Sunday, July 17, 2011

derian oh derian...~

assalam..

wuit,,wuitttttt...
genap seminggu aku tak hapdet . oleh kerana menyelesaikn misson meREMOVE kan kawan2 kat pesbuk tu la,( macam mission impossible sangat je kan sampai drag mase seminggu tu,haha), ade sape2 kesah ke aku tak hapdet ni ? ( ade wehhhh,especially c die nih >> USTAJAH ROCK) haha...kemain die suruh hapdet,,siap bagi idea suruh update pasal derian..laku ke cite ni ? layan je la yek..=p

nak dijadikan ceghitee ...sejak sejak ni ramai betol jiran n orang kat sekeliling umah aku ni sedekah derian kat kami sekuarga...heaven giler sedut derian ni..sampai bijik2 telan..punyerla dasat macam tak penah jumpe je..=p (oke tipu tu, sila percaya.)

ni semalam2 punyer kes la ni..dalam kesibukan kami melantak puloh2 derian ni,,memang tak sedo diri kot (bukan lah sampai mabuk),,just tak pandang la makanan lain,,,ececehh....haaha..



rupenye ade gak mahkluk lain yang suka derian ni kan..arghhh,,da mule seram dah ni..emm nak cite ke tak ek,,takot kang korang2 tak berani dah nak makan derian..bukan ape,,just nak kongsi je,,sebagai peringatan bersama ...em,, cite ni betol weh,,tak tipu punye cam sebelum2 ni,,(eh kantoi)

oke,,nak tahu tak ? jeng3..( sound effect mcm cite hantu tu )

selalunye aku makan dalam satu satu masa tu,,tak lah habeskan 1 biji teros..kadang makan sebelah bijik je time pagi..then sambung lagi sebelah time  petang plak ke ....faham dok ? huuu..
pastuh,,nak tahu ape jadik ? bile time petang je nak makan lagi sebelah tu...ya Allah......terkejuttt gilerrr..
deriannye dah kene makan ngan makhluk nni.....>>>> semut..

emm...nape deme2 ni suke gok makang deriang ke ??? huk aloh,,deriang koi deme kebass..grrr..ini mendatangkan api kemarahan menjulang naik..wau,,ayat bombastik lestik !

tu la ceghitenye...sedih dok ? bile mende yang hok kite suke tu,,,mahkluk yang tak diundang kebas ? dakpe2,,rezeki deme gok ...^.^

nilai murni >> berkongsi rezeki dengan mahkluk lain didunia amalan mulia..yeahh..dan kalau taknak berkongsi tu,,pandai2 la simpan di tempat yg sepatutnya ok..

ok lah,,bai.

14 comments:

Far8 budak baik said...

adik suroh akak update..tak
ckp pun..hahahahahaha =p
pehh suka sgt ye make suriang uhhh..
hihi..peh pehh..sebelah pagi sebelah ptg jimat ape..baik gile jiran tu..durian klo kat ganu klate meme lah murah ork..klo kat sabah ni..mahal gile..tade jiran nk bagi nye..hahaha

nak jugakkk hihi

Gua Syed said...

kena rujuk kamus dewan bahse dan pustaka wilayah uganda tengah + hantuk kpala kat tab mandi sbyk 18 juta kali + telan plastik eskrem 5 lai.. baru paham ayat yg die guna neh..

Kaoshi said...

sapa nak rasa durian sari sarawak pula?
Blog Saya: Kaoshilogy

**::CIKNUURUL::** said...

wuhhuu,.nama wa ada la kt situ,.hoih,bangge kot 5 minit,.ahah..opss,ustajah rock ek,.dush3,.

mykhalis said...

gambar makan durian cam makan tembikai

Asrul "iLham" Sany said...

penulis datang melawat, follow dan komen blog kamu...

;-)p

tieykah said...

semalam kopek durian sampai sakit tangan

pergh!

Anonymous said...

cik ida ooiii..jgn mkn durian byk2!!!! nti gimok naek sem!! pakai baju korporat x muat pulak...ha3.. -geng sempit-

Nazry Iskandar said...

sekarang tepi jalan ramai betol orang jual derian. dah tak bermusim. oh ya, saya tak makan derian. :P

amier azrul alias said...

hari tu makan 6 bjik durian.
terus demam esoknya
haha

aleen aiden said...

pergh,ni ha antu doyan da datang komen.anto ler cni cket...hu3

Izyan Masri said...

OHMANGAI.TAKUT PULAK NAK MAKAN DENGHIAN TU.KENA KONGSI DNEGAN MAKHLUK LAIN XD

Syida Shukor said...

Pernah makan sampai pengsan :P Sekarang dah tak makan dah.

ku-cit said...

mesti bdn cik ida pon da bau durian kan...eheheh

APA ITU ESP ? ESP  adalah  ENERGIZING SOY PROTEIN . Sebab utama ESP tersangatlah popular dan produk yang paling laris ialah  ES...