orang lak..tengok ade adik beradik pompuan dalam umo 5 sampai 6 tahun main kat playground tu. dan2 tengok dorang main,,aku nampak ade dak pompuan foreigner ( betol ke ejaan aku tu,ah faham2 sendiri okeh) datang kat dak2 malaysia ni main.. aaaha..well,cube bayangkan kite di IRAN oke kawan2..heehe..dak IRAN ni dok tepi tiang boyan tu menandakan die nak main la kan..takkan jadi makguard lak kat situ..huahuahua..oke pasai ape yang aku dok sibok ngat nak tulis kat sini..ehhe..penat wehh nak ingat balik peristiwa tadi..padahal baru je petang tadikan..aku ni nyanyuk cket. lupe tak bertempat la katakan..

ha...sambung cite balik ni...dak pempuan MALAYSIA ni lak dah la becok tahap ayam serama ..haaha..same je la cam aku kan..die leh tegur dak IRAN tu..haha..saksikan dialog antara pelakon cilik dua benua..muaahaha...

DAK BECOK MALAYSIA : hey awak...awak makan ape tu ?

DAK DIAM2 IRAN : blurr..wat muke malas layan..(sedang memakan seperti cecair kale hitam di dalam plastik )

DAK BECOK MALAYSIA : awak,awak ! awak makan kicap eh ??

DAK DIAM2 IRAN : hamboi2 ko,,dah la main boyan macam bapak ko punyer, siap kutuk aku makan kicap lagik..ingat aku takde bende lain ke nak makan ? (ni dialog dalam hati die je la kot,,kui3)

di saat ini aku da terguling-guling beb..tak cukup tanah lagik..ahaha.
sambung balik:::

DAK BECOK MALAYSIA : ohhh..awak makan cokelat eh ? ( dengan mata die bersinar-sinar wo cam adik sincan tu,,c himawari gediks )>>ni kes nak ngecek la tuh..ahaha..

DAK DIAM2 IRAN : nak la tuh,,tak dapat jek..haha,.(konon2 ayat die lagi..huuu.)

DAK BECOK MALAYSIA : owh awak makan cokelat murah eh ? sebab dalam plastik je..( perghhhh tahulah tak dilayan,, die leh kutuk je depan2 cam tu...heheh...giler berani..alaa,,nasib je dak IRAN yang kene cam tu,,kalau dak MALAYSIA jugak,,hambek kene balik,,zasss ! )

sadis tol tengok dorang ni tadi..adeh laaa....pelawok3....tapi memang dak MALAYSIA tu banyak cakap pon,,ngan aku pon die bual semacam..ehhe...lucu laa die,,nasib comell...eeee,,

moral of the story :
1. kadang kita perlu bergaul dengan semua orang tak kiralah orang tua, muda dan budak2 kecil camni..ia mengajar kita erti kehidupan yg sebenar kan...memang syok layan bebudak,,dorang lagi kreatif dari kite nih..=D
2. kalau makan tu,hulur-hulur la jiran sebelah...haha..motip ? ngee..aku lapa..
3. haruslah teror membezakan yang mana satu kicap dan cokolat..ahhah..aku tengok tadi pon tak tahu ape yang dimakan..ngee...sebab seriyes guna pastik puteh biase tu..huu

oklah,,papai...kalo aku rajen,aku hapdet lagik yekkk...muah3 !


ni gambo ngan geng2 sempit g joging..tapi gambo da berzaman nih.heee..saje upload,,hee..


4 comments:

amier azrul alias said...

kehkeh!
rajin nye g bkit ekspo?
cuci mate la tuu~ ;p

apsal tak tolong translate kt org iran tuu?
ngee ^^

cikida said...

haaha..rajen r beb demi badan yang sudah semakin bombom ni..muahhaha..haruslah ade usaha cket..ngeh3..
cuci mate pon perlu utk mata yang bersinar-sinar..heee.
haha...malas r...translate ke jerman silap hari bulan kang...heee..=p

**::CIKNUURUL::** said...

ahahahahahaha,pelawok3,..sian weh budak iran tuh,.dh dpt byangkan dh gne muke die,.haha,.mst die kate,xreti2 nk trun ke bdk neh,aku nak main gak,adohhh


p/s: xtrun pon lemak tuh!ekekek

cikida said...

kaklong..huhuu..memang muke siyes bosan tggu nak men boyann..yek r..dak malaysia 2 lak x abes2 nak soal2 mcm2 ,,budjet dak iran 2 paham..hukaloh !

lemak degil tahap ghaban ! hush2.

APA ITU ESP ? ESP  adalah  ENERGIZING SOY PROTEIN . Sebab utama ESP tersangatlah popular dan produk yang paling laris ialah  ES...