Tuesday, June 7, 2011

pening la cam ni...adoiiii

wehh korang....pening la..penat gile nak pk masalah ni...korang...aku tension weh...aku kan jenis tak leh dok diam..korang taw je la kan.(budjet korang tahu la nih).aku suke ke sane sini..tapi sekarang dok diammmmmmmmmm jeee laa...aii..tak leh jadik niiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tak jadi ape kang kalo dok diam je kan...huuuu...nanti kang  :APE PON TAK BOLEH !!!! haiyooo !

korang faham ke dok  ? ngeeee ~ 


sebenonyeeeee,,,aku nak la wat sumthin cuti bersalin nih...hahaha..senget...bile mase lak kawin then bersalin...bersalin kulit adeeee...grrrr...abaikan.


emm,,,,aku nak la wat keje ke or wat ape2 la yg patot...so faham dah ? kalau tak paham gak,,g pecah kepale,,amek otak korang tu then  rebus ngan klorox jap.,,lame2 pon boleh gak kalau rajin...hihiii..gurau kejam kan..takpe..sekali sekala kot. ^.^

soooooo !!! sape2 yang rase nak amek aku bekerja ke,, aku alu-alukan ni wehhhh...kalo bukan bekoje...ajak g jenjalan free ke tu pon aku nakk gakkkkk..haah.masalahnyee ade kee orang nak wat camtu kat aku..haishh...ape2 je la,,at least tak la dok dendiam kat uma ni..lame kot nak tunggu bulan 9 tu..bukan la tak nak tolong mak ayah kat uma,,tapi lebih elok kalau aku cari sumthin time2 cuti ni kan...hehee...dorang pon tak kesahhhh....=P (yeye je kan)

sementara aku offer diri aku untuk jadi majikan sape2 time2 cuti ni,,..eh silap..PEKERJA ! so hello2 je aku k..

ade gak la kawan2 aku ajak g keje kat kilang biskot...yela kan...tak lame dah nak pose then rayeee wehh...ahahaa..eksaited...tapi kalo takde duit tak raye nyee kan..hekelehh..sume orang cam tu kan..kan..eleh2.macam aku tak tahu korang tuuuu....tapi kalo keje kilang ni takot terliurrr...wunwunn..T_T

ade gak yang ajak abeskan lesen,,haha..start dari pas form 5 ari tu terbengkalai lesen aku..ape daa,,em tah la...

kawan2 kalo ade idea nak utarakan kat cni..dipersilakan oke..hehe...

~bosan gile~

k bai..

.kalo dak takde keje sangat,,tepakse la aku mempracticekan diri jadi suri rumah tangga yang gigih kan,,macam mak aku tuu...gigih sangat...haha...sempat lagiii....=D

38 comments:

:: cekodod :: said...

mari belajar memasak !!! hehe

**::CIKNUURUL::** said...

solat bnyk2 kali,doa bnyk2,.bru dpt,.hehe,.peace!!

Telaga Putih said...

tlg pomot link sy lagi bgus.. ngeee~ :P

Husna Lana said...

nak habaq, cek pun bosan jugakkk ! ohh, kat mana nak cari keja? sob sob T__T

Ayie said...

pejabat ptptn nak pakai part timer kerani.. try la, mana tau ada rezeki.. poie ke wisma chess, kat damansara..

eclipsesweet said...

suruh bf masuk minang... then, kawen.. then, ada anak.. x laa bosan.. haha.. peace.. ^^

fadh leyanie said...

jadi blogger sepenuh masa je la..hehe

Syakiela said...

haaaa,kite pon free jugak,nnti kalo nak kuar tuh,roger2 je,hehehe

cikida said...

CEKODOD ;;; ngeee..da terer masak2 ni..hahah..budjet je kan..oke,,sape nk ajor nye ? on je ni,,=) best2...

cikida said...

CN ;; HUUU..YELAA...doakan sekali yekk mek..ngee..moga2 dpt la kejor cecite nii,,hehe

cikida said...

telaga putih..haha.da pomote laa..;)

cikida said...

HUSNA ;; kan..wuishh,,xde mende kat kg ni nk keje pon..huhu..ukur jalan boleh la..hahah.=p

cikida said...

AYIE ;; ades..jauh bebeno nk g sane lak..huhu..nk cari area johor ni dlu,,neway,,tengs k inform..=)

cikida said...

ECLIP ;; wahhhhh,bestnye la kalau cam tuh...ahha...duit tarak..takot ken puasa je ank2 tu nti..ngee..bestnye ade baby kan

cikida said...

FADH ;; hohoo..tula,,tapi kadang malas gak nii...aiyooo...=p

cikida said...

syakiela ;; HOYEHH2..bestnyee..ehhe...okehh..=p

Telaga Putih said...

pomotkan lg la.. da jauh gyler2 rank ni.. huk9

ibnubaba_04 said...

boleh x aku nk tempah biskut raye korban kt ko??

Ain Zulaikha said...

haaaa gi lah cari kerja dari duk rumah je bosan kot..

cikida said...

telaga putih...la yeke,,ciannye..xpe,,usaha k..

cikida said...

ibnubaba ;;;; WEHHHH...boleh la sangattt...ko nak bape jenis weh..bukan setakat raye korban raye deepavali pon bolehhh...=p

cikida said...

ain ;; HAHA,,TAW XPE..leh beku otak dok uma...ngee.=p

Telaga Putih said...

xmo da.. da mls.. huhuhu

Siti Aziz said...

cik da- cik ct rasa baik cik da pertingkatkan kenahiran asas rumah tangga kayu rumah tangga batu n etc.. hahahahahhahaha...

semoga dapat kerja esok.. amin... ^_^V

MyMye MyMya said...

waaaa!! bleh tmpah biskut nie...hehehe

Syida Shukor said...

Cuti bersalin eh :

amier azrul alias said...

ouh mahu kerja ye?
nk ke?
haha

cikida said...

telaga putih..kui3..ape da malas...hishh

cikida said...

siti aziz..hehee...uma kayu xde lgikan umah batu,,uma mak ayh je adooo..ngeee.amin..tqsm k..=)

cikida said...

mymye ;; ngee.,,boleh2..ahha...

cikida said...

syida...kui3...cuti mengandong,,ade ?ngee=p

cikida said...

amier...nokkk laa..keje apee.

Telaga Putih said...

apa guna ada kwn2 kalo xnk tlg kn.. ngeee~

ku-cit said...

wat keje dr umh je..pn ok gak apa

cikida said...

telaga putih..huhu...

cikida said...

ku-cit..2 la..wat gak kepek2 tlong mak..hehe

Gua Syed said...

berat menanang...

cikida said...

GUA SYED...apekah itu ? x faham..wuuwu

BISNES YANG BOLEH DIWARISI ZAMAN BERZAMAN πŸ’ΌπŸ‘πŸ‘©‍πŸ’» Shaklee adalah satu bisnes dan peluang kerjaya seumur hidup yang boleh diwarisi Anta...