Sunday, June 19, 2011

awas ! hantu gunting asrama baru !



jam menunjukkan 5 petang lebih cikit..time-time camni ramai lagi yang tengah syok main2 kat lua..budak laki ngan bola sepak nye budak pempuan sebok ngan men masak2 nye.eh silap,,main netball la kot., dan ade juga yg terbaik dah mandi pon n duduk diam2 kat bilik wat ape yg patot ect study or menelaah. same la tu.

aku pulak bersama -sama rakan bilik @ roomate menunjukkan kerajinan menghasilkan hiasan. lagi terbaekkkk wokk..ngee~ hiasan tersebut kami cadang nak tempek-tampal kat dalam bilik la..kalo korang penah dok asrama or bahasa moden nye 'HOSTEL' mesti penah buat bende2 alah remeh ni kan....yang berseni-seni tu la...yg kene lukis2,,kale2,,tampal2,,gam2...contoh nye cam >>JADUAL BERTUGAS , CARTA ORGANISASI, NAMA AHLI BILIK, n so on..

dengan rancak buat bende alah tu sampai la tak sedo maghrib ...perghhh,,semangat berkoba-koba wa cakap luuuu der.....dah la wat depan toilet,,yela antara bilik sebelah dengan bilik kitorang selang ngan toilet..so nak berlari kesana seberang toilet je..huhu..

malam tu tido cam bese..yela tido mane ade luar biase kan..huhu..then malam tu aku tetibe terjaga..hurmm...
 aku dengarrrrrrrrrrr................sesuatu bunyian yang aku rase penah dengar siang tadi...emm time tu aku tido mengiring..bunyian tu aku dengar dari belakang..kat sudut bilik tak silap n selang 3 katil..bunyi orang tengah 'GUNTING' kertas...srett,,sretttt,,sretttttttttttttttttttttttttttttttt..!!!!!! makin lame makin kuat..aku mimpi ke ni..??

hurmm..tak..aku sedar time tu....ya Allah,,da meremanggg....perghhh,,,siyesly macam nak nangis time tu..dan rase cam nak lompat kat katil sebelah je..grrrr..da bape banyak surah aku bace..tunggang langgang weh..tapi aku rase aku dok ulang al-fatehah je ...=p

then aku ni jenis nak tahuuu je..event penakut kemain..dah 2,,teros tengok belakang,,kot2 la dak bilik  ade tengah wat keje ke kan..hurmmm...takde sape pon...tapi tingkap kat belakang tu terbukak ?? arghhh,,asal tak tutup ni..tak penah2 tak tutupp...grrr...then langsir pon terbang2...perghh kan...menguji betoll..

dah2..taknak sambung cite dah..aku da cuak jugak ni..arghh,.teringattttt..

em ape je la yg takotkan aku malam tu...hurmmmm...
ok bai...nak titon..

32 comments:

RepublicAku said...

kena lawan dgn cangkul ni....keh3

tieykah said...

hantu gunting kena lawan pakai gergaji.:)

cik panadol said...

tak penah pulak dgr citer hantu gunting kt hostel...

cikida said...

republic aku..hehehe..sabo je la...xnakkkk

cikida said...

tieykah....ha ? gergaji ? ngee

cikida said...

cik panadol..asrama sy je kot...=p

fadh leyanie said...

meremang bulu hidung ku membaca ni..
sambung la lagi ck ida,,

cikida said...

fadh...huhhhhh...grrr..bce mlm2 ket.hee..=p

chemay said...

heee..
nak lawan hantu nie
kena guna chain-saw
:)

iniialahaku said...

hantu gunting???obbses dgn gnting tulla dia tu kan...haha

EiZaRaZiErYa said...

ehehehee....agaknye hantu 2 tol0ng sambung kje kowang mengguntg2 tampal 2 kot..ehehe.. wink3 >_<

lynda salim said...

eh linda dulu kat matrik banyak gak dengar cite hantu .. hantu gunting belum dengar lagi .. ekekekekek

muz said...

hantu gunting? spesies mana lagi ne...hhehe

Imeldot said...

hehehe nice one ;)

cikida said...

chemay ;; ngee...yeke..chainsaw ? huhu..mcm x penah dgr la.=p

cikida said...

iniialahaku....hoho..ntah la..nsib bnde ni da lme jadikk..huuu

cikida said...

eiza....whoaa..takotnyee..kalau betol2 ok gak ek..cepat ckt kje kmi 2..huu

cikida said...

lynda..semua org x pnh dengar lagi kan.isk2..ni realiti.so lynda da pnh dgr.heee

cikida said...

muz...spesies pisau,,kapak semua kot..ngee

cikida said...

imeldot..nice ? hehe..

muz said...

hehe...tidur tak basuh kaki ne...

Sarah Mohd Saleh said...

perasaan awk je tuh kot babe,bace lahh ayt kursi,i.allahh xte pape

NuSaNa NoSa 91 said...

aaaaaaaa~ mujur dgr bunyi je.. klu nmpk..?? aaaaaaa~ takut, takut!! T_T

Far8 budak baik said...

kakak..tak payah nak berkoba koba sgt lahhh..gigit hidung karang..hahahaha...
alala hantu mane sangup kacau akak..hahaha =p

cikida said...

muz...yela agknye.hehe..budak2...

cikida said...

sarah...huhu..tq awk...yup2..mgkn time 2 x bce..

cikida said...

nusana;;;2 la pasal..huuu..mntak dijauhkan...

cikida said...

farid...eee budak ni..org tkot dy leh wat lawak ye..huu

Siti Aziz said...

cik da...kali pertama cik tie baca story antu gunting... hi4

liyana said...

fuh..menakutkn..
mintak jauh..
agk brani cik ida hadapi situasi spt itu

cikida said...

siti ;; heee...tula ,,bru 1st jmpe gak..ngee

cikida said...

liyana....mmg takot time 2..huuu...x brani mne..sje test brani..=p

BISNES YANG BOLEH DIWARISI ZAMAN BERZAMAN πŸ’ΌπŸ‘πŸ‘©‍πŸ’» Shaklee adalah satu bisnes dan peluang kerjaya seumur hidup yang boleh diwarisi Anta...