AHLI-AHLI KELOMPOK

Saturday, August 20, 2011

blurp,,blurpp,,,blurpp,,gurp !

assalam n salam ramadhan...

kita-kita suka sangat makan .. membeli lagi la suka .btol kan ? yup ! camtu la habit orang Malaysia ni..kalau bulan ramadhan jangan pelik la kalau baru pukul 4 pon dah licin kat bazar tu...(ops,,sendiri mau ingat r beb.(T___T) kuat tol nafsu membeli..adess..

tapi arini aku baik hati nak belanja korang ..korang nak ? jom makan angin sambil cuci mata (pakej 2 in 1 taw) : cekidot,,,,

PUDING ROTI YANG LEMAK BERKRIM !

AYAM PERCIK BEREMPAH

MURTABAK DAGING,AYAM.

DADIH KALE2.

TAU FU FA MANTOP !

KARIPAP PUSING SANA SINI

NASI AYAM UNTUK ORANG

NASI KERABU MOLEK DOH

PEKENE NASI BERIANI SAT DULU.

KUEH TEPUNG PELITA,,DA PASANG PELITA LOM ?

MEE UDANG ,HOW LIOW !


ROJAK BUAH COMEL GITUUU



KURMA JUA AKHIRNYA..
tapi lebih afdal kita mengikut sunnah Rasulullah yang hanya makan beberapa biji tamar semasa berbuka..yeah,,betoi dak ? sebab,,bila kita terlalu ikotkan nafsu makan macam-macam,,konpem2 kita jadi malas untuk beribadat. Akhirnya ibadah kita pon tak tertunai, lagi satu, dah memang bulan ramadhan ni la kita nak hayati nasib-nasib orang yang tidak berkemampuan n takde makanan lansong macam kat Somalia tu kan..Tapi bila kita dah TAK SENGAJA beli macam-macam tu (kalau boleh semua bende nak rase) so,,kita pon tak dapatlah fadhilat berpuasa ni yang sebenarnya nak menghayati penderitaan orang yang kurang bernasib baik di luar sana..

So point kat sini :: KAWAL LA NAFSU MAKAN KITA YE ....K TATA...

Saturday, August 6, 2011

1st Anniversary Giveaway + Lucky Draw Contest

hye3,,,assalam semua..salam Ramadhan...

tok kali ke bape tah aku nak menjoinkan diri dalam beberapa G.A arini...boleh tak ? boleh k,,kalau boleh sila angguk dengan seikhlasnya dan laju-laju tanpa henti sambil kira sampai patplohnam kali..oke, tu lah senaman muke bagi lonjong cikit.haish, melalut !

So,, jangan sape-sape halang jejari montok aku ni nak join G.A ke contest ke..arini je...huhu..lagi-lagi nak raya ni,,so kalau de rezeki,,alhamdulillah..so,,moh le kite yop !


 jom join wehh,,hadiah hebak2....klik pada gambar untuk blog tersebut memunculkan dirinya ok..

*aku wat muka tak malu je join G.A tapi blog tak update entry..harap maklum.masalah teknikal.,ngeee..=D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...