Monday, January 31, 2011

hehe....

assalammualaikum..

haha..tak taw nak post ape,tapi nak post jugakk,,tak kire !!

oke,,kita mulakan dengan laporan kaji cuaca setakat ini :: banjir dah jadi kat bberapa tempat, berita kat tb3 cakap tadi, kat Johor pon dah naik air..huhu..mintak-mintak janganlah banjir teruk cam sejarah kat KOTA TINGGI dulu kan..amin..

gambar diambil pada pagi semalam..lokasi : depan umah..air laju membelah pantai..*%%#@

siang tadi ujan jugak kat area umah aku ni, malam ni alhamdulillah da benti ujannye. tapi yang sadisnye,.uma da macam umah setinggan, baju berhanger2 bergayot-gayot. huhu~ kalau la ade orang datang tetibe ni, lintang pukang la nak mengemas weh..ehhe..kang kalau tak basuh lak,nak pakai ape kan..bukan kitorang ni jenis anta dobi..huuu...dan bukan jugak pakai berkali-kali oke.kebersihan tu penting.

sejak balik aritu memang dok terperap kat umah ni...macam pisang salai dah muke memasing dalam umah ni kecuali emy n ayah aku lah sebab dorang selalu lari dari umah,,ahha..tak tahan kene bebel ngan mak kot...ehehe..tipu je,,sebab dorang ni dah memang kaki jalan, tak kire lah ujan ribot ke ribot padang pasir ke..aik,,bile masa umah aku kat tengah2 padang pasir ni. abaikan ye,,kejadian mengarut-karut memang disukai ramai,,ngeh3..

ha,,cakap pasal padang pasir ni, korang tau tak pasal rusuhan yang jadi kat belah saudi Arabia nun sinun tuh ?? kalo tak tahu,toksah jadi mahkluk Tuhan paling seksi ! eh,memang tak payah pon lah ! adoh ! ha,,kalau tak tahu,,kenelah amek tahu oke.,ade ramai jugak orang Malaysia kat sana kan..emm,hope dorang save kat sana n jauhi dari kekejaman orang lain,,amin..

sungguh banyak dugaan yang Tuhan uji kita semua kan..so,kita sebagai makhluk-Nya mestilah terima dengan redha dan fikirlah bahawa setiap yang terjadi tu mesti ade hikmah disebaliknya..insyaALLAH..kita pon kenelah sedor diri sikit kan, janganlah redo manjang dandan g men air banjir tu, siap pakai googel lagi tuuu..hampeh tol. keselamatan haruslah diutamakan oke..ingat orang yang sayang2 kita ni taw.ececeh,teros ingat gewe la tu..=D

perghhh,,bace2 balik ayat2 kat atas aku rase cam dah pesanan cikgu kat murid-muridnya lak kan..hek2.,perasan sudaa<<>>>

yeah..kalau dok uma tak sah kalau tak post gambo2 wat kueh..hhe..ni petang tadi aku kaco mak aku wat kueh taw,,siap tolong makan lagi,,hehe..krup2 bunyik kueh ni..mantop..macam nak raye pon ade aku rase,,heee..tak sesuwai lansong makan kueh ni time raye kongsi pat chai kan..haiyoo,tak matching laa..tapi bukan tok raye cina la,,kitorang wat tok bawak balik kg nanti..mak cakap nak bagi sedare2 makan..cewahh,,pomot la 2 kot.ngeh3..=p

tadaaa,,kueh rose/ atau nama best ckit :: kueh goyangg..yehaa...=D

ni lah saat2 yang masyuk tok kita bergoyang-goyangan...!! heeee~

ehhe.berator nak masok mulot nii..deeee~

hhoho,,harini pon sempat lagi testing2 shawl nak pakai g kenduri cousin nanti,,wakaka betol lah kan..amek gambo kat webcam je pon,dah macam orang ape je siang tadi..tapi ape2 pon aku suke sangat2 ngan inner beli kat Ayunar on9 soping ni..kalau nak tengok,klik SINI.

haiyoo,,minah tembam ke arah gemok..hek3..sudahh la..habess !

gambo kabe2 baek punyerrr..agagga~

ahhaha,,harini ngeng ckit sebab :::

gembira woooo...sebabb dah berjaya tukar header and background..!!yehaaa,,dabedabeduu !! kalau korang ade komen,,bgtaw lah k..aku ni still belajar lagi..thnks :)

3 comments:

anish said...

pakai ape pun cantik ida :D hehe.

nadzirah aqilah said...

mudah2han kejadian banjir teruk tidak berulang lagi.. eh.. org kota juga ke??

cikida said...

anish ~ hehe..men belit2 je 2 anish..kak anish pon cantik taw..^.^ neway,,,,thnks..=)

nadzirah ~ yup2,,org felda bukit besar,,kulai..tp sllu gak g kota..ehe..=)

BISNES YANG BOLEH DIWARISI ZAMAN BERZAMAN πŸ’ΌπŸ‘πŸ‘©‍πŸ’» Shaklee adalah satu bisnes dan peluang kerjaya seumur hidup yang boleh diwarisi Anta...