AHLI-AHLI KELOMPOK

Saturday, July 30, 2011

malang tak berbau kan ?

Hye assalam semua..selamat malam..

arghh...RINDU giler kat blog...(eleh,,wat2 entry mesti ade ayat RINDU, SAYANG, KASIH bla,bla,bla etc.  ) grrr...ade aku kesah ? haruslah kesah ye dok,,aku kan seorang yang jiwang,,cume tak karat-karat je cam korang..wakakaka..=d

huhu..straight to the point ..k..aku nak kabo ni..berdasarkan tajuk entry kali ni..>>MALANG TAK BERBAU<< uiiiiii korang,,,penah ke bau c MALANG ni..? kalo penah , memang AJAIB bin PELIK la korang kan...

baru-baru ni (KHAMIS) aku telah mengalami KECELAKAAN atau nama sebenar die..ACCIDENT..(whoa,,ade name samaran tu) but then,,alhamdulillah,,aku selamat dari perkara yang tidak diingini berlaku..syukur sangat-sangat..just mengalami luka-luka dan lebam-lebam di kaki ku yang debab bak ubi kayu rebus cicah sambal ikan bilis ni je.haha.dan2 je kan..

tapi aku sedih,,kawan aku teruk sampai patah tangan..kawan-kawan.tolong doakan kawan saya cepat sembuh ye..amin...

time tu berlaku lebih kurang jam 7 lebih..dah nak maghrib pon,,on the way nak balik umah (FELDA) dari tempat keje (KULAI) ...kami ni naik moto je,,bujang katakan...huhu..tibe di satu simpang ( TAMAN MAS) kawan aku bawak perlahan seperlahanya..memang dari jauh dah nampak satu moto di simpang tu,,tapi seolah-olah orang tu tak sure die nak kua simpang or nak stop. emm tapi kami memang dah dekat ngan die..so,,kami dah berlanggar ngan die..betol orang cakap malang tak berbau..



tapi saya beruntung sangat-sangat,,time tu,,ramai orang yang sudi bagi pertolongan ,,alhamdulillah,,tak kira bangsa,jantina,, semua bantu kami time tu..betol-betol terharu..terima kasih pada semua yang bersimpati,,semoga Allah membalasnya..

so kawan-kawan,,berhati-hatilah di jalan raya,,ingatlah orang yang tersayang...kadang-kadang kita rasa kita dah berhemah, tapi kita tak sedar orang lain pula yang cuai..so terima qada dan qadar yang ditentukan kepada kita..semoga ade hikmah disebalik kejadian yang menimpa saya dan kawan saya..lebih-lebih lagi,,dengan kedatangan bulan Ramadhan yang bakal menjelma ni...insyaAllah...

sebelum saya menghilangkan diri buat kali keberapa tah lagi ni,,saya ingin mengucapkan '' SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK" kepada semua muslimin dan muslimat.. ^.^

Sunday, July 17, 2011

derian oh derian...~

assalam..

wuit,,wuitttttt...
genap seminggu aku tak hapdet . oleh kerana menyelesaikn misson meREMOVE kan kawan2 kat pesbuk tu la,( macam mission impossible sangat je kan sampai drag mase seminggu tu,haha), ade sape2 kesah ke aku tak hapdet ni ? ( ade wehhhh,especially c die nih >> USTAJAH ROCK) haha...kemain die suruh hapdet,,siap bagi idea suruh update pasal derian..laku ke cite ni ? layan je la yek..=p

nak dijadikan ceghitee ...sejak sejak ni ramai betol jiran n orang kat sekeliling umah aku ni sedekah derian kat kami sekuarga...heaven giler sedut derian ni..sampai bijik2 telan..punyerla dasat macam tak penah jumpe je..=p (oke tipu tu, sila percaya.)

ni semalam2 punyer kes la ni..dalam kesibukan kami melantak puloh2 derian ni,,memang tak sedo diri kot (bukan lah sampai mabuk),,just tak pandang la makanan lain,,,ececehh....haaha..



rupenye ade gak mahkluk lain yang suka derian ni kan..arghhh,,da mule seram dah ni..emm nak cite ke tak ek,,takot kang korang2 tak berani dah nak makan derian..bukan ape,,just nak kongsi je,,sebagai peringatan bersama ...em,, cite ni betol weh,,tak tipu punye cam sebelum2 ni,,(eh kantoi)

oke,,nak tahu tak ? jeng3..( sound effect mcm cite hantu tu )

selalunye aku makan dalam satu satu masa tu,,tak lah habeskan 1 biji teros..kadang makan sebelah bijik je time pagi..then sambung lagi sebelah time  petang plak ke ....faham dok ? huuu..
pastuh,,nak tahu ape jadik ? bile time petang je nak makan lagi sebelah tu...ya Allah......terkejuttt gilerrr..
deriannye dah kene makan ngan makhluk nni.....>>>> semut..

emm...nape deme2 ni suke gok makang deriang ke ??? huk aloh,,deriang koi deme kebass..grrr..ini mendatangkan api kemarahan menjulang naik..wau,,ayat bombastik lestik !

tu la ceghitenye...sedih dok ? bile mende yang hok kite suke tu,,,mahkluk yang tak diundang kebas ? dakpe2,,rezeki deme gok ...^.^

nilai murni >> berkongsi rezeki dengan mahkluk lain didunia amalan mulia..yeahh..dan kalau taknak berkongsi tu,,pandai2 la simpan di tempat yg sepatutnya ok..

ok lah,,bai.

Sunday, July 10, 2011

sorry guys......

assalam...

huhu...hari ni hari rehat..hari rehat lah hari on9..tapi on9 hari ni banyak kat pesbuk..tah ape mandrem c MARK tu bagi kat aku pon aku tak tahu..mane tak nye..aku kalau petik suis intenet je,, teros tekan link pesbuk..doplohpat jam pon tak sedo kalau dah dok depan mengadap non-stop ! tolak la time solat mandi semua ok. kadang makan pon tak,,(eh ,,yeke,,=D )

keje aku harini jadi stalker terhebakkk !! whoaa,,best gak kan..even tak dapat hasil yang lumayan pon...hahha...aku jenis suke tgok gambar2 kawan2 aku dalam pesbuk tuh..syok gilerrrr cuci mate...ahha..gmbar yang molek2 je la k..bukan gambar tak senonoh ke hape..grrr..



wehhh,,,then aku arini wat keje jahat cket..>>> REMOVE  FREN<<<< jahat tak aku ? sebab2 nye ::
  1. orang2 yang aku rase tak penah tegur aku..
  2. orang2 yang tak kenal..
  3. orang2 yang tak senonoh..
huhu....kejam nye aku arini..aku mintak maaf la ye kat korang,,kalo aku remove tu..dulu2 men accept je sape2 yg add..sekarang aku tengok dlu betol2..yang ade mutual fren,, yang budak2 sekola same ngan aku,,orang kg,,kwn adik beradik aku ke,,kawan u, n kawan2 yang betol2 memang kawan je aku accept..selain dari tu aku siasat btol2 dulu..eh,eh,,tak lupe kawan2 blogger yang add insyaAllah aku accept k...tapi haruslah mention kan dlu korang tu sape orite ? so senang keje aku nanti ye dak ? hehe...


wokeh..bereh dah update tok arini setelah beberapa hari aku tak layan blog...wuuwu...ade mase nanti aku lawat korang balik oke..pomis2..ngeee..=d sambil wat muke comel ...^.^ 

tata...assalam... : )


so,,korang rase aku jahat ke kejam ? heeeeee,,,*.*

Friday, July 1, 2011

enjit-enjit semut....ngeitttttt !

seseorang penganggur berjaya menternak semut lemon-lemon sedang merakamkan aksi semut-semutnya berkawad !
assalam..hye..

kawan2,,,saya suka tengok semut.
semut haiwan yang rajin,,
semut haiwan hitam menawan,
semut bermuafakat membawa berkat mengangkat makanan,
semut berjalan-jalan bersama-sama rakan,
semut saling bermaaf-maafan semasa berjumpa rakan atau lawan,
semut berani walaupun tubuh kecil tapi duduk di rumah besar,
semut kecil tapi bila gigit sakit juga kita,
semut ni comel jugak macam em, saya
semut jom amik gambar...! KLIK !!!


ni gambar semut yg sempat cikida snap kat SUNGAI TEKALA bulan lepas2...cantek tak ?
kawan2,,ape motif entry ni ? jawab2..kang aku suruh makan semut....ngeee~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...