AHLI-AHLI KELOMPOK

Saturday, July 30, 2011

malang tak berbau kan ?

Hye assalam semua..selamat malam..

arghh...RINDU giler kat blog...(eleh,,wat2 entry mesti ade ayat RINDU, SAYANG, KASIH bla,bla,bla etc.  ) grrr...ade aku kesah ? haruslah kesah ye dok,,aku kan seorang yang jiwang,,cume tak karat-karat je cam korang..wakakaka..=d

huhu..straight to the point ..k..aku nak kabo ni..berdasarkan tajuk entry kali ni..>>MALANG TAK BERBAU<< uiiiiii korang,,,penah ke bau c MALANG ni..? kalo penah , memang AJAIB bin PELIK la korang kan...

baru-baru ni (KHAMIS) aku telah mengalami KECELAKAAN atau nama sebenar die..ACCIDENT..(whoa,,ade name samaran tu) but then,,alhamdulillah,,aku selamat dari perkara yang tidak diingini berlaku..syukur sangat-sangat..just mengalami luka-luka dan lebam-lebam di kaki ku yang debab bak ubi kayu rebus cicah sambal ikan bilis ni je.haha.dan2 je kan..

tapi aku sedih,,kawan aku teruk sampai patah tangan..kawan-kawan.tolong doakan kawan saya cepat sembuh ye..amin...

time tu berlaku lebih kurang jam 7 lebih..dah nak maghrib pon,,on the way nak balik umah (FELDA) dari tempat keje (KULAI) ...kami ni naik moto je,,bujang katakan...huhu..tibe di satu simpang ( TAMAN MAS) kawan aku bawak perlahan seperlahanya..memang dari jauh dah nampak satu moto di simpang tu,,tapi seolah-olah orang tu tak sure die nak kua simpang or nak stop. emm tapi kami memang dah dekat ngan die..so,,kami dah berlanggar ngan die..betol orang cakap malang tak berbau..



tapi saya beruntung sangat-sangat,,time tu,,ramai orang yang sudi bagi pertolongan ,,alhamdulillah,,tak kira bangsa,jantina,, semua bantu kami time tu..betol-betol terharu..terima kasih pada semua yang bersimpati,,semoga Allah membalasnya..

so kawan-kawan,,berhati-hatilah di jalan raya,,ingatlah orang yang tersayang...kadang-kadang kita rasa kita dah berhemah, tapi kita tak sedar orang lain pula yang cuai..so terima qada dan qadar yang ditentukan kepada kita..semoga ade hikmah disebalik kejadian yang menimpa saya dan kawan saya..lebih-lebih lagi,,dengan kedatangan bulan Ramadhan yang bakal menjelma ni...insyaAllah...

sebelum saya menghilangkan diri buat kali keberapa tah lagi ni,,saya ingin mengucapkan '' SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK" kepada semua muslimin dan muslimat.. ^.^

18 comments:

tieykah said...

ada tak malang berbau?

HIKHIK

selamat berpuasa:)

Gua Syed said...

ni klu esei bm fail ayat nih -->>

"tapi kami memang dah dekat ngan die..so,,kami dah berlanggar ngan die.."

3 ari 3 malam gelak neh.. hehehe..

Siti Aziz said...

semoga cepat sembuh cik ida....dan untuk kawan cik ida jugak...amin...

♥ La Dolce Mai ♥ said...

eyda.....mksudnya...farhana ke yg xcident?? bhaya kan bwa motor ney..tpi alhmdulillah.semuanya selamat..walwpon yg sowg lgi pth tgn..owg pon kecut perut ar cam ney...

aleen aiden said...

wuuu,semoga cepat sembuh ye! ^_*

sifu im said...

malang x berbau tu ayat yg sllu ejen insurans guna utk suh kita langgan insurans diorang..haha

fadh leyanie said...

semoga cepat sembuh cik Ida sakit tu..moralnya berhati2 naik motor ..malang sememangnya berbau..:)
selamat mnyambut bulan Ramadhan..

Yana Farinha said...

hye.. nice blog.. kita dah folo awk. jom singgah blog sy..www.duniasigadisberseliparhijau.blogspot.com

Far8 budak baik said...

kesian kawan kawan akak tu..
akak pun..tu lahh gatai
lagi bawa moto..hehe..
moga sihat eh..
eh eh..nape lama tak update..grrrrrr

cikida said...

tieykah...huuu...x penah ade lak..huu tq

cikida said...

gua syed...alamakk ! nsib esay bm da lme dtinggalkan..huuu..=p

cikida said...

siti aziz..tengs dear...amin..:) kmi semua dah oke da skrg...

cikida said...

la dolcey mai..ida ngn fara eksiden..dy pth tgn..huhu..skrg da ok..alhamdulillah..kt mne2 pon kte kne sedia k...

cikida said...

aleen aiden ...tengs a lot..da sembuh..:)

cikida said...

sifu im...hee..yeke...ok,,one point to me..=p tq

cikida said...

fadh..yeahh..tengs dear..:)

cikida said...

yana...hye2..tengs k..i will folo u ..:)

cikida said...

farid..yeahh..akk akn usaha merajinkan dri...[p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...